torek, 27.oktober.2015 - 01:05

AFGANISTANCE ČAKA DEPORTACIJA IZ NEMČIJE: Slovenija bi morala že v begunskih centrih afganistanske begunce obveščati, da ne bodo dobili azila v Nemčiji

NEMČIJA BO AFGANISTANCE PO PRIHODU V NEMČIJO DEPORTIRALA NAZAJ V AFGANISTAN

SLOVENCI NAJ OBVESTIJO AFGANISTANCE V BEGUNSKIH CENTRIH, DA NEMČIJA SPREMINJA AZILNO POLITIKO DO AFGANISTANCEV.

Afganistanci v Nemčiji več ne bodo zaželeni. Nemčija jih bo po prihodu po hitrem postopku deportirala nazaj v domovino in tako naredila prostor za Sirce.

zastava_afganistana

Nemška politika se je odločila, da bo poleg prosilcev za azil, ki prihajajo iz balkanskih držav in jih je Nemčija razglasila za varne države, po novem negostoljubna tudi do Afganistancev.

V Nemčiji že potekajo aktivnosti, po katerih bodo Nemci Afganistance začeli obveščati, da nimajo realne možnosti za pridobitev azila v Nemčiji in da bodo deportirani iz Nemčije. To bodo Nemci storili prek medijske kampanje.

Nemška politika je doslej afganistanskim iskalcem azila kljub nepodelitvi azila dovolila, da bivajo v Nemčiji, in jih ni deportirala, sedaj bo zaradi navala beguncev iz Sirije, kjer se je vojna razplamtela, spremenila politiko in jih začela pospešeno deportirati iz države, da naredi prostor za sirske begunce.

Po našem mnenju bi morala tudi Slovenija začeti obveščati afganistanske begunce, ki se trenutno nahajajo v begunskih centrih po Sloveniji, da je njihova pot v Nemčijo jalova, saj jih bodo Nemci odslovili in nato izgnali iz države.

Afganistance bi morali o tej novi politiki Nemčije obveščati tako prostovoljci, kot policisti in vsi ostali ljudje, ki so kakorkoli prisotni v begunskih centrih po Sloveniji.

Ljudem je potrebno dati prave informacije in jim ne vlivati lažnega upanja.

Veliko ljudi, ki pridejo v Slovenijo kot begunci, je namreč Afganistancev. Kar četrtina vseh beguncev.

Glede na spremembo nemške azilne politike do Afganistancev je njihova pot do obljubljene dežele Nemčije očitno postala jalova.

Žurnal: Pro Asyl: Izgon Afganistancev predstavlja nevarnost
Tagesschau: Syrer prüfen, Afghanen abschieben



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    SPREAD THE WORD

     

    AFGANISTANCE JE POTREBNO OBVESTITI

    Afganistance v slovenskih begunskih centrih je potrebno obvestiti, da bodo po prihodu v Nemčijo deportirani nazaj v Afganistan.

  2. admin pravi:

    V namen obveščanja Afganistancem, ki so na poti v upanju v boljšo prihodnost v Nemčiji, bi se moralo afganistanskim beguncem razposlati letake, v katerih bi se jih obvestilo o spremembi nemškega odnosa do njiih.

    Na Dossier korupcija smo že naredili primer, kako bi ta letak lahko izgledal.

    Primer letaka za obvestitev afganistanskih beguncev na balkanski begunski poti.

    Po našem mnenju morajo biti ljudje obveščeni o tem, kaj jih čaka. Ljudi namreč žene neko upanje v boljši jutri. Če se jim pravočasno ne sporoči, kaj jih čaka, pa jih bo čakalo grenko presenečenje.

  3. admin pravi:

    Popravili smo naziv Afganistancev iz Afghani v Afghan.

    Čeprav je tudi izraz Afghani v uporabi (pa ne le za afganistansko valuto, ampak tudi za narod) smo spremembo naredili zato, ker je slovnično bolj pravilna in zato bolj sprejemljiva uporaba besede Afghan.

Odgovorite