sreda, 24.julij.2019 - 23:11

Nova spletna stran Policijski kriminal v Sloveniji.

POLICIJKI KRIMINAL V SLOVENIJI.

NOVA STRAN NA DOSSIER KORUPCIJA.

Na Dossier korupcija smo odprli novo spletno stran Policijski kriminal v Sloveniji, ki obravnava primere nepravilnosti v Slovenski policiji. Poleg analitičih člankov, ki bodo problematiko obravnavali bolj na splošno, bomo podajali tudi povezave do konkretnih primerov. V ta namen smo odprli poseben Twitter račun, ki bo posstal zbirka nepravilnosti v Slovenski policiji na enem mestu. Zbirka na samem Twitter profilu ne bo kronološka, saj bomo primere nepravilnoti dajali gor sproti, bo pa čez čas postala zbirka primerov in dogajanj v policiji oziroma primerov povezanih s policijo.

Sami že nekaj časa opažamo, da se v Slovenski policiji dogajajo negativne spremembe, to se je dogajalo že v času prejšnje, Cerarjeve oblasti, a takrat smo bili tiho. To je bila napaka, saj se je stanje samo poslabševalo in poslabševalo. Sedaj je stanje v Slovenski policiji zelo slabo, kar dokazuje splošno nazadovanje vseh kazalcev glede varnosti, za katere skrbi policija.

Razlogov za takšno stanje je več. Eden pomembnejših je zelo negativna kadrovska politika v Slovenski policiji, zaradi katere se v policiji zaposluje izrazito slab kader. Sploh generacije po osemdesetem letu, oziroma 85. letu (rojeni po letu 1980, 1985) so ponekod zelo problematične.

V Slovenski policiji se dogaja popoln razpad moralnih vrednot. Policisti niso več sposobni na pošten način obravnavati kaznivih in drugih dejanj, ampak delujejo po nekih lahko bi rekli populističnih vzgibih.

V nekaterih sredinah so policisti tudi zelo kriminalni, povezani z nekimi kriminalnimi skupinami izven policije, za katere opravljajo nek umazana dela, zlorabljajo policijska pooblastila za obračunavanje njih ali pa tistih, ki so z njimi povezani, s posamezniki.

Preprosto je Slovenska policija postala ena napol mafijska organizacija v Sloveniji.

Slovenska politika, tako leva, kot desna, ne naredi nič, da bi zavrla negaivne trende v Slovenski policiji, sodstvo pa je glede tega še slabše.

Zato se zadeve konstantno poslabšujejo.

Največja nesnaga v policiji počasi plava na površje, s čemer se samo še dodatno poslabšuje stanje v tej vse bolj kriminaliirajoči se organizaciji.

Zadeve so ponekod postale nevzdržne.

V MNZ sicer imajo poseben organ, ki raziskuje nepravilnosti v policiji, vendar ta organ je precej neučinkovit, bolj kot neka metla za pometanje prahu pod preprogo.

Ravno zato, ker je stanje v Slovenski policiji čedalje slabše, ker se ta na lokalni ravni povezuje z nekimi kriminalnimi osebami, ki so pogostokrat žal tudi nosilci vpliva v teh svojih sredinah (kar je še ena posebnost Slovenije, ki je ponekod izoblikovala lahko bi rekli mafijska mesta, kjer imajo vpliv ljudje z izrazito dvomljivim načinom delovanja, pod katerih vplivom so tudi skorumpirani policisti), je potrebno opozarjati na nepravilnosti s ciljem, da se javnost senzibilizira za nepravilnosti v policiji, do katerih ne bi smelo prihajati, pa vendarle prihaja.

Ža večina policijskih nepravilnosti ostane skrita javnosti, ker policisti svoje nepravilnosti precej uspešno pometajo pod preprogo, tudi s pomočjo politike in nepoštenih sodnikov, vendar vsaj manjši del nepravilnosti tudi pride v medije. In ravno ta manjši del je edini, ki se ga lahko zbere v neko zbirko.

Upamo, da bo ta stran zaživela in povzročila senzibilizacijo javnosti za problem policijskega kriminala v Sloveniji.

Slovenija ne potrebuje kriminalcev in pokvarjencev med policisti. Samo na žalost jih ima v izobilju.

Spletna stran Dossier korupcija: Policijski kriminal v Sloveniji



Odgovorite