nedelja, 8.maj.2016 - 06:32

Kate Blanchet ne bo prav nič omehčala src Evropejcev glede beguncev. Evropa bo poleg Grčije morala žrtvovati tudi Italijo.

Kate Blanchet ne bo prav nič omehčala src Evropejcev glede beguncev. Evropa bo poleg Grčije morala žrtvovati tudi Italijo.

Če bo potrebno, bo morala Evropa žrtvovati tudi Italijo

Združeni narodi pogostokrat delujejo tako, kot da bi bili ljudje malo neumni in bi se jih dalo kupiti že s tem, da njihova stališča zastopa kakšna znana oseba, po možnosti iz sveta estrade.

Tako pogostokrat angažirajo ambasadorje s ciljem najti pot do src množic, ki jih nagovarjajo.

To se sedaj dogaja z begunci, katerim je Evropa močno zaprla vrata.

V Združenih narodih upajo, da bo popularna igralka Kate Blanchet lahko vplivala na Evropejce, da ponovno odprejo vrata beguncem, a sami ne verjamemo, da bo pri tem uspešna.

Dejstvo je, da so se morali celo pomembni politiki tipa Angela Merkel ukloniti čedalje bolj odklonilnemu mnenju Evropejcev, kar zadeva begunce, saj je tvegala izgubo oblasti celo v lastni državi, ki je še pred nedavnim na široko odprla vrata beguncem.

Lahko rečemo, da Kate Blanchet ne le da ne bo imela lahkega dela, kar zadeva prepričevanje Evropejcev, da bodo spet bolj odprti do beguncev, ampak bo v tej svoji misiji popolnoma pogorela.

Evropa se je preprosto naveličala begunske krize.

Sami smo balkanskim državam predlagali, naj v primeru, da bi begunska kriza lahko povročila nemire na Balkanu (ko bi Nemčija zaprla ali priprla vrata za begunce, kar se je tudi zgodilo) žrtvujejo Grčijo, v kolikor ta ne bo sposobna zavreti begunskega vala.

Ta naš predlog se je tudi upošteval in tako so balkanske države zaprle pot za begunce od Grčije naprej.

Tako kot je Evropska unija žrtvovala Grčijo, ker ta ni bila sposobna zavreti toka beguncev, po tem, ko je Nemčija močno priprla vrata zanje, bo po našem mnenju morala storiti tudi v primeru Italije, če ta ne bo sposobna varovati Evrope pred begunci.

Avstrija je že napovedala, da bo zaprla svoje meje z Italijo, če se bo soočila z valom beguncev iz Italije, ko se bo pot beguncev zaradi zaprte balkanske poti ponovno okrepila na relaciji Libija – Italija.

Podobno bodo verjetno prisiljene storiti tudi druge države Evropske unije in širše Evrope. Natančneje. Poleg Avstrije še Slovenija, Švica in Francija.

Skratka. Tudi Italija bo morala sprejeti odgovornost, v kolikor ne bo sposobna zadrževati beguncev od prihoda v Evropo.

Kar zadeva Kate Blanchett in Angelino Jolie pa tema dvema igralkama predlagamo, naj raje vplivata na Avstralijo in ZDA, da sprejmejo več beguncev, Evropa namreč ni njihova domovina in zato je njun domet v njej omejen.

Povprečnega Evropejca namreč bolj malo briga, kaj imata o begunski krizi za povedati omenjeni igralki.

Če smo iskreni. Povprečnega Evropejca bolj malo briga, kaj ima za povedati o begunski krizi tudi sam generalni sekretar OZN Ban Ki Mun.

Evropejci so postali preprosto čisto alergični na begunce in jih nobeno leporečje več ne bo uspelo prepričati, da spremenijo svoje odklonilno mnenje do njih, še posebej zato, ker so mnogi begunci močno nekompatibilni z evropsko kulturo.



Značke prispevka:

Odgovorite