torek, 15.september.2015 - 20:54

Madžarska je hermetično zaprla mejo s Srbijo. Beguncem se delijo letaki z alternativno potjo čez Hrvaško in Slovenijo.

BEGUNEC SLOVENSKI NOVINARKI: »SLOVENIA, CROATIA, HUNGARY, GO TO HELL!«

BO MADŽAROM USPELO BEGUNSKO POT PREUSMERITI PROTI HRVAŠKI IN SLOVENIJI?

Madžari z letakom želijo preusmeriti pot beguncev od Madžarske k Hrvaški in Sloveniji. Jim bo uspelo?

letak_s_pozivom_beguncem_za_izogib_madzarski_DK

Vir: Facebook, rahla predelava s ciljem izboljšati kakovost slike: Dossier korupcija

Madžari so se odločili resno spopasti z begunsko krizo in zapreti svoje meje za begunce.

Mejo so popolnoma zaprli, prav tako pa nanjo poslali številne policiste, ki preprečujejo beguncem prehod čez mejo.

Dodatno vse begunce, ki poskušajo poškodovati ograjo aretirajo.

Vpoklicali so tudi več kot 100 sodnikov, katerih naloga bo skrbeti za to, da se begunce, ki uničijo ograjo ustrezno procesira. Sodniki bodo delali tudi med sobotami in nedeljami, če bo to potrebno.

Madžarska si želi preusmeritve begunske poti skozi Hrvaško in Slovenijo.

Tudi na Facebook-u so odprli stran, s katero želijo beguncem povedati, naj se izogibajo Madžarski.

Facebook: Avoid Hungary – Migration news

V ta namen so se pojavili letaki, ki preusmerjajo begunce čez omenjeni državi po železnici.

Po Nemčiji vse več držav zapira svoje meje. To so storile ali nameravajo storiti (če bo potrebno) Češka, Slovaška, Poljska, Nizozemska, enako bo storila Avstrija.

Evropa želi po novem pokazati beguncem, da so nezaželeni na področju Evrope.

Srbija Evropi grozi, da ne bo pristala na vlogo kolateralne žrtve, s tem, ko bi vsi begunci zaradi zaprtih meja ostajali v Srbiji.

Medtem Švica, ki ni del Evropske unije, želi pokazati s svojim primerom, da sprejema obvezne kvote, čeprav ni članica EU. Tako želi spodbuditi neodločene članice, da tudi same sprejmejo obvezne kvote.

Takšno dejanje Švice je sicer izrazito dvolično. Švica namreč tako kot Nemčija potrebuje delovno silo in v beguncih vidi zgolj vir nove in poceni delovne sile.

Takoj, ko napolnijo kapacitete z novimi delavci, bodo Švicarji obrnili ploščo, zato se dejanj Švice ne sme jemati preveč resno, saj gre za zadovoljevanje lastnih interesov te države, ki je že zgodovinsko znana kot država, ki je zasledovala le lastne interese. To, kar stori Švica, zato dejansko nima nobene vrednosti.

Še o beguncih. Begunci so se, upajoč na to, da bo Madžarska popustila pod pritiski, odločili za gladovno stavko in zaenkrat še nočejo zapustiti ustaljene begunske poti.

Ali jih bodo letaki odvrnili od Madžarske in bodo po novem res uporabljali alternativne poti čez Hrvaško in Slovenijo, bomo še videli.

Sicer nekateri begunci za Hrvaško in Slovenijo sploh nočejo slišati kot za državi, kamor bi se nastanili.

Ena od slovenskih televizij (oddaja Svet na Kanalu A z dne 14.9.2015) je pred kratkim pokazala prispevek, kjer je slovenska novinarka vprašala sirskega begunca, ali bi se nastanil v Hrvaško, Slovenijo ali Madžarsko, nakar ji je begunec odgovoril: “Hrvaška, Slovenija, Madžarska, ne, ne, to je Stalin, Lenin, pojdite k vragu!”

Begunec slovenski novinarki: »Slovenia, Croatia, Hungary, go to hell!«

begunec_pojdite_k_vragu_svet_na_kanalu_a

Sicer ga je med tremi omenjenimi državami verjetno najbolj zmotila Madžarska in ne toliko Slovenija in Hrvaška, a izpadlo je, kot da govori za vse tri države, ki so sicer vse postkomunistične države. Ta isti begunec bi sicer šel v katerokoli državo na zahodu in severu Evrope. Posnetek si lahko ogledate tukaj.

Očitno so begunci precej izbirčni.

Madžarska s svojim početjem, ki deluje precej kruto, sicer želi načrtno ustvariti podobo o sebi, kot o državi, v katero naj begunci ne gredo. In to ji gre precej dobro od rok. Spomnimo, da podobno počne tudi Danska, ki je sicer skandinavska država, a je zaradi spodletele integracije priseljencev postala ena do beguncev najbolj sovražnih držav oziroma ena od držav, ki se beguncev otepajo, kot da so kužni. Danska recimo v države, od koder prihajajo begunci, pošilja sporočila in v tamkajšnjih medijih objavlja oglase, ki pozivajo begunce, naj ne hodijo v Dansko, dodatno pa je močno zmanjšala podporo za begunce. To vse Danska počne zaradi slabih izkušenj z begunci iz preteklosti (predvsem begunci iz Somalije, ki so v Dansko prinesli povečano stopnjo kriminala.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tudi nekatere lokalne oblasti na Madžarskem poskušajo begunce odvrniti od sebe in jih preusmeriti na Hrvaško in Slovenijo.

    Župan madžarskega obmejnega mesta blizu srbsko-madžarske meje poziva begunce, naj se izogibajo madžarske in pot do Nemčije nadaljujejo čez Hrvaško in Slovenijo.

    Madžarski župan sporoča: Begunci, ne hodite čez Madžarsko, pojdite čez Hrvaško in Slovenijo!

Odgovorite