sreda, 14.avgust.2019 - 17:54

Ali slovenski mediji prikrivajo novico o smrti migranta v slovenskem zaporu v Kopru?

V slovenskem zaporu umrl 34-letni migrant, ki je bil zaprt zaradi nelegalnega prečkanja meje

Koprski zapor, v katerem je umrl nesrečni 34-letni Pakistanec, navzven deluje kot neka moderna palača.

Ni skrivnost, da ima večina Slovencev do migrantov zelo odklonilen odnos in je do njih skrajno nestrpna.

O tem pričajo številni dogodki.

Od policijskega odnosa do migrantov v Šembijah, prek oblikovanja vaških straž v Beli krajini, kjer so nekateri pripadniki vaških straž celo z

rafalnim streljanjem v zrak preganjali migrante nazaj na Hrvaško, klicanja Štajerske varde s strani Brežiške civilne iniciative.

Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo kakšen migrant v Sloveniji tudi umrl (odštejmo utopitve, ko prečkajo mejne reke med Hrvaško in Slovenijo).

V zadnjem primeru je prišlo do smrti 34-letnega Pakistanca, ki je umrl v celici, medtem ko je bil v priporu v Zavodu za prestajanje kazni zapora v Kopru.

Migrant naj bi bil v sobi s še enim sojetnikom.

Zanimivo je, da so slovenski mediji načrtno zamolčali omenjeno zgodbo oziroma so zamolčali dejstvo, da je šlo za migranta, pa čeprav bi v tem času kislih kumaric ta tema morala biti glavna tema današnjega dne. O tem so sicer poročali, a na način, ki ne izpostavlja tega, da je pokojni migrant in še dodatno članek ni bil dan na neko vidnejše mesto. Slovenski mediji znajo to kdaj pa kdaj početi.

Zanimivo je, da so še nekako najbolj odprto o tem poročali na portalu Nova24tv, pa čeprav gre za portal, ki je še nekako najbolj naperjen proti migrantom.

Morda so mediji to novico načrtno prikrili oziroma skrili, trivializirali ravno zato, ker se zavedajo negativnih reakcij Slovencev.

Namreč dosti Slovencev je smrt nesrečnega Pakistanca pospremilo z odobravanjem, češ da je še en gnoj manj, da je prav, da se je to zgodilo in podobno. Preprosto je v Sloveniji odnos do migrantov izrazito negativen in se jih dojema kot ničvredna bitja.

Sami sicer ne verjamemo, da so v zvezi z umrlim migrantom imeli kakršnokoli negativno vlogo pazniki, to je pravosodni policisti (sicer je vprašanje, kako so ga oživljali, oživljanje, če ni primerno izvedeno, lahko naredi tudi še večjo škodo), je pa vprašanje, kaj so z migrantom delali slovenski obmejni policisti, še preden so ga odpeljali v zapor.

Zanimivo je, da je migrant imel 34 let, torej je bil še mlad. V verjetno zelo slabih pogojih je prišel vse od Pakistana do Slovenije, potem ko so ga ujeli slovenski obmejni policisti, pa je kmalu zatem umrl.

Ponavljamo. Sami vidimo krivdo, če že je kje, na slovenskih obmejnih policistih, ne pa na slovenskih pravosodnih policistih. Slovenija ima namreč resne težave predvsem s policisti v okviru Slovenske policije in ne v okviru Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij. To je vsaj naše mnenje.

Ravno dejstvo, da je bil migrant mlad, sicer dela okoliščine njegove smrti še bolj nenavadne.

34-letniki kar tako ne umirajo.

Upamo, da slovenski mediji ne bodo kar tako prikrili smrti migranta.

Nova24tv: Je šlo za umor pripornika? V celici našli mrtvega migranta!

Nova24tv: Ustanovili prvo vaško stražo za migrante v Sloveniji: “Enkrat je stražar v zrak sprožil rafal nabojev z mitraljezom, da so se od strahu razbežali daleč nazaj na Hrvaško”

Dossier korupcija: Janez Janša opozoril na nespoštljiv odnos Slovenske policije do migrantov

Revija Reporter: Civilna iniciativa Brežice zahteva, da mejo pred migranti varuje Šiškova Štajerska varda



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Na tem mestu dodajamo še zbirko tvitov na temo Štajerske varde, ki se je pred kratkim urila v Kozju pri Podčetrtku. Dovoljenje za to je dobila od Slovenske policije, čeprav je kasneje Generalna policijska uprava obsodila dejanja Štajerske varde. To sicer kaže na precejšnjo neusklajenost znotraj same Slovenske policije.

Odgovorite