petek, 30.oktober.2015 - 09:00

SRHLJIVO: Ali med nekaterimi begunci razsaja virus HIV in druge spolno prenosljive bolezni?

MED NEKATERIMI BEGUNCI RAZSAJA MODERNA KUGA

SPOLNO PRENOSLJIVE BOLEZNI

JE THOMAS DE MAIZIERE PO SILI RAZMER POSTAL GLAVNI ZVODNIK V NEMČIJI?

Vse kaže, da je nemški notranji minister Thomas de Maiziere postal po sili razmer glavni nemški zvodnik, saj so nekateri begunski centri v Nemčiji postali skorajda javne hiše za zadovoljevanje spolnih potreb moških beguncev. Zaskrbljujoče je, da so nekateri begunci okuženi z nevarnimi spolno-prenosljivimi boleznimi.

thomas_de_maiziere

POSEBNO LETALIŠČE ZA DEPORTACIJO BEGUNCEV

Evropa bi lahko ustanovila posebno letališče, katerega edina naloga bi bila organizirana deportacija beguncev nazaj v matične države. Tako bi se razširila rešitev, ki jo je implementirala že Nemčija, ki je napovedala, da bo begunce deportirala nazaj s čarterskimi leti. Takšno rešitev bi bilo dobro vzpostaviti na ravni celotne Evropske unije kot neko skupno rešitev za begunsko krizo.

spangdahlem_vojasko_letalisce_Wikipedia

Iz Nemčije prihajajo informacije, ki so zelo zaskrbljujoče.

V nemških begunskih centrih naj bi nekateri begunci bolehali za hudimi spolno prenosljivimi boleznimi, kot sta okuženost z virusom HIV (ki v končni fazi povzroči AIDS) in sifilis.

Da bi bile stvari še hujše, so v Nemčiji ženske podvržene nasilju.

Mlajši samski moški jih namreč silijo v prostitucijo.

Ženske begunke se po določenih informacijah sodeč prodajajo za 10 evrov.

V to jih prisilijo begunci, saj jim v primeru, da zavrnejo takšno »oskrbo moških beguncev«, lahko grozi nasilje in sicer posilstvo in grožnje, da jih bodo napadli s kislino.

Begunke pa naj bi nekateri samski begunci silili tudi v skupinski seks.

Kot je že iz Slovenije znano, se med begunci pojavljajo primeri okuženosti s tuberkulozo in hepatitisom A.

Skratka. Zadeve niso ravno rožnate, zato bi bilo dobro, da Slovenija beguncev ne zadržuje v državi v večji količini dalj časa.

Prehod je torej nujen, zadrževanje beguncev pa raje ne, saj so varnostna tveganja previsoka.

Prav tako bi bilo dobro, da se begunci podvržejo zdravstvenemu testiranju za nalezljive bolezni.

Tiste, ki so bolni, bi bilo dobro deportirati iz Evrope.

Morda ne bi bilo slabo, da se nekje, na izoliranem področju, ustvari posebni center, kamor bi se preselilo vse bolne begunce (ki imajo hujše bolezni). Ta center bi imel okrepljeno zdravniško oskrbo.

Še to.

Postalo je jasno, zakaj Nemčija ni navdušena niti nad albanskimi niti nad afganistanskimi begunci.

Namreč. Po begunskih centrih po Nemčiji naj bi ravno med tema dvema skupinama beguncev prihajajo do številnih konfliktov, med katerimi begunci uporabljajo tudi nože.

Nemčija je sicer že povedala, da bo z letali begunce vračala nazaj v njihovo domovino. Najprej bo deportirala Albance in druge begunce, ki so pribežali z Balkana, enaka usoda pa čaka tudi Afganistance.

Moramo reči, da je zelo pozitivno, da bo Nemčija begunce vračala direktno v domovino s čarterskimi leti. Tako bo prihranila trud vsem drugim evropskim državam.

To bi lahko postal standard delovanja v Evropi.

To pomeni, da se deportirane begunce direktno z letali vrača nazaj v domovino, ne pa, da se jih vrača nazaj v druge evropske države.

Morda bi lahko Evropa ustanovila oziroma usposobila posebno letališče, katerega glavna naloga bi bila deportacija beguncev iz Evrope. To bi bila rešitev na ravni celotne Evropske unije, kot neka skupna rešitev za reševanje problema deportacij beguncev.

Če bi bile deportacije z letali prevelik finančni zalogaj, pa bi bilo mogoče begunce še vedno v večji količini prevažati tudi z ladjami, ki bi morale biti zavoljo varnosti močno varovane. A pri ladjah je težava časovno dolga pot, zato je prednost letalskih prevozov beguncev očitna.

Sicer je problem Evrope v tem, da ni sposobna narediti selekcije beguncev že na samem začetku begunske poti.

Dobra je ideja, ki so jo predstavili nekateri (med drugim tudi Vesna Györkös Žnidar), ki pa je prisotna že dalj časa, a se je ne implementira.

To pa je, da bi se že v Grčiji begunce razdelilo na skupine in se naprej pustilo le tiste begunce, ki so upravičeni do azila, vse druge pa bi se vrnilo nazaj.

Vendar takšna rešitev je problematična, med drugim tudi zato, ker se mnogi begunci, ki se zavedajo, da bi bili zavrnjeni, če bi povedali po pravici, od kod so, lažejo, da so iz držav, ki jih EU sprejema, torej iz Sirije.

V velikih množicah migrantov, ki prihajajo, pa je zato težko oceniti, od kod kdo prihaja.

Skratka. Zadeve niso tako zelo enostavno rešljive, kot bi se to lahko zdelo na prvi pogled, predvsem ne zaradi velike množice ljudi.

Zato je seveda še vedno mogoča rešitev za EU, ki se bo morda v določenem trenutku, ko bodo kapacitete Evrope prepolnjene, izkazala še za najboljšo, če se želi rešiti begunske krize, ta, da zapre svoje zunanje meje. Pa to ni slovensko-hrvaška meja, da ne bo pomote, ampak je to meja med Turčijo in Grčijo, ki bi jo morala Evropa močno zastražiti in po potrebi tudi ograditi, ter tako vsaj zavreti begunski tok, če ga že ne v celoti ustaviti.

Dodatno pa bi nemškemu notranjemu ministru predlagali, da izvede takojšnjo deportacijo beguncev, ki povzročajo težave.

Tiste begunce, ki sodelujejo v nasilnih izgredih, bi bilo potrebno po hitrem postopku izgnati iz države (s čarterskim letom, ne pa s pošiljanjem nazaj v predhodno državo).

Tako bi se čez čas begunci začeli bati, da če bodo delali probleme, bodo hitro izgubili ne le vseh pravic, ampak tudi pravico ostati v Evropi.

Za konec pa še ena pikra, ki jo namenjamo Angeli Merkel. Angela Merkel in njeni vodilni gospodarstveniki se bodo morali odpovedati načrtu pridobitve poceni begunske delovne sile na račun celotne Evrope zaradi želje Nemčije, da na ta način reši demografski problem v državi in pomanjkanje delovne sile. Ne more biti celotna Evropa talka nemške želje po novi delovni sili.

Sicer so informacije o negativnem dogajanju v nemških begunskih centrih lahko znak drugim državam, tudi Sloveniji, da sprejem beguncev lahko povzroči številne nevšečnosti tem državam. Če se že ena tako bogata in pregovorno organizirana Nemčija ni sposobna soočati s problemi, ki jih prinese nastanitev beguncev (ki imajo zelo različno in nekompatibilno kulturo), kako bi se zadeve lahko zakomplicirale šele v njihovih, dosti revnejših državah. Zadeve bi lahko eskalirale skoraj do vojnih razmer.

Slovenske novice: Begunke so se prisiljene prodajati za 10 evrov



Značke prispevka:

Odgovorite