ponedeljek, 7.september.2015 - 21:22

Makedonci so med begunci našli teroriste iz Afganistana, Sirije in Iraka

ALI V EVROPO POLEG NORMALNIH BEGUNCEV PRIHAJAJO TUDI POTENCIALNI TERORISTI?

Sebastian Kurz, avstrijski zunanji minister, je prenesel opozorilo zunanjega ministra Madekonije Nikole Poposkega, da so med begunci, ki prihajajo v Evropo, odkrili morebitne teroriste.

Nikola Poposki je Sebastianu Kurzu povedal zaskrbljujoče informacije o nekaterih beguncih.

nikola_poposki_sebastian_kurz

Avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz je evropskim partnerjem prenesel opozorilo makedonskih oblasti, da so med begunci, ki prihajajo na področje Evrope, našli tudi morebitne teroriste.

Gre za zunanje bojevnike, ki so se borili bodisi v vrstah talibanov v Afganistanu, bodisi so borci, ki so se borili v Siriji ali Iraku.

Gre za državljane, ki prihajajo tako iz balkanskih držav, kot tudi iz drugih držav.

Problem Evropske unije je predvsem v tem, da sprejema begunce brez predhodne preverke, zato ni mogoče ugotoviti, koliko teroristov se je infiltriralo med begunce, ki v velikih valovih prihajajo v Evropsko unijo.

Še posebej nevarna za Balkan in okolico naj bi bila organizacija balkanski vilajet, katero naj bi vodil kosovski Albanec Lavdrim Muhaxheri.

Lavdrim Muhaxheri je vojaški strateg islamske države, za katerega se je nekaj časa domnevalo, da je mrtev, da je bil ubit v zračnih napadih v Siriji, a se je nato izkazalo, da je vendarle živ.

Lavdrim Muhaxheri je za Balkan nevaren, ker pomeni vez med islamsko državo in albanskimi bojevniki s področja Kosova in Makedonije. Ravno Albanci so namreč tisti, ki se pogosto kot tuji bojevniki gredo borit v islamske države, tipa Irak in Sirija na strani džihadistov.

Lavdrim Muhaxheri je vojaške veščine nekaj časa nabiral (kje drugje kot) v ameriški bazi na Kosovem Bondsteel (pri Uroševcu).

Več o zadevi si preberite v članku Jutarnjega lista (kjer je tudi precej nakladanja o ISIL-u, predvsem o nastanku imena islamska država).

Jutarnji.hr: SUMNJE SU BILE OPRAVDANE? Makedonska policija tvrdi: ‘Među izbjeglicama smo pronašli teroriste iz Sirije, Iraka i Afganistana!’

SEEbiz.eu: Lavdrim Muhaxheri, strateg Islamske države, ipak živ?



Značke prispevka:

Odgovorite