torek, 15.marec.2016 - 16:10

PUTIN ODHAJA IZ SIRIJE KOT ZMAGOVALEC: Rusija zapušča Sirijo, saj je svoje delo tam opravila.

RUSIJA IZ SIRIJE ODHAJA KOT HEROJSKA VELESILA

Ruski predsednik Vladimir Putin je lahko izjemno ponosen na potek ruske vojaške operacije v Siriji, saj je pokazal, da je Rusija zavidanja vredna vojaška velesila, ki je sposobna uveljavljati svoje interese v svetu in pomagati državam v stiski pri zagotavljanju miru. Predvsem sirske vladne sile bi lahko Putinu in Rusiji na ves glas rekli: “Spasiba”.

Vladimir Putin je svojemu obrambnemu ministru ukazal umik glavnine ruskih vojaških enot iz Rusije.

ruski_predsednik_vladimir_putin_in_obrambni_minister_sergei_shoigu_kremelj

Ruski predsednik Vladimir Putin je po petih mesecih vojaške akcije na peto obletnico vojne v Siriji sprejel odločitev, da se ruske vojaške enote (glavnina le teh, seveda jih bo nekaj tudi ostalo, Rusija ima namreč v Siriji tudi svoji vojaški oporišči Tartus in Latakijo) umaknejo iz Sirije.

Več o ruski vojaški operaciji si oglejte na naslednji strani:

Potek ruske vojaške operacije v Siriji

Rusija je povzročila veliko spremembo dinamike v poteku vojne v Siriji. S svojo moderno tehnologijo je ob sodelovanju sirskih vladnih vojaških enot, pa tudi zavezniškega Irana in libarnonskega Hezbolaha, je uspešno ustavila prodor sovražnih enot na teritorij pod nadzorom sil Bašarja al Asada.

Rusija je bila, odkar se je vključila v vojno, ključni akter v Siriji, ki je največ prispeval k sedanji situaciji, ko se v Siriji končno obeta mir.

Morda je edina slaba posledica vojne za Rusijo ta, da so se zaradi vojne ohladili odnosi med Rusijo in Turčijo, a to predvsem zaradi turške strani, ki se je v vojni vedla precej neodgovorno.

Rusija se je odločila za umik iz Sirije tudi zaradi tega, da bi spodbudila mirovne pogovore v Siriji, predvsem da bi spodbudila vse strani v Siriji, da se dogovorijo in dosežejo konec vojaških spopadov.

Kakorkoli že. Rusija je pokazala, da je sposobna posredovanja v svetu v dobrobit tistih, na strani katerih posreduje.

Umik iz Sirije pa je tudi dokaz, da v Rusiji tudi znajo končati operacijo, ne pa da jo vlečejo v nedogled, kot to pogosto počnejo zahodne države.

Sicer je Rusija že na začetku rekla, da bo vojaška operacija v Siriji časovno omejena. In tega se je Rusija tudi držala.

Upamo, da bo mir v Siriji dosežen in da ne bo več potrebno novo posredovanje ruskih vojaških enot.

Po pravici povedano, bi bil že čas.

Sicer je v Siriji potrebno še veliko dela. Predvsem je potrebno stabilizirati državo in rešiti begunsko krizo, ki je močno prizadela evropske države, med drugim tudi Slovenijo.

Kremlin.ru: Meeting with Sergei Lavrov and Sergei Shoigu

RT:  Russia’s ‘surprise & unexpected’ Syria withdrawal welcomed as signal of ‘true peace process’

RT: Russian warplanes start leaving Syria on Putin’s orders

RT: 9,000 sorties, 400 localities freed: What Russia has achieved during its 5-month Syria operation

Delo: Umik ruske vojske iz Sirije: Prišel, zmagal, odšel?



Značke prispevka:

Odgovorite