torek, 22.september.2015 - 21:43

ALI JE BEGUNSKA KRIZA V EVROPI UVOD V SPREMEMBO SVETOVNEGA REDA?: Preden je umrl, je župan Gline podal preroško napoved o begunski krizi.

V prometni nesreči je umrl župan mesta Glina, ki je pred smrtjo povedal preroško napoved, da je begunska kriza uvod v spremembo svetovnega reda.

Milan Bakšić je še pred dnevi rekel, da begunska kriza v Evropi vodi v spremembo svetovnega reda.

milan_baksic_zupan_mesta_glina

Hrvaški lokalni radio Radio Banovina je pred dnevi intervjuval župane nekaterih lokalnih mest, da ugotovi, kakšno je njihovo mnenje o begunski krizi v Evropi, ki je prišla tudi do Hrvaške.

Eden od intervjuvancev je bil tudi župan mesta Glina Milan Bakšić, ki je podal zelo zanimivo mnenje o begunski krizi v Evropi.

Več o mestu Glina si preberite tukaj.

Mesto Glina na Hrvaškem

Milan Bakšič je danes ob 19:00 uri umrl za posledicami prometne nesreče v bolnišnici v Sisku. Prometna nesreča se je zgodila ob 16:30. Milan Bakšić je bil sovoznik v vozilu, ki je odvzelo prednost tovornjaku, zaradi česar je prišlo do trka. Milan Bakšić je umrl, voznik v vozilu je težko poškodovan, še en potnik v vozilu, ki je sedel zadaj, pa je lažje poškodovan.

Milan Bakšič je bil pred vstopom v politiko uspešni podjetnik.

Njegova izjava o begunski krizi bi ostala pozabljena v lokalnem okolju, če Milan Bakšić ne bi umrl, po njegovi smrti pa smo sami, ki smo dobili občutek, da je Milan Bakšič nekako povezan z begunsko krizo, šli malo pogledati na internetu in našli zanimiv članek, kjer je Milan Bakšić podal svoj pogled na krizo poleg drugih županov.

Ravno njegova izjava je bila najbolj preroška.

Milan Bakšić je (med drugim) povedal naslednje:

»Ampak tisto ključno, kar bi rad povedal, je to, da niti Evropa ni dojela, da se tu v končni fazi gre za spremembo svetovnega reda in o veliko resnejših zadevah, kot se sedaj govori. Govori se o tisočih, a mislim, da se gre o veliko večjem številu prebivalcev, ki želijo iti iz smeri arabskih držav proti Evropi. Precej resna situacija za Republiko Hrvaško bo v primeru klasičnega zaprtja meje, katerega je sedaj Madžarska naredila s Slovenijo in Avstrijo in mi bomo bili tu neka cona, v kateri bi se lahko, saj prihaja zelo slabo vreme, prihaja zima, zbralo veliko več ljudi od teh 5600. Mi smo počasi na televiziji opazovali, kako v Italijo vsak dan pride po 2000, 3000 ljudi, tako kot smo bili jezni pred 25 leti, ko so ti ljudje iz Davorja odhajali, pa je Evropa to gledala na televiziji pa ni nič reagirala, se bojim da tudi sedaj Evropa in svet ne reagirata dovolj kakovostno.«

Seveda je najbolj močna izjava Milana Bakšića izjava o spremembi svetovnega reda.

Ali torej sedanja begunska kriza pomeni uverturo v spremembo svetovnega reda, kot je to preroško napovedal župan Gline Milan Bakšić, tik preden je umrl v prometni nesreči?

Radio Banovina: 51 izbjeglica smještena u bivšoj sisačkoj vojarni Viktorovac

Večernji list: Gradonačelnik Gline Milan Bakšić preminuo nakon nesreće



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Bralcem se opravičujemo za prvotno napako v zvezi z mestom Glina. Namreč.

    Po tem, ko smo slišali za smrt Milana Bakovića, smo ob njegovem imenu dobili občutek, da je nekaj zanimivega v zvezi z njim povezano z begunsko krizo. Glede tega smo imeli prav, le mesto Glina smo po napačnem zamenjali z drugim mestom, ki je bližje glavnemu dogajanju glede beguncev v državi Hrvaški. Informacijo o mestu Glina smo po ugotovljeni napaki sedaj popravili.

    Če strnemo. Mesto Glina ni tako blizu dogajanju, kar zadeva begunsko problematiko na Hrvaškem, je pa Milan Bakšić človek, ki je podal zanimivo mnenje v zvezi z begunsko krizo. Sicer je pomembno to, kaj je Milan Bakšić rekel o begunski krizi in ne toliko to, od kod je. Nenazadnje lahko rečemo, da smo sami dobili “intuitivni” občutek glede njega, kar zadeva begunsko krizo, ne pa kar zadeva njegov kraj.

Odgovorite