petek, 13.avgust.2010 - 10:58

NAMERNO ZAVLAČEVANJE ORGANOV PREGONA?: Zakaj se vleče preiskava v primeru SDS-ovega poslanca?

Ali je klika, povezana s stranko SDS, glavni razlog za zavlačevanje in propadanje razreševanja primerov kriminala, ki so ga storili ljudje, povezani s stranko SDS, s strani pravosodnih organov. Ne sme se pozabiti, da so vrhovi na posameznih organih pregona povezani s to stranko. Določene aktivnosti, bolje povedano čudnosti, pa kažejo na veliko verjetnost klientelističnih povezav, ki krnijo pravno državo. Žalostno je, da zato trpi tudi protikorupcijski boj v Sloveniji.

 Zelo smo bili začudeni nad informacijo, da kranjsko sodišče in tožilstvo zavlačujeta s primerom pregona zoper poslanca SDS, med drugim tudi predsednika komisije državnega zbora po zakonu o preprečevanju korupcije, Branka Mariniča zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin. To pa zato, ker je kranjsko sodišče vsaj v preteklosti bilo percepirano kot precej levo usmerjeno, znano je tudi, da preganja nekdanjega SDS-ovega poslanca Pavla Ruparja zaradi domnevnih kaznivih dejanj, storjenih v času, ko je bil ta pomemben SDS-ovec župan. Čudi nas, zakaj v konkretnem primeru deluje tako počasno.

Znano je, da je vrh slovenskega tožilstva sestavljen od ljudi, ki so v močnih prijateljskih odnosih s stranko SDS, to ni skrivnost. To sicer ne bi bilo nič spornega, če bi določene preiskave ne potekale problematično. Očitno pa v primeru Mariniča zadeve potekajo prepočasi, kar vzbuja dvome.

Česa konkretno je obtožen poslanec Marinič?

Ta poslanec je leta 2005, v času vladavine stranke SDS, na kranjski fakulteti za organizacijske vede opravljal študijske obveznosti. Pri izpitu iz nemščine se je zmenil z drugo osebo, naj opravlja izpit namesto njega. Ta oseba je izpit opravljala namesto Branka Mariniča. Ta človek je celo Mariničev indeks prinesel v kabinet profesorice Marjete Ekar. Ko je ta želela zadržati indeks, da bi ugotovila istovetnost osebe z indeksom, ji je ta indeks iztrgal iz rok in zbežal iz kabineta kot nek kriminalec.

To konkretno dejstvo je še posebej problematično, ker je znano, da je stranka SDS v navezi z nekaterimi profesorji oziroma dala blagoslov za ustanovitev posameznih fakultet, ki imajo prodesno usmerjeno vodstvo.

Fakulteta za organizacijske vede je javna fakulteta, ki ni politično obremenjena. Sprašujemo se, kako potekajo izpiti v novo ustanovljenih prodesnih fakultetah ob takšnem obnašanju SDS-ovih politikov v javnih fakultetah in to celo politika, ki je na čelu državnozborske komisije po zakonu o preprečevanju korupcije.

Zelo smo ogorčeni tudi nad Državnim zborom Republike Slovenije, da še ni zamenjal tega poslanca na čelu te komisije. Kako si slovenski parlament sploh predstavlja boj proti korupciji s takšnimi ljudmi na čelu državnozborske komisije.

Pri konkretnem kaznivem dejanju gre za dejanje, ki je zelo podobno koruptivnemu dejanju in je pošastno, da ima Državni zbor Republike Slovenije tako zelo nizke standarde, za stranko SDS so tako nizki standardi sicer že znani. V času vladavine SDS se je namreč korupcija močno razlezla na same vrhove slovenske politike, to je znano. Tudi nekaj korupcijskih afer, v katere vpletajo predvsem stranko SDS, to zelo jasno dokazuje, zato ni čudno, da ta stranka stoji ob strani svojemu poslancu, čeprav je jasno, da je storil hudo kaznivo dejanje za sodelovanje v omenjeni državnozborski komisiji. To kaže na moralno inferiornost stranke SDS, ki je znana od vedno. Ta stranka si tako njen politični pudl NSI zaradi vseh svinjarij ne zasluži, da bi moralizirala o dejanjih drugih.

Še posebej odvratno nam je obnašanje Gregorja Viranta, ki zelo rad moralizira o drugih, je nek dežurni moralizator stranke SDS, je pa znano, da je bil eden glavnih vojščakov SDS-a pri želji po ukinitvi Kosove komisije za preprečevanje korupcije, obenem pa ga očitno nič ne moti, da je predsednik državnozborske komisije iz vrst njegove stranke vpleten v kaznivo dejanje, ki ne pritiče nekomu, ki naj bi se boril proti korupciji. Skratka. SDS je sprenevedava stranka in kot takšna izjemen problem za slovensko politiko. Ne vemo, kakšna golazen je lahko slovenski narod, da ima takšna stranka pri njem tako veliko podporo. To je sramotno za Slovenijo in se ne gre čuditi, zakaj se je v času od 2004-2008, v času vladavine SDS-a in NSI-ja, politična kultura tako poslabšala in primitivizirala, tako zelo močno, da so na robu propada sedaj celo nekatera podjetja, po katerih je lomastila ta stranka v času svoje vladavine (Istrabenz in podobno), saj je ravno v času vladavine SDS začelo prihajati do konsolidacije lastništva v rokah nekaterih ljudi, ki so finančno izčrpavali podjetja. Pri vsem tem je bila po določenih informacijah na posebnih skrivnih sestankih vpletena tudi omenjena stranka, ki je šele na koncu mandata začela z nekim bojem proti tajkunom, kar je zavrženo, saj je nekatere od njih sama pomagala ustvariti in jih potem preganjala, ko je prišlo do nesoglasij med njimi. Skratka. Zadeve so grozljive in se kaže dvojna morala stranke SDS.  

Da se vrnemo na Državni zbor. Naravnost žalostno je, da ima Državni zbor v državnozborski komisiji po zakonu o preprečevanju korupcije človeka, ki je očitno bil vpleten v dejanje, ki ne pritiče nekomu, ki naj bi se boril proti korupciji. Še več. Ta komisija je imela v svojih vrstah celo Srečka Prijatelja, ki je glavni akter afere Prijatelj. Skratka. Stanje protikorupcijskega boja v Sloveniji je grozljivo. Eden glavnih krivcev za takšno slabo stanje je pa tudi stranka SDS s svojim političnim pudljem, NSI-jem.

Žalostno je pa tudi to, da tožilstvo v konkretnem primeru ne reagira.

Samo spomniti se je potrebno, koliko zavzetosti je pokazala generalna državna tožilka, katero sicer mnogi povezujejo s stranko SDS, v primeru bulmastifov, ki je bila politično napihnjena tragična zgodba, ki bi se sicer v primeru, da ne bi šlo za Saša Baričevića, končala zelo hitro s spoznanjem, da je storilec domnevnih kaznivih dejanj umrl. Zgodba se je zlorabila za hude napade na stranko LDS, katero SDS naravnost sovraži. Šlo je za tako grozen poskus očrnitve neke stranke in ne samo stranke, ampak tudi celotnih populacij ljudi v državi, da je to nepojmljivo. Šlo je za fašistoidno obnašanje, ki pa je značilno za stranko SDS, ki ima v sebi elemente tako fašistoidnega kot tudi udbovskega obnašanja, čeprav vedno govori proti udbi. Ravno zaradi stranke SDS imamo v Sloveniji občutek, da obstajajo neke civilne tajne službe, je pa iz vsega prišlo kar nekaj zgodb, recimo o fotokopirnem stroju, potem udba.net in podobno. Kot da se je tajna služba preselila v civilne sfere skozi nekatere stranke, ki so bojda tako zelo proti udbi, a same dostikrat delujejo na isti način.

Če se vrnemo in nadovežemo s primera bulmastifov. Sprašujemo se, zakaj tožilstvo ni tako zavzeto tudi v primeru kaznivega dejanja SDS-ovega poslanca, ki je pa še živ? Ali se čaka na zastaranje primera? V tej državi se temu ne bi čudili.

V konkretnem primeru je namreč znano, da so dokazi zelo močni, saj je podala prijavo sama profesorica na fakulteti za organizacijske vede, sporna izpitna pola je zaščitena zaradi grafološke preiskave nepravilnosti, skratka dokazi so več kot očitno močni, ravno zato je še toliko bolj problematično delovanje organov pregona, ki kot da bi želeli, da zadeva zastara. Ne rečemo, da je prisoten klientelizem na tožilstvu zato, ker gre za primer domnevnega kaznivega dejanja SDS-ovega poslanca, je pa res, da smo v dvomih.

Takšno stanje v državi je sramota za samo državo in Državni zbor Republike Slovenije, še posebej je pa sramota za protikorupcijski boj v državi.

Več o konkretnem primeru si preberite v Dnevnikovem članku.

Dnevnik: Po polžje o poslančevem izpitu: Zgodba o ponarejenem izpitu Branka Mariniča po letu dni še ni dobila epiloga



Značke prispevka: ,

Odgovorite