torek, 7.november.2017 - 21:50

Borut Pahor si zasluži še en predsedniški mandat, čeprav tudi Marjan Šarec ni slab kandidat

TUDI V DRUGEM KROGU NAJ BO IZBIRA BORUT PAHOR

Borut Pahor ima večjo kilometrino in je dokazal, da je kljub številnim letom v politiki ostal pošten, kar je za politika precejšnji uspeh. Prav tako Borut Pahor slovi kot povezovalen in nekonflikten predsednik. Zato si zasluži še en predsedniški mandat.

Na Dossier korupcija smo nezadovoljni zaradi dejstva, da je (bilo) potrebno iti dvakrat na volitve, saj to dojemamo kot nepotrebno »nadlegovanje« volivcev.

A izid ob prvem krogu je bil takšen kot je pač bil.

In tako je (bilo) potrebno ponovno iti na volitve.

Tudi tokrat je naša izbira Borut Pahor, katerenu je mandat predsednika države pisan na kožo.

V prvem krogu je Borutu Pahorju za zmago v prvem krogu največ »ponagajal« Janez Janša, ki je s svojim odkritim napadom nanj in s podporo SDS-ovi kandidatki preusmeril določen del volivcev SDS-a, naj volijo za Romano Tomc in ne za Boruta Pahorja in so tako volili po »priporočilu« prvaka SDS-a.

Tu sami vidimo tisti jeziček na tehtnici, ki je odnesel zmago Borutu Pahorju že v prvem krogu.

V drugem krogu bodo volivci SDS-a, vsaj tisti, ki bodo šli na volitve, najverjetneje množično podprli Boruta Pahorja, tudi tisti, ki so glasovali za Romano Tomc, saj je po mnenju SDS-a Borut Pahor manj levi, kot je Marjan Šarec.

Zanimivo je, da so Boruta Pahorja podprli tudi nekateri ljudje iz slovenske estrade, recimo slovenska smučarska diva Tina Maze, ki je zapisala, da Borut Pahor ni ne levi ne desni predsednik, ampak predsednik vseh.

Slovenska smučarska diva podpira Boruta Pahorja

Tudi nekateri drugi znani Slovenci so podprli Boruta Pahorja in tako še malček povečali njegove možnosti za zmago v drugem krogu, ki se napoveduje.

Da pa ne bi omenjali le Boruta Pahorja, lahko povemo, da sami nimamo nič proti Marjanu Šarcu, gre za solidnega politika, ki še ni pokvarjen, vendar sami bi prednost dali Borutu Pahorju, saj je Borut Pahor človek, ki ima večjo kilometrino in ki je kljub temu, da je že dolgo časa v politiki, ostal neznačilno nepokvarjen za politike.

Lahko bi rekli, da ohranja svojo integriteto.

Marjan Šarec, četudi je znan kot komedijant, v politični javnosti ni znan dlje od svoje občine in morda še kakšnih sosednjih. Torej. Manjka mu določene kilometrine in tudi prepoznavnosti.

Ravno zato je boljše, da se mandat podeli Borutu Pahorju, na Marjana Šarca pa naj politika računa čez 5 let, ko se bo še malo izuril.

Na bralcih je, da se odločijo, za koga bodo glasovali. Sami smo glas namenili Borutu Pahorju. Drugi pa naj glasujejo po svoji volji.

Vsekakor pa lahko rečemo, da Borut Pahor ni politik, ki bi ga lahko označili za kakor koli spornega, sploh pa ne na položaju predsednika države. Zato si zasluži še en mandat.

To je človek, ki je ohranil neko poštenje, ki ga v politiki primanjkuje.

Morda nas je pri Pahorju zmotilo le njegovo podeljevanje nekaterih pomilostitev. V tem oziru bi moral biti še bolj restriktiven, sploh kar zadeva gospodarski kriminal in podjetnike, ki so pogosto najbolj pokvarjen in nepošten del družbe.

Za konec naj še pripomnimo nekaj glede njegove tokratne kampanje.

Če je za prejšnje volitve Borut Pahor opravljal številne poklice, je tokrat za kampanjo izbral pohodništvo po Sloveniji.

Navdušeni smo nad dejstvom, da je Borut Pahor na ta način združil zdravo s koristnim.

S svojim pristopom lahko izvaja kampanjo, se povezuje z ljudmi na terenu, dodatno pa se še športno udejstvuje in tako veliko dobrega naredi za svojo postavo in svoje zdravje.

Njegova kampanja je bila spet zadetek v polno.

Če strnemo. Sami smo tudi v tokratnem krogu izbrali Boruta Pahorja, a kljub temu nimamo nič proti Marjanu Šarcu. Marjan Šarec se lahko šteje kot nek nov bodoči up slovenske politike.

A vendarle naj se tudi tokrat da podpora Borutu Pahorju, saj ima precej pozitivnih značilnosti in je nekako najbolj povezovalen med politiki ali boljše povedano, ne želi biti v konfliktu z nobeno politično opcijo, kar je za predsednika države zaželeno.



Značke prispevka:

Odgovorite