nedelja, 8.maj.2016 - 07:00

IZŽVIŽGAN ZARADI BEGUNCEV: Za Nemce je nemški pravosodni minister Heiko Maas postal izdajalec nemškega naroda in levičarska podgana

BEGUNCI VSE BOLJ RUŠIJO OBLAST ANGELE MERKEL.

Nemškega ministra za pravosodje so Nemci 1. maja 2016 proglasili za izdajalca nemškega naroda.

heiko_maas_Wikipedia

Nemškega ministra za pravosodje so Nemci zmerjali tudi z levičarsko podgano.

Ogled tega videoposnetka močno priporočamo.

Nemški pravosodni minister je zaradi nezadovoljstva nemškega ljudstva moral osramočen zapustiti govorniški oder.

Razmere v Nemčiji so že dalj časa precej napete. Tudi letošnji prvi maj, praznik dela, ni bil nič boljši.

Med praznovanjem prvega maja leta 2016 je Nemce na govorniškem odru želel nagovoriti tudi nemški pravosodni minister Heiko Maas iz vrst stranke SPD, ki s CDU&CSU tvori veliko koalicijo na čelu katere je nemška kanclerka Angela Merkel.

A Nemci nad njegovo prisotnostjo niso bili prav nič navdušeni. Izžvižgali so ga in ga zmerjali z izdajalcem nemškega naroda in levičarsko podgano. Drli so se nanj, naj izgine.

Nemškemu pravosodnemu ministru po silnem neodobravanju nemškega naroda ni preostalo nič drugega, kot da osramočen zapusti govorniški oder.

Razlog, zakaj so Nemci pokazali takšno nestrpnost do nemškega pravosodnega ministra je v tem, da ta politik vneto zagovarja politiko odprtih vrat za begunce.

Kot je znano, je Nemčija prejšnje leto na stežaj odprla vrata beguncem. Angela Merkel je begunce vabila v Nemčijo in jim izrazila dobrodošlico, tako kot številni Nemci.

A kmalu je postalo jasno, da Nemčija, čeprav je najmočnejša država v Evropski uniji, ni sposobna sprejeti ogromne količine beguncev.

Čeprav je nemška kanclerka vztrajala pri tem, da Nemčija zmore prenesti breme begunske krize (Spomnimo se njene znamenite izjave. Wir sind Deutschen. Wir schaffen das.), pa je breme begunske krize postajalo vse hujše in je začelo močno ogrožati nemško oblast oziroma zaupanje Nemcev v obstoječo politično oblast.

Zaupanje Nemcev v oblast Angele Merkel se je močno omajala.

Begunci so postali vse bolj nezaželeni v Nemčiji. Nemci več niso izražali dobrodošlice beguncem, razen morda še kakšni vneti skrajni levičarji. Begunski centri so postajali tarča napadov nemške desnice.

V Nemčiji so popularnost začele pridobivati desničarske stranke, ki svoj vzpon temeljijo na protibegunski politiki.

Skratka. Nemčija je šolski primer, kako je begunska kriza močno spremenila neko družbo in jo radikalizirala.

Nemški pravosodni minister Heiko Maas iz stranke SPD je postal za Nemce izdajalec nemškega naroda in celo levičarska podgana, predvsem zaradi dejstva, ker ta politik še vedno zagovarja politiko odprtih vrat za begunce.

Nekatere svetovne organizacije tipa OZN, Amnesty International, celo papež, Evropo rotijo, naj vendarle ponovno odpre vrata za begunce, a očitno je, da so begunci začeli močno najedati že oblast najmočnejše države v EU, Nemčije, kar kaže, da Evropa očitno ni sposobna prenesti begunske krize brez resnih posledic.

Zato je mogoče verjeti, da bodo Evropske države še bolj odločno branile svoje meje pred begunci, saj primer iz Nemčije kaže, da se niti najmočnejša država v Evropi ni sposobna kosati z begunsko problematiko.

Podobno velja tudi za Švedsko, katere priseljenska politika je začela močno ogrožati obstoječe prebivalstvo na Švedskem in to tako močno, da se nekateri Švedi več ne počutijo varne v lastni državi in se preseljujejo.

Nekateri so se začeli seliti iz vse bolj nevarnih mest, saj so umori v njih postali del vsakdanjika, nekateri pa razmišljalo, da bi se popolnoma preselili iz Švedske, saj ta država zanje več ni enaka, kot je bila pred recimo tridesetimi leti.

Ravno zaradi tega se bo Evropa še bolj zaprla za begunce in mislimo, da bodo Evropejci prej vrgli kakšne evropske politike z njihovih položajev, recimo Jeana-Claude-a Junckerja, ki je še eden redkih zagovornikov politike odprtih vrat za begunce, kot pa da bi popustili in ponovno odprti svoje meje za begunce.

Ker je prišlo do spremembe begunskih poti in bo kmalu spet Italija postala glavno stekališče za begunce, verjamemo, da bo tako kot se je zgodilo z Grčijo, Evropa tudi Italijo žrtvovala in zaprla svoje meje s to južnoevropsko državo, katero vodi sicer politik z levice Renzi.

Primer Heika Maasa kaže, da je politika odprtih vrat za begunce v Evropi očitno mrtva. In to ne le balkanska begunska pot, ampak vse begunske poti.

Evropa se bo počasi spremenila v trdnjavo, katere glavni cilj, kar zadeva njeno zunanjo politiko, bo zaščita svojih zunanjih meja pred prišleki iz Azije in Afrike.

Strah pred begunci pa ne bo več prisoten le med desničarji, ampak tudi med levimi strankami, ki so spoznale, da povečano število beguncev ustvarja razmere, v katerih same politično nazadujejo, priljubljenost pa pridobivajo bolj radikalne in nacionalistične stranke, ki politično delovanje temeljijo na protibegunski politiki.

Skratka. Evropa se pospešeno zapira za begunce, politiki, ki podpirajo politiko odprtih vrat za begunce, pa postajajo vse bolj omraženi med lastnim ljudstvom, celo med ljudmi, ki so politično precej kompatibilni z njimi, torej med do nedavnega lastnimi privrženci.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Nemški pravosodni minister Heiko Maas se je vseskozi zavzemal za politiko odprtih vrat za begunce.

    Dodatno pa se je zavzemal tudi za to, da bi nemške tajne službe nadzorovale stranko Alternativa za Nemčijo (Alternartive für Deutschland).

    Dodatno se je ta minister zavzemal, da se izvede pritisk na družbo Facebook Inc., da odstrani vse objave s protibegunsko tematiko s svojega portala Facebook.

    Ob vsem njegovem političnem delovanju niti ne preseneča, zakaj je postal tako omražen tudi med Nemci, ki naj bi jih predstavljal kot nemški pravosodni minister, a je več kot očitno, da ga nemško ljudstvo ne podpira (več).

    Deutsche Welle: Anti-refugee protests ‘unacceptable,’ says German Minister Heiko Maas
    Deutsche Welle: German justice minister suggests intelligence service monitor AfD party
    Bloomberg: Germany Tells Facebook: Delete Racist Anti-Refugee Posts

Odgovorite