torek, 29.marec.2016 - 16:17

Na You Tube-u se je pojavil posnetek, kjer »teroristi« grozijo Sloveniji z napadi na Ljubljano in Maribor.

TERORISTI IMAJO ZELO MALO MOŽNOSTI ZA USPEŠEN NAPAD NA SLOVENIJO. POSNETKI NA YOU TUBE-u SO ZGOLJ BEDNA PROPAGANDA.

Posnetek »teroristov« na You Tube-u, ki grozijo z napadi na Slovenijo, ni vnesel strahu med Slovenci.

Slovenski politik Janez Janša se je prav tako znašel na seznamu »teroristov« – kot tarča

janez_jansa_na_grozilnem_videoposnetku_domnevnih_teroristov

Videoposnetka.

Domnevna teroristična grožnja Sloveniji: 1. del.

Domnevna teroristična grožnja Sloveniji: 2. del.

Na You Tube-u sta se pojavila posnetka (oziroma eden posnetek v dveh delih), kjer bojda islamska država grozi, da je čas za teroristične napade v Ljubljani in Mariboru.

Na posnetkih so prikazane slovenske vojašnice in slovenska vlada, pa tudi nekaj politikov, ki bi lahko postali tarča napadov.

V posnetku je povedano, da je Slovenija zelo slabo varovana država. Prav tako je povedano, da Slovenci mislijo, da so najbolj varna država v Evropski uniji, kar zadeva teroristične napade. Ravno zato je po mnenju avtorjev posnetka čas za to, da se teroristični napad zgodi v Ljubljani ali Mariboru.

No. Iskreno povedano Slovenija dejansko je precej varna država, zaradi česar ne potrebuje kakšne posebne varnosti.

V Sloveniji praktično ni mogoče oziroma je zelo malo verjetno, da bi se zgodilo kaj pretirano posebnega.

Videoposnetka je na splet naložil nek Abdul Bakr. Verjetno gre za izmišljeno ime.

Po mnenju obramboslovca Klemna Grošlja je videoprispevek verjetno produkt kakšnega domačega nadebudneža in nič več kot to.

Skratka. Videoposnetek ne predstavlja razloga za strah.

V Sloveniji se praktično ne more kaj dosti zgoditi, že zato, ker Slovenija za razliko od zahodnih držav nima na enem kupu večje količine muslimanov, ki bi lahko tvorili tudi kakšne radikalne celice.

Tudi če bi se v Sloveniji kaj zgodilo, pa bi bile razsežnosti tega, kot smo že rekli, precej majhne. Slovenci pa so že vajeni, da na dogodke hitro pozabijo in bi življenje tudi ob morebitnem napadu hitro prišlo v normalo.

Bolj kot nek občutek ogroženosti nas pri omenjenem videoposnetku zanima, kako se je nekomu sploh dalo toliko truditi, da na video da vse informacije, zbrane iz Street View-a. Očitno imajo nekateri res preveč časa in se zato ukvarjajo z neumnostmi.

Za omenjena videoposnetka bi lahko rekli, da gre za slabo šalo, šalo za samo en dan, oziroma za samo eno noč.

Ko smo že pri samo eni noči podajamo posnetek izvrstne izvedbe hrvaške tekmovalke iz Voice-a Petre Vurušić, ki je zapela pesem One night only iz mjuzikla Dreamgirls iz leta 1981.

Petra Vurušić na hrvaškem Voice-u – One night only

Avtorjem videoposnetka s tem pravimo, kako nepomemben je njihov video in kako so njihove grožnje precej prazne.

Če mislijo koga strašiti, naj raje izberejo kakšno drugo državo. V Belgiji so ljudje očitno veliko bolj paranoični, saj imajo tudi večjo muslimansko skupnost kot Slovenija, prav tako Slovenija nima veliko beguncev na svojem teritoriju, tako da preprosto ni realne možnosti, da bi lahko teroristi ravno v Sloveniji izvršili kakšen napad.

Upamo le, da domnevni teoriristi niso posnetka dali na You Tube zgolj zato, ker je Slovenija povabila na obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina, kar je sicer malo verjetno.

Sami imamo za avtorje prispevka na You Tube-u samo en nasvet: »Get real!«.

24ur.com: Analitik: Sporna videa na YouTubu pripravil nekdo, ki Slovenijo in vojaške objekte dobro pozna



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Uporabnik Abdul Bakr je teroristično grožnjo Sloveniji na You Tube-u že odstranil

    Uporabnik Abdul Bakr je videoposnetek že odstranil z You Tube-a. Torej. Šlo je res za nepomembno muho enodnevnico.

    Slovenija se mora očitno dosti bolj kot teroristov bati domačih nepridipravov, sploh pretiranih nacionalistov, ki najbolj zastrupljajo to državo s sovraštvom in posledičnim nasiljem.

    Zaenkrat velja, da je nevarnost pred terorističnimi napadi v Sloveniji zelo majhna. Dodatno Slovenija nima nekih radikaliziranih islamskih skupin prebivalstva na svojem teritoriju.

    Skratka. Iz te miši ni nastal slon in prav je tako.

  2. admin pravi:

    Vse več Slovencev verjame, da je grozilni videoposnetek rezultat umazanih političnih igric v Sloveniji. Sumi padajo predvsem na desno politično opcijo.

    Slovenci vse manj verjamejo, da je grozeči videoposnetek v dveh delih (ki je na You Tube-u že odstranjen) res nastal v tujini in so vse bolj mnenja, da gre za slovenski produkt.

    Največ sumov je, da je posnetek nastal pod rokami slovenske politične desnice oziroma desnih političnih sil v državi, ki naj bi namerno želele ustvariti izredne razmere v državi, saj so ugotovile, da jim teme tipa begunska kriza in teroristični napadi povečujejo priljubljenost med ljudstvom.

    Sicer je znano, da begunska kriza po zaprtju makedonske meje za begunce v Sloveniji ni več tako aktualna, zato so politične silnice (predvsem na desnici) izgubile glaven element za povečevanje svoje priljubljenosti.

    Morda so se nekateri odločili izkoristiti napade v Bruslju za širjenje panike v Sloveniji, a očitno jim ni uspelo.

    Policija bo sicer poskušala najti avtorje posnetka, a vprašanje je, ali bo pri tem uspešna.

    Najdba avtorjev bi bila sicer zelo priporočljiva, saj bi se tako odkrili pravi motivi za nastanek videoposnetka. Sploh, če so posnetek res naredili v Sloveniji.

  3. admin pravi:

    ODKRILI AVTORJA GROZILNEGA VIDEOPOSNETKA

    AVTOR JE 28-LETNI

    SLOVENEC IZ MARIBORA

    Odkrili so avtorja grozečega videoposnetka v dveh delih, kjer domnevni teroristi grozijo Sloveniji s terorističnimi napadi na Ljubljano in Maribor. Gre za 28-letnega Slovenca iz Maribora, katerega motiv za izdelavo posnetka je bil, da sprovocira slovensko javnost in sproži negativne odzive v javnosti.

    Torej se je izkazalo, da gre res za dejanje Slovenca.

    Ne bi bilo odveč preveriti, kakšne so politične preference 28-letnega Mariborčana in ali je delal po nareku kakšnih političnih sil, ali je vse plod njegove volje.

    RTV Slovenija: Avtor grozilnih video posnetkov ni IS, temveč mladi Mariborčan

  4. admin pravi:

    Tudi javnost je izvedela za avtorja prispevka. Avtor naj bi bil Armando Nevio Vajs iz Miklavža na Dravskem polju

    Armando Nevio Vajs

    Časopis Večer je objavil informacijo o identititeti avtorja videoprispevka, ki je narejen tako, kot da bi islamska država grozila Sloveniji s terorističnimi napadi.

    Šlo naj bi za 28-letnega Armanda Nevia Vajsa iz Miklavža na Dravskem polju.

    Armando Nevio Vajs ima tudi svoj Facebook profil.

    Facebook: Armando Nevio Vajs

    Večer: Razkrivamo 28-letnika iz Miklavža pri Mariboru, ki trdi, da je avtor posnetkov na Youtubu

  5. admin pravi:

    Zanimivo je, da je eden od sorodnikov Armanda Nevia Vajsa delil zelo pomenljivo sliko na svojem Facebook profilu, v katerem pravi, da je ponosen na svoj narod in domovino, vendar se sramuje tistih, ki državo vodijo.

    Ali ta slika lahko odstre informacije tudi o političnih preferencah Armanda Nevia Fajsa?

    Opozarjamo na dejstvo, da obstaja možnost, da za posnetki stojijo ljudje, ki so pristaši desnice.

    Slika je naslednja.

    Ponosen na Slovenijo in Slovence, ne pa na politično vodstvo

    Ta isti človek je delil tudi protibegunski vic. Imena smo prikrili, saj pri omenjeni osebi ne gre za avtorja videoposnetka.

    Protibegunski vic

    Zaenkrat te informacije torej kažejo, da so določeni ljudje v krogu avtorja videoposnetka imeli bolj desne politične značilnosti.

    Ponavljamo, da je potrebno izvedeti, kakšne so bile politične preference avtorja grozilnega videoposnetka, saj se bodo le tako lahko izvedeli pravi motivi nastanka kvaziteroristične grožnje. Natančneje. Izvedelo se bo, ali je nekdo želel v Sloveniji ustvariti izredne razmere in ozračje strahu, ki politično bolj ustreza desni politični opciji.

  6. admin pravi:

    Hm. Ena čisto mimo. Glede na to, da je v petek 1. april, se lahko vprašamo, ali se lahko Armando Nevio Vajs izgovarja tudi na dejstvo, da je bila vse le prvovrstna prvoaprilska šala. No. To je bolj za hec, a nikoli se ne ve.

  7. admin pravi:

    Armando Nevio Vajs naj bi bil precej tih in skrivnosten fant, tudi njegova družina naj bi se držala bolj zase.

    Zanimivost. Med preiskovanjem Armanda Nevia Vajsa s strani Večerovih novinarjev pri sosedih in znancih Armanda Nevia Vajsa je bila večina sogovornikov presenečenih nad imenom Armando, saj ga vsi poznajo le pod imenom Nevio Vajs, torej brez Armando.

    Na Dossier korupcija smo se bolj poglobili tudi v zanimivo ime Nevio in našli naslednje podatke.

    Nevio je sicer bolj redko ime v Sloveniji (konec leta 2007 je bilo v Sloveniji le 63 moških s tem imenom), gre pa za moško različico imena Nives.

    Glede na korenski pomen imena Nevio (v ženski različici imena – Nives – je namreč prisoten izraz za sneg, latinsko nix), bi bil slovenski naziv za Nevia lahko Snežko.

    Armando Nevio Vajs naj bi bil precej introvertiran in tih ter skrivnosten. V šestem razredu osnovne šole je enkrat kar na lepem izginil iz razreda, pa nihče ni izvedel zakaj, ali zaradi prepisa na drugo šolo ali česa podobnega. Tudi njegova družina naj bi se držala bolj zase.

    Njegova omemba kot avtorja posnetka z grožnjami s terorističnimi napadi na Slovenijo je zato mnoge presenetila.

    Ali gre torej za nekega volka samotarja, ali pa nekoga, ki je deloval pod vplivom kakšnih političnih ali aktivističnih skupin, zatorej še ni v gotovosti znano ravno zaradi skrivnostnosti introvertiranega Armanda Nevia Vajsa in njegove družine.

    Večer: Neodgovorni provokator iz Miklavža

  8. admin pravi:

    KVAZI TERORIZEM V LJUBLJANI

    Včeraj in danes 2 kvazi “teroristična” napada v Ljubljani

    V Ljubljani je danes zjutraj policija v središču Ljubljane z robotom razstrelila sumljivi kovček, ki se je nahajal v bližini stavbe, kjer je tudi Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za zdravje.

    Izkazalo se je, da je bil kovček prazen.

    Slovenske novice: FOTO: V središču Ljubljane je počilo

    Včeraj pa je na ministrstvo za okolje prišla ovojnica z belim prahom. Izkazalo se je, da je prah nenevaren.

  9. admin pravi:

    Hm. Očitno so nekateri dobili idejo za članek na tej strani, pa so jo prikazali kot, da so jo objavili pred nami.

    Gre za prispevek, kjer smo omenjali kvazi napade v Ljubljani. Razstreljeni kovček in včerajšnji prah v pismu naslovljenem na okoljsko ministrstvo.

    Natančneje. Gre za Nova24TV.si.

    Zanimivo je to, da je bil kovček s strani policije razstreljen nekaj minut pred osmo uro, sami pa so članek Strah v Ljubljani, kjer je govora tudi o sestrelitvi kovčka in je v članku omenjeno, da je bil kovček prazen, bojda objavili že ob 7:36. Kovček je policija razstrelila ob 7:51. Tu nekaj ne štima. Časovno se zadeve pri članku na Nova24tv ne izidejo.

    Ali so namerno podali napačen čas, ali pa so ostali še na zimskem času, kar zadeva njihov strežnik.

  10. admin pravi:

    Intervju s slovenskim “teroristom” Armandom Neviom Vajsom. Armando Nevio dejanje obžaluje.

    Na 24ur so opravili intervju z Armandom Neviom Vajsom, ki pravi, da je grozilni videoposnetek naredil zato, ker mu je bilo dolgčas in je s posnetkom le želel sprožiti negativne odzive drugih, ki bi jih nato prebiral na internetu.

    Ko je ugotovil, kaj je storil in kako je njegov posnetek odmeval v javnosti, se je prestrašil in takoj poslal sporočilo policiji, da je on avtor posnetka in obžaloval svoje dejanje.

    Armando Nevio Vajs obžaluje, da je izdelal videoposnetek, na katerem grozi Sloveniji s terorističnimi napadi.

    Lahko bi rekli, da je iz njegovih rdečih podočnjakov sodeč Armando Nevio Vajs zadnje dni preživel v resnih skrbeh.

    Novinarji POP TV (24 ur) so intervjuvali tudi mamo 28-letnika, ki se ni želela snemati, zato so med intervjujem z njo snemali le njene noge, na katerih je imela obute kričeče zelene crocksice.

    Noge matere slovenskega avtorja slovenskega “terorističnega” videoposnetka s kričeče zelenimi crocksicami.

    Mama Armanda Nevia Vajsa je rekla, da je šokirana in da je njen sin priden fant, ki ne bi nikomur storil nič žalega.

    Intervju z Armandom Neviom Vajsom in njegovo mamo si lahko ogledate na spletni strani 24ur.com.

    24ur.com: Avtor grozilnih posnetkov obžaluje svoje dejanje: ‘Nisem želel prestrašiti ljudi’

  11. admin pravi:

    Armando Nevio Vajs je dal intervju tudi za Planet TV. Očitno je dobil svojih pet minut slave.

    Planet Siol: [VIDEO] To je štajerski provokator, ki je prestrašil Slovenijo

  12. admin pravi:

    TERORISTIČNI NAPAD NA STOŽICE: Več eksplozij, morebitno večje število mrtvih in ranjenih, zajeti talci

    V Sloveniji kot da bi ljudje želeli, da pride do terorističnih napadov.

    Če ni dejanskih terorističnih napadov, ker je Slovenija očitno premalo zanimiva za teroriste, pa si Slovenci teroristične napade pričarajo kar sami.

    Po posnetku s terorističnimi grožnjami Slovenijami, po razlilnih lažnih alarmih, so sedaj tudi državne službe simulirale teroristični napad. In sicer v Ljubljani.

    Scenarij je, da je prišlo na Stožicah več eksplozij in da je več mrtvih in ranjenih. V simulaciji sodeluje 1500 ljudi (reševalcev, gasilcev, policistov, predstavnikov civilne zaščite in podobno), ki preverjajo pripravljenost Slovenije v primeru, da pride do terorističnega napada v Ljubljani.

    Očitno je današnji teden res prežet s kvazi terorističnimi napadi na Slovenijo.

    Žurnal: Več eksplozij na Stadionu Stožice, zajetje talcev (vaja)

Odgovorite