torek, 11.december.2018 - 05:35

Na posameznih območjih v Sloveniji je prišlo do močne kriminalizacije Slovenske policije

NA POSAMEZNIH OBMOČJIH V SLOVENIJI SE JE IZOBLIKOVALA POLICIJSKA MAFIJA

Sami bi naredili 100 odstotno kadrovsko čistko policistov predvsem na področju Policijske uprave Novo mesto, katero smatramo kot leglo policijske mafije. In ni nujno, da je problematična zgolj Policijska uprava Novo mesto, je pa res, da jo sami najbolj poznamo. Verjetno je policijski kader kriminaliziran tudi kje drugje v državi. Znotraj policijske uprave Novo mesto je problematično predvsem področje Posavja, sicer področje z izjemno primitivnim življem in nekim svojim čudnim načinom delovanja.

Območje Policijske uprave Novo mesto sodi med zelo problematično območje Slovenske policije. Glede tega območja imamo občutek, da tam policija deluje na mafijski način.

Problem te policijske uprave je, da se je tam zaposlilo preveč ljudi, ki nimajo človeških in moralnih vrlin, nekateri so zelo pokvarjeni, škodoželjni in neprofesionalni. Takšni ljudje si ne zaslužijo opravljati policijskega poklica.

Na Policijski upravi Novo mesto bi sami opravili popolno (100%) zamenjavo policijskega kadra, saj je tam kader praktično v celoti moralno zgnil, ali pa so tisti slabi policisti v veliki večini, da malo ublažimo kritiko.

Nad delovanjem tamkajšnje policije smo kratko malo zgroženi.

Ko se spravijo na nekoga, ga meljejo, neverjetno meljejo, blatijo, obrekujejo, zalezujejo, obletavajo, nadlegujejo, slikajo, vse v želji popolne človeške diskreditacije. Res zelo zanimivo, če smo skrajno diplomatski.

Slovenska država je očitno določena pooblastila dala tudi osebam, ki so sposobne le ta zlorabiti v namene nekih osebnih obračunavanj.

Tudi sami smo opazili, da so policisti izjemno maščevalni in v svojem maščevanju so sposobni iti čez vse možne meje. Res specifična skupina prebivalstva, s katero sami ne bi želeli imeti opravka niti profesionalno, niti uradno, niti v zasebnem življenju. Lahko bi se reklo:

Boj se policista, tudi če je tvoj prijatelj. Vsaj za slovenske policiste to velja kot pribito. Precej srhljivo.

Slovenske policiste sami uvrščamo med ene najbolj kriminalnih skupin znotraj slovenske družbe. Preprosto so postali neka mafijska struktura. To je dovolila država skozi leta negativne kadrovske selekcije, torej zaposlovanja izrazito slabega kadra v Slovensko policijo.

Po našem mnenju je problem v tem, da so v Slovenski policiji ponekod na vrh splavale izrazito nemoralne osebe in te osebe so potem k sebi dodatno privlekle skozi kadrovanje izrazito slab policijski kader. Zato imamo v Sloveniji primere policistov, ki si nikakor ne zaslužijo policijskega poklica, pa ga imajo. In takšni policisti predstavljajo največja gnila jabolka znotraj slovenske policije.

Za nas je predvsem zaskbljujoča zlizanost Slovenske policije s kriminalnimi strukturami, ko policisti načrtno sodelujejo z nekaterimi ljudmi izven policije z namenom škodovanja posameznim ljudem.

V Sloveniji imamo lahko policiste, ki po eni strani čisto normalno opravljajo svoje delo, obenem pa počnejo zoper posameznike, zoper katere se naperijo, kazniva dejanja oziroma vsaj nemoralna dejanja.

Mafijske strukture ponavadi delujejo na paralelni način. Po eni strani počneš legalne stvari, po drugi strani pa deluješ tudi kriminalno.

Pri policijskem kriminalu je problem predvsem v tem, da imajo policisti s strani države podeljena pooblastila, ki jim močno olajšajo izvajanje kriminala.

Verjamemo tudi, da imajo nekatere kriminalne strukture v državi od policijskih kriminalcev izjemne koristi, ko ti opravljajo umazana dela zanje. Verjetno bi kriminalni policisti ne imeli nobenih težav tudi v kolikor bi bili odstranjeni iz policije, saj bi jih v tem primeru čakala (normalna) zaposlitev v okviru takšnih kriminalnih struktur.

Zato pa si slovenski policisti tudi lahko privoščijo takšno izsiljevanje države s stavkami, pa čeprav nimajo nekih nizkih plač, kot vseskozi želijo prikazati.

Slovenska država je dejansko dovolila, da slovenski policisti postanejo ena najbolj kriminalnih skupin ljudi v državi, ki se jih morajo državljani bati. In to pošteni državljani. Še najmanj se jih lahko bojijo kakšni kriminalci, ki so z njimi zlizani.

Nekateri takšni situaciji pravijo policijska diktatura. Sami tega ne trdimo. Mi takšni situaciji, torej obstoju izrazito kriminalnega kadra znotraj policije, kot je temu tako v Sloveniji, pravimo policijska mafija.

Žal je politika nemočna v teh primerih, pravosodje pa še manj. Največji efekt bi po našem mnenju imele popolne kadrovske čistke, torej obsežne kadrovske čistke znotraj posameznih policijskih uprav, vendar česa takšne predvsem delovno sodišče, ki že sicer ščiti nepoštene policiste (spomnimo se afere Koprivnikar), ne bi dovolilo in zato je Slovenija na žalost obsojena na obstoj policijske mafije. Preprosto živimo v državi, kateri vladajo neke mafijske strukture, ne samo znotraj policije, policija je le ena od kriminaliziranih inštitucij v Republiki Sloveniji.

Problem je v tem, da obstoječi državni sistem ne predvideva situacij, ko bi se močno kriminalizirale ravno državne inštitucije in zato ni nobenih vzvodov za odstranitev kriminala oziroma kriminalcev iz teh inštitucij, če je teh preveč in se medsebojno ščitijo.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Problem je v tem, da so v Slovenski policiji zaposlene izrazite človeške smeti. Ljudje brez kančka človeškosti in morale. Takšni ljudje bi morali biti odstranjeni iz policijskih vrst nemudoma, pa niso. V Sloveniji največje profesionalne in moralne smeti ostajajo znotraj policije. Zato pa tudi je prišlo do takšne kriminalizacije Slovenske policije.

Odgovorite