nedelja, 14.februar.2016 - 10:07

ČUDNA POLITIČNA KOREKTNOST: Britanski policisti nadlegovali ljudi, ki so bili oblečeni v jakno z motivom britanske zastave (Union Jack)

ALI PRETIRANA POLITIČNA KOREKTNOST VODI V TOTALITARIZEM?

Moniko Malešič so svoj čas napadali, ker je v (pred)kampanji za predsednico države nosila obleko v podobi slovenske zastave. Nekateri so to njeno dejanje označili celo za kaznivo in žaljivo, čeprav je, iskreno povedano, obleka z motivom slovenske zastave na Moniki Malešič delovala zelo uglajeno in sofisticirano.

Monika Malešič je slovensko zastavo prezentirala uglajeno in sofisticirano.

monika_malesic_kandidatka_za_predsednico_republike_slovenije_youtube monika_malesic_slovenska_zastava_youtube monika_mlesic_oblecena_v_slovensko_zastavo_youtube

Videospot Monike Malešič ob kandidaturi za predsednico Republike Slovenije si lahko ogledate tukaj.

V modernih demokracijah je politična korektnost v nekaterih primerih postala že naravnost bizarna.

Tako so v Veliki Britaniji, ki že sicer slovi kot precej nenavadna, ko gre za bizarne prepovedi zaradi politične korektnosti, začeli nadlegovati ljudi, ki nosijo jakne z vzorcem Union Jack, to je vzorcem britanske zastave, saj bi lahko s tem užalili čustva Britancev.

Tisti, ki jih je doletela prepoved nošenja omenjene jakne, so bili seveda ogorčeni. Nekateri so bili še posebej jezni in so kot razlog za prepoved navedli tuje priseljence, saj da so ravno oni tisti, ki bi se lahko počutili ogrožene, če bi videli, da nekdo nosi motiv britanske zastave na svojih oblačilih.

Nekateri so šli še dlje in v tem vidijo teorijo zarote svetovnih elit, ki da na takšen način korak za korakom razgrajujejo nacionalne države.

V Veliki Britaniji je politično nekorektno nositi jakno z vzorcem britanske zastave.

No. Tudi v Sloveniji so šli malo čez zaradi politične korektnosti.

Namreč. Nekateri so napadli kandidatko za predsednico državo Moniko Malešič, ker se je oblekla v slovensko zastavo med politično promocijo sebe kot kandidatke za predsednico.

Tako kot so v Veliki Britaniji moškim, ki so nosili motiv angleške zastave na jakni prepovedali nošenje takšne jakne, ker bi to lahko užalilo čustva nekaterih ljudi, so Moniki Malešič nekateri zamerili, da je uničila slovensko zastavo, da bi naredila obleko iz nje.

No. Na srečo vsi slovenski uradniki le niso bili toliko čez les in so na koncu sprejeli mnenje, da Monika Malešič ni kršila nobenega zakona, saj ni pokazala nespoštovanja do slovenske zastave in tudi ni nujno, da je za obleko uporabila ravno zastavo.

Celo takratni veleposlanik ZDA pri Sloveniji, Joseph Adamo Mussomeli, jo je pohvalil in dejal, da je Monika Malešič v zastavi izgledala naravnost prisrčno.

Joseph Adamo Mussomeli je dejal, da je bila Monika Malešič, oblečena v slovensko zastavo, videti naravnost prisrčno.

Joseph_A_Mussomeli

Očitno nekateri pretiravajo pri zagovarjanju politične korektnosti in vidijo nekorektnost tudi tam, kjer je dejansko ni.

Ravno politična korektnost je pogosto postala temelj za izvajanje pritiskov in nasilja nad ljudmi in je postala neke vrste obvod do totalitarizma, celo v državah, ki imajo močno demokratično tradicijo (Velika Britanija), a jo očitno izgubljajo.

RT: ‘Political correctness gone mad’: Man asked not to wear Union Jack jacket because it’s ‘offensive’
24ur.com: S slovenskim dekoltejem po uspeh ali kazen?
24ur.com: Inšpektorat: ‘Ni mogoče trditi, da je bila obleka sešita iz zastave’
Žurnal: Joseph A. Mussomeli: “Mislim, da je bila videti prisrčno”



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Mimogrede povedano.

    Nekdanji ameriški veleposlanik v Sloveniji, Joseph Adamo Mussomeli je pred kratkim na Facebook-u ob komentarju na neko sliko, ki prikazuje Ljubljano, povedal, da močno pogreša Slovenijo.

Odgovorite