sreda, 10.februar.2016 - 17:47

Matej Tonin je pripravljen sprejeti begunce iz Bližnjega vzhoda v svoj dom. Pogoj je, da so kristjani.

POSLANEC MATEJ TONIN JE PRIPRAVLJEN SPREJETI BEGUNCE IZ BLIŽNJEGA VZHODA V SVOJ DOM.

Matej Tonin je zaradi prostorske stiske trenutno pripravljen sprejeti največ 2 begunca. Obvezno je, da sta begunca kristjana.

matej_tonin_wants_to_accept_refugees_from_middle_east_DK

Poslanec stranke Nova Slovenija, Matej Tonin, je za revijo Reporter potrdil, da namerava sprejeti nekaj beguncev iz Bližnjega vzhoda, ki jim v njihovih državah grozi genocid ali preganjanje.

Matej Tonin je povedal, da ima že nekaj časa v načrtu sprejem beguncev, a da do sedaj ni sprejel še nobene prošnje za sprejem s strani beguncev.

Glede na to, da je Nova Slovenija krščansko-demokratska stranka, je pogoj za begunce poleg dejstva, da gre za preganjanje begunce, tudi ta, da so kristjani.

Matej Tonin lahko zaradi prostorske stiske trenutno sprejme največ 2 begunca, a tudi to je nekaj.

Tudi nekateri drugi poslanci iz Državnega zbora Republike Slovenije so izrazili pripravljenost sprejeti begunce v svoje domove oziroma v nepremičnine, ki jih imajo.

Vsi poslanci kot pogoj niso postavili religije, a imajo tudi sami določene zahteve, odvisno od posebnosti njihovih strank.

Po našem mnenju bi bilo zelo zanimivo, če bi poslanci, recimo Matej Tonin, res sprejeli nekaj beguncev in tako javnosti in medijem pokazali iz prve roke, kako je to, če poskrbiš za kakšnega izmed beguncev.

Morda bi lahko begunce za omenjene poslance našel kar UNHCR, katerega osnovna naloga je poskrbeti za begunce.

Že nekaj preskrbljenih beguncev bi vsekakor pomenilo vsaj nekaj v prizadevanjih UNHCR-a za oskrbo beguncev.

Vsi, ki imajo informacije o primernih beguncih, se lahko poslancu Mateju Toninu oglasijo na spletni strani državnega zbora:

Državni zbor Republike Slovenije: Pišite poslancu Mateju Toninu

…ali na njegov  Facebook naslov:

Facebook: Matej Tonin

Ko dobi 2 želena begunca, bi bilo dobro, da Matej Tonin o prejetju beguncev obvesti javnost. Mediji bodo vsekakor zelo zainteresirani za spremljanje celotnega dogajanja v zvezi s tem.

Reporter: Poslanci se zaklinjali, da bi na dom sprejeli migrante. Do danes še nihče nobenega.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Spoznajte družino Mateja Tonina

    Dodatna informacija.

    Matej Tonin je v oddaji Tarča povedal, da živi v 70 kvadratnih metrov velikem stanovanju.

    Ima ženo Marjeto in trenutno 2 otroka.

    V stanovanje je pripravljen sprejeti še 2 begunca krščanske veroizpovedi iz Bližnjega vzhoda, seveda, če so se pripravljeni “stiskati z njimi” po Toninovih lastnih besedah.

    Matej Tonin je na svoji Facebook strani objavil fotografijo svoje družine v času maškar.

    Matej Tonin z družino

    Vir: Facebook

    Več o Mateju Toninu in njegovi družini si lahko preberete v članku na strani Govori.se.

    Članek datira v prejšnje leto, ko je drugega otroka še pričakoval, iz zgornje slike je razvidno, da je njegova žena njegovega drugega otroka že povila.

    Zanimiva je tudi informacija, da se stanovanje Mateja Tonina nahaja v zgornjem nadstropju družinske hiše, tako da njegovo stanovanje ni klasično stanovanje v bloku, ampak je del družinske hiše, v kateri živijo tudi Toninovi starši.

    Matej Tonin ima torej precej ustrezne pogoje za sprejem beguncev iz Bližnjega vzhoda.

    Glede na to, da je Matej Tonin povedal, da ima sprejem beguncev iz Bližnjega vzhoda še vedno v načrtu, je prav, da se mu realizacijo teh načrtov tudi omogoči.

    Beguncev je veliko, zato menimo, da ne bi smelo biti težav, da se iz te skupine beguncev najdeta 2, ki ustrezata Toninovim kriterijem.

    Članek z opisom družine Mateja Tonina, ko je bila še v pričakovanju njegovega drugega otroka, si preberite na spodnjem naslovu.

    Govori.se: Matej Tonin trenutno v pričakovanju drugega otroka

Odgovorite