nedelja, 22.avgust.2010 - 19:34

OHIO – ZDA: 16-letna Hrvatica storila samomor, ker so jo nadlegovali zaradi drugačnosti

OHIO – ZDA: 16 letna Hrvatica storila samomor, ker so jo nadlegovali zaradi naglasa in porekla

V ZDA se je zgodila krutost, ki ima znake nestrpnosti, ki je pripeljala do samomora nesrečne 16-letnice.

Antihrvatstvo je sicer značilno tudi za Slovenijo, zato verjetno večine Slovencev ne preseneča takšna oblika nestrpnosti. Slovenci so dodatno izrazito nestrpni do vseh oblik drugačnosti. Predvsem katoliški del, saj je znano, da je slovenska katoliška cerkev glavna netilka sovraštva v Sloveniji, zato ne preseneča, da so nestrpni v Sloveniji pretežno ljudje, na katere ima močan vpliv ta cerkvena organizacija, to so predvsem ruralci.

Pri Slađani Vidović gre za dekle s hrvaškimi koreninami, dekle, ki se je z družino priselilo v ZDA. Dekle je govorilo angleško s hrvaškim naglasom. Ker je bilo zaradi tega drugačno in ker je imelo drugačno (neobičajno) ime in priimek, je postalo tarča posmeha in nadlegovanja. Ohio je precej ruralna država v ZDA, toliko za informacijo. Nadlegovali so jo na različne načine, tudi s pretepanjem. Dekle je zato trpelo. Ko več ni zmoglo, se je odločilo končati svoje življenje.

Zanimivo je, da je na pogrebu prisostvovalo tudi eno izmed deklet, ki je mlado Hrvatico zaradi njenega porekla in drugačnosti pretepalo. Dekle je bilo na pogrebu, nato pa na Facebook-u komentiralo, kako grdo obleko je imela pokojnica na pogrebu.

Starši so zaradi smrti hčere obupani. Tožili so tudi šolo, ker naj bi bila odgovorna za dekletovo smrt, ker ji odgovorni na šoli niso pomagali, a v šoli se branijo in pravijo, da niso krivi za njeno smrt.

Zanimivo je tudi dogajanje v Sloveniji. Na Žurnalu so predstavili omenjeno zgodbo, očitno pa so tudi Slovenci pisali rasistične antihrvaške komentarje, zaradi česar so v uredništvu ukinili možnost komentiranja zaradi žaljivih komentarjev.

Dekle je predstavljeno tudi na You tube-u. Oglejte si ga.

Dekle, ki je storilo samomor zaradi nadlegovanja zaradi drugačnosti

Več si preberite spodaj.

Žurnal: Sovrstniki najstnico pahnili v smrt



Značke prispevka:

Odgovorite