ponedeljek, 21.september.2015 - 07:05

FJAKA: Slovenci so ob vikendih rahlo leni in še posebej ob nedeljah neradi delajo, zato so begunci morali čakati.

Begunci, ki čakajo na meji za vstop v Slovenijo, so jezni na Slovence, ker se ne zavedajo, da Slovenci med vikendih, sploh pa ob nedeljah radi počivajo, zaradi česar so bolj počasni kot sicer.

Begunci se morajo zavedati, da si ob vikendih, še posebej pa ob nedeljah, Slovenci radi vzamejo čas za počitek. Zaradi tega so morali nekateri begunci med vikendom malo bolj čakati.

lezanje_v_viseci_mrezi_Wikipedia_Flickr

Begunci so jezni na Slovenijo, ker jih ta še vedno ni spustila čez meje.

V svoji jezi so celo zaprli mejna prehoda v Rigoncah in na Obrežju za ves promet.

A zapora prometa s strani beguncev na začudenje beguncev Slovencev ni preveč ganila.

Begunci očitno ne poznajo slovenskega načina življenja.

Počasnost Slovencev si je namreč mogoče med drugim razlagati tudi z dejstvom, da se je vse dogajalo v nedeljo oziroma med vikendom.

Slovenci v nedeljo pač ne delajo in je za večino Slovencev to prosti dan.

Nekateri begunci so imeli to nesrečo, da so se pred Slovenijo znašli med vikendom, ki si ga Slovenci vzamejo za počitek in svoje delo zmanjšajo na minimum.

Slovenci se torej ob nedeljah vedejo bolj ležerno in se bolj posvetijo počitku in delu okoli svojih domov. Pri tem pa ne pustijo, da jih karkoli preveč zmoti pri tem.

Slovensko ležernost ob vikendih še najbolj predstavlja pesem superpopularne hrvaške skupine Colonia – Fjaka.

Fjaka je hrvaški izraz, ki se uporablja predvsem v Dalmaciji. Fjaka pomeni lenobnost, brezvoljnost delati, torej gre za občutek, ko človek ni voljan delati, ampak raje lenari in uživa v brezdelju.

Colonia – Fjaka

Slovenci imajo fjako vsak vikend, še posebej ob nedeljah. Če je lepo vreme, pogosto gredo do hrvaške ali svoje obale, kjer uživajo v fjaki.

Ker so Slovenci videli, da pred slovensko mejo le ni toliko beguncev, so si najbrž rekli. Ok, bomo zanje poskrbeli jutri, saj ni takšne velike krize, itak je nedelja.

Zato se bo mogoče stanje na mejnih prehodih danes, ko je že ponedeljek in konec fjake, spremenilo, begunci pa bodo spuščeni naprej.

Beguncem je najboljše svetovati, da se predvsem med vikendih navadijo na slovenske običaje. Torej. Nasvet za begunce bi bil: “Go with the flow!” Begunci naj si torej ob vikendih tudi sami vzamejo čas za počitek na slovenski meji.

RTS.rs: Migranti blokirali granični prelaz Bregana sa Slovenijom

RTV Slovenija: Mejna prehoda Obrežje in Rigonce zaprta za promet, na Obrežju protestZnačke prispevka:

Komentarji

 

 1. admin pravi:

  V spodnjem članku si lahko preberete o občutkih beguncev, ki so čakali, da Slovenci odprejo svojo mejo.

  Delo: »Hočem v Nemčijo. Ne zmorem več. Zakaj nam nihče ničesar ne pove?«

 2. admin pravi:

  Z novim delovnim dnem so Slovenci spet začeli bolj pospešeno delati

  Z novim delovnim dnem, ponedeljkom, so Slovenci, ki so še v nedeljo delali upočasnjeno, že spraznili mejni prehod Obrežje, enako pa bodo storili v Rigoncah.

  Začenja se namreč novi delovni teden, zaradi česar je potrebno sprostiti cestne poti, kar so Slovenci po fjaki tudi storili.

  24ur.com: Ponoči z Obrežja odpeljali večino beguncev, v Rigoncah čaka še približno 150

Odgovorite