nedelja, 17.julij.2016 - 23:45

Spiritualna sfera pravi: »V prihodnje bodo na udaru napadov predvsem policisti. Napadi nanje bodo vse pogostejši in vse bolj smrtonosni.«

SEZONA LOVA NA POLICISTE

Spiritualna sfera:

POLICISTI POSTAJAJO GLAVNA TARČA NAPADOV. 

Policisti bodo v očeh vse več ljudi postali legitimna tarča napadov, zato bo vse več smrtonosnih napadov nanje.

Naj povemo, da smo na Dossier korupcija že kar nekaj dni pred dogodkom, ko je 22-letni nemški državljan Bastian Ifrin ubil policista Damirja Golobiča, razmišljali o tem, da napišemo članek, v katerem smo želeli podati zlo slutnjo sicer splošne narave.

In sicer smo želeli opozoriti na dejstvo, da bodo v prihodnje ljudje za legitimne tarče napadov izbirali uslužbence na operativnih položajih, predvsem na udaru pa bodo ravno policisti.

Razlog za to bo bilo dejstvo, da bodo ljudje začeli policiste in druge uslužbence na operativnih položajih začeli dojemati kot izvrševalce negativnih dejanj države zoper njih.

In na to smo, lahko bi rekli, skoraj jasnovidno želeli opozoriti še preden so se zvrstili napadi na policiste.

Očitno smo imeli neko slutnjo, ki se je pač uresničila. To ni bilo ne prvič ne zadnjič.

Žal članka nismo napisali, zato žal nimamo dokaza o našem razmišljanju o zadevi že pred tem, ko so se dogodki dejansko zgodili. Ampak nič hudega.

Tematika je namreč še vedno aktualna in zanimiva.

V kratkem času se je zvrstilo kar nekaj napadov na policiste.

Če jih naštejemo.

Napad na francoskega policista in njegovo soprogo s strani novinca islamske države v Franciji. Novinec islamske države je najprej do smrti večkratno zabodel policista, nato se zatekel v njegovo hišo, kjer je pokončal še njegovo soprogo, triletnega sina policista mu ni uspelo ubiti.

Revija Reporter: Policista in soprogo ubil novopečeni pripadnik IS; v Parizu aretirali še tri osumljence

V Sloveniji je 22-letni nemški državljan Bastian Ifrin (nekateri omenjajo tudi priimek Ifrim) umoril 30-letnega slovenskega policista Damirja Golobiča.

Primer je zanimiv zato, ker je policija Bastianu najprej onemogočila prečkanje slovensko-hrvaške meje, saj je bil 22-letnik namenjen na Hrvaško, a ker ni imel urejenih dokumentov ga na Hrvaško niso spustili. To se je izkazalo za usodno dejanje, saj je Bastian, ki je bil v stiski, ker je bežal od doma, bil pa je tudi odvisnik z duševnimi težavami, pristal v slepi ulici na terenu, ki ga ni poznal. V vasi Žejno pri Brežicah je najprej bos in razcapan prosil za kakršnokoli delo, nato pa ves obupan obsedel ob cesti. Krajani so ga prijavili policiji in usoda je želela, da je Bastiana našel ravno policist Damir Golobič, katerega je Bastian zabodel do smrti v prsi, nato pa zbežal in si 100 metrov stran od uboja sodil sam tako, da si je nož zarinil naravnost v srce.

Lahko bi rekli, da je ravno policijska zavrnitev na meji s Hrvaško botrovala nadaljnjim dogodkom, ki so pripeljali do smrti policista in nesrečnega 22-letnega Nemca Bastiana Ifrina.

Bastian Ifrin je v policiji videl del odgovornosti za svojo stisko.

bastian_ifrin

Slovenske novice: Rane so bile prehude za policista Damirja

Slovenske novice: Razkrivamo ime morilca policista Damirja Golobiča

Zanimivi so tudi napadi na policiste v Dallasu, kjer je umrlo 5 policistov, še nekaj pa je bilo ranjenih. Ta dogodek je bil posledica policijskega nasilja nad temnopoltimi, konkretnih dveh dogodkov, za katera bi lahko zelo težko našli opravičilo, da sta se zgodila.

Policisti so ubili Altona Sterlinga, ki je pred trgovino prodajal CD-je.

Belopolti policist je ubil voznika med rutinskim pregledom.

Daily Mail: Twelve police officers were shot – and five killed – during a Dallas, Texas Black Lives Matter protest

V dogodkih sta umrla 2 nedolžna temnopolta prebivalca, kar je sprožilo vsesplošno zgražanje ameriške javnosti, kar je vodilo v to, da je nekemu veteranu zaradi takšne nepravične obravnave počil film in se je odločil maščevati belopoltim policistom.

Šlo je za nekaj, kar bi lahko imenovali hipna pravica.

Ker se ljudje zavedajo, da v rigidnem pravnem sistemu ne bodo dobili pravice, sploh pa ne proti policijskemu sistemu, se odločijo vzeti pravico v svoje roke in hipno kaznovati tiste, ki jih smatrajo za krive, v konkretnem primeru policiste.

To naredijo zavedajoč se, da bodo po tem po vsej verjetnosti izgubili življenje, zato jih nobena kazen ne odvrne od zadanega cilja.

Sedaj se je zgodil še en napad na policiste v ZDA. In sicer v Baton Rougeu v Louisiani. Tudi tokrat so se temnopolti napadalci na policiste odločili maščevati za policijsko nasilje nad temnopoltimi prebivalci ZDA. Naj opomnimo, da je bil nesrečni prodajalec CD-jev ubit ravno v Louisiani v Baton Rougeu, torej v kraju, kjer so sedaj napadli policiste, jih ustrelili 6 (po določenih podatkih 7), pri čemer so trije umrli. Enega napadalca so že ubili. Ker je novica še sveža, je trenutno prisotnih več nasprotujočih si informacij. Po enih informacijah je policija intervenirala v običajnem obračunu med drugimi ljudmi, torej ni bila glavna tarča napada, po drugih informacijah pa je prišlo do načrtovane zasede, kjer so policiste zvabili v past, češ da gre za streljanje med nekimi ljudmi, ko pa so policisti prišli na teren, da rešijo zadevo, pa so jih napadli. Za razjasnitev okoliščin bo potreben čas. Zaenkrat lahko tudi ta dogodek vsaj po določenih informacijah štejemo kot napad, kjer so bili glavna tarča policisti.

RT: Baton Rouge shooting: 3 police dead & 3 injured, 1 shooter dead, 2 may be at large – sheriff

RTV Slovenija: V Baton Rougeu v ZDA ubiti trije policisti, še nekaj je ranjenih

Takšnih dogodkov bo v Sloveniji in po svetu še več. Predvsem v ZDA.

Policisti kot nosilci operativnega izvajanja zakonodaje bodo v ljudeh prepoznani kot legitimne in upravičene tarče (v očeh napadalcev nanje).

Ljudje preprosto več ne vidijo, da jim je država sposobna zagotoviti pravico in to jih žene k dejanjem, kjer se kot razsodniki in izvrševalci kazni razglasijo kar sami in nato naredijo dejanja.

V svojih očeh to dojemajo kot legitimna in pravična dejanja, pa čeprav se zavedajo, da jih ta dejanja na koncu pripeljejo v smrt. Po njihovem gre za častno smrt.

Policijske smrti bodo zato postale del vsakdana in se bo potrebno nanje navaditi.

Prišlo bo do spremembe miselnosti, ko bodo policisti postali tarče premišljenih napadov. Še več. Izoblikovale se bodo tudi celice, katerih glavni cilj bo pobijanje policistov kot nosilcev operativnih dejanj »nepravične družbe«.

Skratka. Policistom se v prihodnje ne piše nič dobrega.

To smo predvideli še preden so se zgodili zgornji dogodki (a žal tega predvidevanja nismo zlili v članek). A ti dogodki še zdaleč niso edini. Zadeve se bodo nadaljevale.



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Morilec iz Baton Rougea je moril na svoj rojstni dan.

    Streljanje v Baton Rougeu se vse bolj kristalizira.

    Morilec naj bi bil temnopolti marinec, ki se je odločil moriti kar na svoj 29. rojstni dan.

    Marinec je umoril 3 policiste (od tega je bil eden temnopolt), še eden policist od preostalih treh ranjenih pa je v kritičnem stanju.

    RTV Slovenija: V Baton Rougeu na rojstni dan moril nekdanji marinec

  2. admin pravi:

    Eden od ubitih policistov v Baton Rouge-u je bil tudi Matthew Gerald, 41-letnik, ki je policijsko službo opravljal manj kot leto dni. Policist je imel izrazite, modre oči.

    Policist v Baton Rouge-u Matthew Gerald

    KTLA: 3 Officers Killed, 3 Others Injured in Baton Rouge Shooting; Suspect ID’d: Sources

  3. admin pravi:

    Napad na policijsko postajo in sedež varnostne službe v največjem kazahstanskem mestu Almati terjal 5 življenj napadenih.

    Ubiti so bili štirje policisti in en civilist.

    Napad so izvedli islamski skrajneži. V Kazahstanu je veliko pristašev in simpatizerjev islamske bojevniške skupine Islamska država.

    RTV Slovenija: Foto: Napadalci v Kazahstanu ubili pet ljudi, štiri policiste in civilista

  4. admin pravi:

    RTV Slovenija: V predmestju Pariza že drugo noč zapored nemiri zaradi smrti 24-letnika

    Krivdo za smrt 24-letnika protestniki pripisujejo policiji.

  5. admin pravi:

    Moški je zažgal avto in se z avtom zapodil v policijsko postajo v Sidney-u. Moški ima 60 let in je hospitaliziran z večjimi opeklinami.

    Moški naj bi imel duševne težave.

    Umrl ni nihče.

    Deutsche Welle: Man rams burning car into Sydney police station

  6. admin pravi:

    BIZARNA STRELJAČINA V IZOLSKI BOLNIŠNICI

    70-letnemu Slovencu z berglo je uspelo v nevideni streljačini ustreliti zdravnika in 2 policista

    70-letni Slovenec, ki je v eni roki držal berglo, v drugi pa pištolo, je v izoslki bolnišnici najprej umoril zdravnika mehiškega porekla, katerega je nameraval ubiti. Ko je ustrelil zdravnika, je po tem, ko je zagledal policista, ki je bil v bolnišnici zaradi čisto druge zadeve, večkrat streljal še na policista in ga ubil. Streljanje na policista je slikovito opisala starejša pacientka, ki se je v vlogi očividke znašla na mestu dogodka. Ko je 70-letnik ustrelil policista, je mirno odšel ven, se usedel na klopco in tu in tam še malce streljal in se nato odpravil proti svojemu avtomobilu, a kmalu so prihiteli policisti.

    Prišlo je do streljačine med 70-letnikom z berglo in pištolo ter policisti. 70-letniku je uspelo ustreliti še enega policista v prsni koš. Nato je 70-letnik podlegel strelski poškodbi v svojem avtomobilu, s katerim se je pripeljal v bolnišnico. Umrl je torej za strelsko poškodbo, za katero pa se še ugotavlja, ali gre za policijske strele, ali pa si je 70-letnik sodil sam. Namreč. Avto 70-letnika naj bi bil med streljačino čisto prerešetan od policijskih metkov.

    70-letnik je sicer bil znan policiji, saj je sodeloval v dveh oboroženih ropih, pištolo pa je imel zato, ker je bil svoj čas v rezervni sestavi Slovenske policije (bizarno).

    Skupni saldo strelskega obračuna je en mrtev policist, mrtev storilec, še en ustreljeni policist, ki je v kritičnem stanju na intenzivni negi, ter še en ustreljeni zdravnik – urolog, ki je prav tako v kritičnem stanju na intenzivni negi.

    Kot zanimivost. 70-letnik je bil neposredno pred streljanjem najprej na pregledu pri okulistu v isti bolnišnici, šele kasneje je streljal. Pištilo je do začetka streljanja imel v vreči, ki jo je nosil s seboj. Ko se je opravil ustrelit zdravnika mehiškega rodu z imenom Luis Guillermo Martinez Bustamante, pa je pištolo skrival za hrbtom, preden jo je uporabil.

    24ur.com: FOTO in VIDEO: Fank: Moški se je v bolnišnico odpravil z naklepom, da ubije prav tega zdravnika
    RTV Slovenija: Streli v izolski bolnišnici: dve osebi mrtvi, za življenji dveh se še borijo
    Slovenske novice: FOTO IN VIDEO: V eni roki je imel berglo v drugi pa pištolo

  7. admin pravi:

    Umrl je tudi zdravnik mehiškega porekla, katerega je 70-letni moški z berglo in pištolo v prvi vrsti prišel ustrelit v bolnišnico, še en ustreljen policist, ki je dobil strel v prsni koš, pa bo, kot kaže, preživel.

  8. admin pravi:

    Generalni direktor policije Marjan Fank je povedal, da je 70-letni strelec Darko Gregorič, ki je bil svoj čas v rezervni sestavi policije, po tem, ko je storil kaznivo dejanje oboroženega ropa pošte, zaradi česar je bil tudi v zaporu, odpuščen iz rezervne sestave Slovenske policije, zato se sprašuje, ali je imel storilec pištolo zakonito ali nezakonito. Meni, da storilec pištole ni imel v zakoniti posesti.

  9. admin pravi:

    Stric 70-letnega strelca je s solzami v očeh spregovoril o stiski, skozi katero je šel 70-letnik, preden se je odločil za morilski pohod

    V zvezi s streljanjem se je oglasil tudi stric 70-letnika z berglo, ki je moril zato, ker je imel raka na prostati, pa je menil, da ga mehiški zdravnik zdravi prepočasi, kar ga je tako vznejevoljilo, da se je odločil ukrepati tako, da kaznuje “počasnega” zdravnika, nato pa konča svoje življenje, kar nakazuje dejstvo, da se je že pripravil na svoj pogreb z žaro.

    Stric 70-letnega strelca Egidij Eler je bil ves v solzah.

    Stric 70-letnika je s solzami v očeh povedal, da je bil njegov nečak Darko Gregorič zadnje čase nenavadnega vedenja. Po vsej verjetnosti od takrat, ko so mu diagnosticirali raka na prostati. Veliko je pil, skoraj ves denar je zapravil za pijačo. Očitno je nesrečni Darko Gregorič svojo žalost in bolečino zaradi bridke diagnoze in skrbi, da ne bo preživel, ker ga slovensko zdravstvo obravnava prepočasi, utapljal v alkoholu.

    Vse kaže, da je Darko Gregorič, ko se je zavedel, da ga zdravstvo v Sloveniji ne bo rešilo pred smrtjo, ampak bo zavlačevalo s postopki, dokler ne bo prišel v terminalno fazo bolezni, odločil za dejanje iz obupa in si rekel, da bo umrl, pred tem pa bo ubil še mehiškega zdravnika, ki je delal v izolski bolnišnici, katerega je krivil za svojo prihodnjo smrt.

    Lahko rečemo, da je bil Darko Gregorič tudi sam tragična figura.

    Ravno zato je bil stric 70-letnega nečaka Darka tudi tako objokan, ko je pripovedoval o njem.

    Slovenske novice: Stric izolskega krvnika ni mogel zadržati solz
    24ur.com: FOTO: Napadalec iz Izole se je na hladnokrvni umor zdravnika in svojo smrt pripravljal

  10. admin pravi:

    Je 43-letni policist umrl tudi zaradi lastne nepremišljenosti?

    43-letni policist, ki je umrl v izolski bolnišnici, je bil za svojo smrt morda kriv tudi sam, saj je šel na intervencijo brez polne opreme. Interveniral pa je zaman, saj strelec v bolnišnici ni imel namena moriti drugih ljudi, ampak le mehiškega zdravnika, katerega je krivil za slabo zdravljenje

    Pri streljanju v izolski bolnišnici je potrebno obrazložiti še naslednje. In sicer smrt policista v izolski bolnišnici.

    Kolikor je znano iz medijskih poročanj, je 70-letni strelec z berglo najprej ubil zdravnika, nakar je nekdo očitno klical policijo, nato pa so se nekateri začeli dreti, da prihaja policija. To je po vsej verjetnosti slišal tudi strelec.

    Kot je bilo razbrati iz medijskega poročanja, je 43-letni policist čisto slučajno prišel v etažo, kjer je hodil tudi strelec in ta ga je nato hladno umoril, verjetno zato, ker je predpostavljal, da je to že policist (eden od policistov), ki prihaja v izolsko bolnišnico zaradi klica.

    Skratka. Nekateri so se drli, da prihaja policija, kar je v strelcu sprožilo mnenje, da mora paziti na policiste, ki da gredo za njim.

    Usoda je želela, da se je 43-letni policist znašel na poti strelca. Policist je bil namreč v bolnišnici čisto zaradi druge zadeve, šel je namreč po podatke o telesnih poškodbah v zvezi z neko prometno nesrečo.

    Po določenih informacijah iz medijev, se je policist na mestu, kjer je umrl, znašel slučajno, v tem primeru ni nič kriv, a po določenih drugih informacijah pa je takoj, ko je izvedel, da je prišlo do streljanja v izolski bolnišnici, šel intervenirat in se odpravil v nadstropje, kjer je bil strelec. Ker je bil strelec zaradi nekaterih prisotnih tam, ki so vpili, da prihaja policija, obveščen o prihodu policista, mu je zastavil zasedo in ga ustrelil, še preden je policist uspel kakorkoli intervenirati. V tem primeru je seveda policist do določene mere sam kriv za svojo smrt, saj je šel ukrepat.

    Že iz posnetka Moj Či Pečnik je znano, da so se nekateri na polno drli ob dogodku in celo snemali s telefonom ter se šli neke histerične poročevalce.

    Vprašanje je, ali niso s svojim početjem naredili več škode kot koristi, saj so tako tudi strelca obvestili o recimo prihodu policije, zaradi česar je bil ta potem verjetno še posebej pozoren na policiste.

    Policistova smrt je bila torej plod nesrečnega naključja, ali pa del načrta, zapisanega v človeški usodi vsakega posameznika, zapisani nekje zgoraj.

    Če je pa policist šel sam ukrepat v primeru izolskega streljanja, pa je bila njegova smrt očitno tudi del njegove krivde. Policist se v tem primeru ne bi smel vesti kot policist, ampak kot civil, sploh če ni imel polne bojne opreme, kar najbrž ni imel, saj v bolnišnico ni šel na intervencijo. Če je vedel, da nima polne opreme (v mislih imamo predvsem neprebojni jopič in ne pištole, katero je imel pri sebi), potem bi bilo boljše, da ni šel intervenirat. V tem primeru se je policist šel po nepotrebnem igrat heroja in je zato tudi umrl, še posebej če vemo, da morilec ni imel v mislih v bolnišnici ubiti nikogar drugega kot le zdravnika, za katerega je mislil, da ga zdravi prepočasi. Strelec očitno ni imel namena ubiti drugih ljudi v bolnišnici, zato drugi ljudje niso bili tako zelo ogroženi, policist pa je po nepotrebnem ogrozil samega sebe in zato umrl.

    Še posebej je ta informacija zanimiva tudi zaradi dejstva, ker je strelec, ki je streljal na zdravnika in nato še policista, porabil vse naboje. Ko je ustrelil policista, pa je vzel njegovo pištolo, ker se je njegova izpraznila in šel nato ven iz bolnišnice, kjer se je usedel na klopco in še malo streljal zato, da preveri delovanje pištole ravnokar ubitega policista. S to pištolo je nato ustrelil še enega policista, ki pa je šel na intervencijo in ga je lovil, vendar je imel tudi neprebojni jopič in je streljanje preživel.

    Lahko bi rekli, da je umrli policist prolongiral strelčevo streljanje v izolski bolnišnici in izven nje.

    Če držijo informacije, da je šel ubiti policist sam intervenirat, smo mnenja, da bi bilo boljše, če sploh ne bi interveniral in bi intervencijo prepustil svojim kolegom, ki so bili namenjeni v izolsko bolnišnico. Intervencija brez polne opreme je bila po našem mnenju nepremišljena, sploh ob vedenju, da strelec drugih ljudi ni streljal, ampak je streljal samo na omraženega zdravnika.

    Kot smo že rekli. 43-letni policist bi se moral zavedati, da nima polne opreme in bi se zato moral vesti kot civilist, ter počakati na policiste, ki so bili napoteni na intervencijo v izolsko bolnišnico.

  11. admin pravi:

    V Turčiji v enem tednu kar trije napadi na policijske postaje

    Prejšnji teden sta se v Turčiji zgodila napada z avtomobilom bombo na dve policijski postaji. Umrlo je 6 ljudi, vsaj 260 je bilo ranjenih, od tega vsaj 85 policistov.

    Sedaj pa je spet prišlo do napada na policijsko postajo, kjer je umrlo 11 ljudi, najmanj 70 pa je ranjenih.

    V Turčiji poteka boj med oblastjo Recepa Tayyipa Erdogana in kurdsko delavsko stranko, ki pa jo Turčija dojema kot teroristično, dejansko pa gre za stranko, ki se zavzema za večjo neodvisnost jugovzhodnega dela Turčije od Ankare. Dejstvo je, da Turki pogostokrat izvajajo akcije proti Kurdom, ti pa vračajo povračilne ukrepe.

    Če se nadovežemo na uvodni članek na vrhu (spiritualna sfera pravi…), lahko rečemo, da tudi Kurdi v Turčiji vidijo policijske postaje kot legitimno tarčo, saj policija zasleduje interese oblasti Recepa Tayyipa Erdogana, ki deluje proti Kurdom.

    RTV Slovenija: Po novih smrtonosnih napadih Turčija dvignila stopnjo nevarnosti
    RTV Slovenija: Nov napad na policijsko postajo v Turčiji, 11 mrtvih

  12. admin pravi:

    STREETS OF PHILADELPHIA

    Ker je sovražil policijo, je v policistko izstrelil 15 nabojev

    Iz Philadelphie (ZDA) prihaja še ena novica o napadu na policiste. Ker je sovražil policijo, je moški izstrelil 15 nabojev v policijski avtomobil, v katerem je sedela policistka. Policistko je hudo ranil, življenje pa ji je rešila pancirka.

    Strelski pohod je storilec nato nadaljeval in pri tem ubil eno od mimoidočih žensk. Na koncu je umrl tudi sam, saj ga je policija zrinila v kot in ga tam tudi ubila.

    Morilec je o sovraštvu do policije pisal v pismu.

    Jutarnji list: POSLAO PISMO DA MRZI POLICIJU I KRENUO U SULUDI POHOD Ispalio 15 metaka na policajku, ubio prolaznicu, pucao na ljude u kafiću…

    Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia

Odgovorite