sreda, 21.oktober.2015 - 10:42

Sirski predsednik Bašar al Asad je prišel na obisk k ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in se mu globoko zahvalil za rusko pomoč v Siriji.

Bašar al Asad je Vladimirju Putinu izrazil globoko hvaležnost za velikodušno pomoč Rusije pri vzpostavljanju miru v Siriji in boju proti terorističnim skupinam.

Predsednik Bašar al Asad se Rusiji globoko zahvaljuje za njeno pomoč v Siriji. Bašar al Asad pravi, da bi brez ruske pomoči v Siriji prišlo do velike tragedije.

basar_al_asad_in_vladimir_putin_kremelj

Na povabilo ruskega predsednika Vladimirja Putina je v Rusijo pripotoval na visok državniški obisk predsednik Sirije Bašar al Asad.

Ruski predsednik se mu je zahvalil za obisk Rusije.

Če podamo (naš) prevod originalnega ruskega sporočila Vladimirja Putinu Bašarju al Asadu, ki je objavljen na uradnih spletnih strani ruskega predsednika Vladimirja Putuna.

Sporočilo ruskega predsednika Vladimirja Putina sirskemu kolegu Bašarju al Asadu.

Vladimir Putin Bašarju al Asadu:

Gospod Predsednik,

Dovolite mi, da vam zaželim toplo dobrodošlico v Moskvi. Kljub dramatični situaciji v vaši državi, ste se odzvali na našo prošnjo, da pridete sem, v Rusijo, in mi se vam zahvaljujemo na tem.

Mi smo sprejeli odločitev na podlagi vaše prošnje, v kateri ste nas zaprosili, da zagotovimo učinkovito pomoč sirskemu ljudstvu pri boju zoper mednarodne teroriste, ki so povzročili vojno v Siriji. Sirsko ljudstvo se je praktično samo upiralo in bojevalo proti tem mednarodnim teroristom že nekaj let in je utrpelo velike izgube. A zadnje dni je prišlo do velikih pozitivnih rezultatov v tem boju.

Poskusi mednarodnih teroristov, da prevzamejo nadzor nad velikimi deli ozemlji na Bližnjem vzhodu in destabilizirati situacijo v regiji je povzročilo legitimno skrb v številnih državah sveta. Tako tudi Rusije, ki je videla, da so na žalost tudi ljudje iz nekdanje Sovjetske zveze, vsaj okoli 4000 njih, vzelo orožje in se bojuje proti sirskim oblastem na sirskem teritoriju.

Seveda Rusija ne sme dovoliti, da ti ljudje pridobijo vojaške izkušnje, da gredo skozi ideološko indoktriancijo in se potem vrnejo nazaj v Rusijo.
Kar zadeva umiritev razmer v Siriji, sami menimo, da bodo pozitivni rezultati vojaških operacij v Siriji, postavili temelje za vzpostavitev dolgoročne rešitve, ki temelji na političnem procesu, ki vključuje vse politične sile, vse etnične in religijske skupine. Na koncu je na samem sirskem ljudstvu, da poda svoj glas in se odloči, kakšno državo si želi.

Sirija je ruska prijateljica in mi smo pripravljeni dati naš prispevek ne le, kar zadeva vojaške operacije v boju zoper terorizem, ampak tudi prispevek v političnem procesu. To bomo seveda storili ob tesnem stiku (komunikaciji) z drugimi globalnimi velesilami in državami v regiji, ki si želijo mirne rešitve konflikta v Siriji.

Še enkrat vam izražam dobrodošlico v Rusiji, gospod Predsednik.

Originalno sporočilo si lahko preberete na spletni strani ruskega predsednika, tukaj.

Bašar al Asad se je Rusiji globoko zahvalil za njeno velikodušno pomoč v Siriji. Bašar al Asad je povedal, da je Rusija preprečila, da bi prišlo do tragičnega scenarija v Siriji.

Obisk Bašarja al Asada pri ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu lahko označimo za zgodovinskega. Rusija je tako pokazala privrženost sirskemu predsedniku pri boju zoper teroristične skupine v Siriji in pokazala, da gre za državo (Rusijo), na katero se druge prijateljske države lahko zanesejo, v kolikor se znajdejo v težavah.

Skratka. Visoko srečanje dveh predsednikov sami dojemamo kot zelo pozitiven znak, ki vliva optimizem v pozitivno rešitev situacije v Siriji. Rusija bo rešila Sirijo kot državo in to je zelo pozitivna novica, ki bi jo morale tudi druge svetovne države, predvsem zahodne, ki so najbolj kritične do Rusije, dojeti kot takšno.

Zadeve gredo v pravo smer in obetamo si lahko, da bo ruska vojaška operacija v Siriji pripeljala do pozitivne rešitve za Sirijo.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Američani so besni zaradi prijateljskega sprejema Bašarja al Asada s strani Rusije.

    No. Takšno reakcijo ZDA je bilo glede na dosedanje obnašanje ZDA tudi za pričakovati. Nič presenetljivega in novega.

    ZDA pač imajo svoje mnenje o Asadu, pri katerem trdovratno vztrajajo, čeprav je napačno.

    BBC: Syria crisis: US attacks Moscow welcome for Assad

Odgovorite