četrtek, 15.avgust.2019 - 11:27

Novomeška policijska uprava je leglo policijskega kriminala, ki ga je potrebno prečistiti.

KRIMINALIZACIJA SLOVENSKE POLICIJE JE NA JUGOVZHODU DRŽAVE DOSEGLA VELIKE RAZSEŽNOSTI

Janez Ogulin, direktor novomeške policijske uprave, po našem mnenju ni sposoben rešiti težav v zvezi zelo slabim policijskim kadrom v Policijski upravi Novo mesto, čeprav so tam potrebne resne spremembe.

Policijska postaja Novo mesto je po našem mnenju gnezdo policijskega kriminala, a ni edina na jugovzhodu države. Je pa nek center le tega.

Ta članek je zelo kritičen, čeprav smo se trudili, da ga čim bolj ublažimo. Po našem mnenju je kritičnost upravičena, saj z njim želimo doseči korenite spremembe v delu Slovenske policije, ki se je po našem prepričanju močno izpridile in postal skrajno problematičen. Če začnemo.

Slovenija ima resne težave s poštenostjo dela Slovenske policije.

Predvsem na področju jugovzhodne Slovenije so policisti izjemno kriminalni in nemoralni.

Predvsem na področju policijskih postaj Novo mesto, Krško in Brežice ter okoliških policijskih postajah.

Policiste iz tega konca lahko označimo z eno samo besedo – kriminalci.

Kriminalci povezani s kriminalnimi združbami.

Ob takšni profesionalni nesnagi kot jo predstavljajo policisti na področju policijske uprave Novo mesto, se dogaja, da na tem področju prihaja do bohotenja kriminalnih združb, ki jih skorumpirani in pokvarjeni policisti na tem področju ščitijo.

Področje novomeške policijske uprave je področje policijske mafije.

Lahko rečemo, da je lahko direktorja novomeške policijske uprave, Janeza Ogulina, sram, v kakšen kriminalen konglomerat se je izoblikovala njegova policijska uprava.

Gre za konglomerat policijskih kriminalcev.

Za neko državo je nepojmljivo, da se znotraj policije izoblikuje ena tako kriminalna celica, kot je to področje novomeške policijske uprave.

Na primer na jugovzhodu Slovenije, kjer imajo policijska pooblastila navadni kriminalci, ljudje, ki so v popolnosti brez morale, ljudje, zaradi katerih se bohoti kriminal.

Jugovzhod države je še dodatno izrazito prepojen z nekimi strukturami, ki so podobne mafijskim. Tam niti pravna država v smislu sodstva ne deluje. Problem je, da je tudi tamkajšnje sodstvo pod močnim vplivom mafijskih struktur in kot takšno nesposobno zagotavljati pravno državo na tem področju. Preprosto se je tam izoblikoval nek večplastni mafijski ustroj.

Policisti novomeške policijske uprave so del tega mafijskega ustroja.

V policiji je problem, da se je zaradi predvsem desne politike celotna pozornost delovanja policije preusmerila na obvladovanje migrantskih tokov, vse drugo je pa zato zamrlo.

Za tem paravanom, ki ga policiji daje migrantska kriza, pa ostajajo skriti veliko hujši problemi Slovenske policije. To je predvsem policijski kriminal.

Ena bolj problematičnih policijskih postaj je zagotovo novomeška. Po našem mnenju je morala v tej postaji močno nazadovala predvsem v času njenega prejšnjega komandirja, ki je bil pred kratkim zamenjan.

Če smo iskreni, ta človek po našem mnenju ne bi nikoli smel postati policist, nikoli, kaj šele komandir.

Po našem mnenju je bila v Slovenski policiji narejena ogromna napaka, da se je tega človeka dalo na mesto komandirja.

V Slovenski policiji je precej takšnih ljudi, ki si po našem mnenju ne zaslužijo biti policisti.

V Slovenski policiji je tudi veliko takšnih, ki imajo izrazito pomanjkanje morale in so izrazito nagnjeni h kriminalu.

Slovenska policija zelo rada ustvarja neko navidezno pozitivno podobo o sebi. Če pogledamo samo Facebook stran novomeške policijske uprave, ki deluje kot da bi šlo za neko osladno trič trač stran. Vse s ciljem ustvarjanja podobe, kot da je policija nek državljanom prijazen servis, pa čeprav ni in je vse prej kot to, vsaj novomeška.

Vendar tudi to je maska.

Tako kot so slovenski policisti sposobni izvajati kriminal in nepravilnosti, so sposobni z laganjem, intrigami, prirejanjem faktov v policijskih

zapisnikih in drugimi manevri, zelo dobro prikriti svoje nepravilnosti.

In ravno takšni najbolj pokvarjeni, najbolj lažnivi in brezkrupulozni policisti v tako defektnem sistemu Slovenske policije najbolj uspevajo.

Ti so prišli na vrh in so kontaminirali z izrazito gnilim policijskim kadrom celotne policijske postaje in celotna policijska področja, recimo področje Policijske uprave Novo mesto, ki je postalo področje policijske mafije.

Slovenija je postala država, kjer so policisti postali ena najbolj kriminalnih skupin ljudi. So zelo kriminalni, ampak to svojo kriminalnost tudi s pomočjo drugih skupin zelo dobro prikrivajo.

Policijske postaje na področju Policijske uprave Novo mesto so postale neki mafijski vozli v okviru nekega mafijskega področja, ki ga predstavlja slovenski jugovzhod.

Če ponovno podamo opazko na članek. Morda se bo komu zdel ta članek zelo pretenciozen v svoji kritičnosti. A je ta članek je izrazito realen. Vendar zadeve, o katerih govorimo, so zelo prikrite, delovanje policije pa zelo pretvorno. Policija ne daje prvega vtisa, da je kriminalna, ker so policisti priučeni dajati videz nepristranskosti takrat, ko je to potrebno. To je igra.

Kot smo v preteklosti občasno večkrat ponovili, so se predvsem zadnji dve leti Cerarjeve oblasti začele kazati resne težave pri delovanju Slovenske policije. Sami smo ta proces poimenovali proces kriminalizacije Slovenske policije. Na sredi vladnega mandata Mira Cerarja smo bili tiho, ker se ni dobro vtikati v policijo. Sedaj smo drugaćnega mnenja. Imamo svoje razloge, zakaj smo spremenili mnenje. Eden glavnih je, da so zadeve ponekod postale nevzdržne.

Skratka. Že nekaj časa opažamo, da v Sloveniji prihaja do procesa kriminalizacije Slovenske policije, kar sicer ni nenavadno, saj v Sloveniji prihaja do precejšnjega razpada številnih sistemov, zdravstva, pravosodja (potrebno je priznati, da je sodstvo svoje težave rešilo prvenstveno s tem, da je ogromno število primerov rešilo bodisi površno, bodisi je te primere, skorajda zavrglo, praktično se je po hitrem postopku znebilo navlake, zaradi česar imamo sedaj nek privid učinkovitosti sodstva, čeprav temu ni tako).

Slovenijo trenutno rešuje to, da gospodarstvo generira dovolj denarja za vzdrževanje propadajočih podsistemov v državi.

Dosti večji problem je izrazita kriminalizacija v državi. In ena od bolj prizadetih ustanov z vidika kriminalizacije je Slovenska policija, ki ni sposobna najti primernega in moralnega kadra, ampak se v policijo steka nek izrazito nepošten, kriminalen in nemoralen kader, ki nato omogoča to kriminalitzacijo Slovenske policije.

Na najvišji ravni sami problem kriminalnosti novomeške policijske uprave vidimo v direktorju uprave, Janezu Ogulinu, vendar po drugi strani ta človek niti ne more narediti nekih presežkov, glede na to s kako gnilim policijskim kadrom operira na področju jugovzhodne Slovenije – kadrom, ki

ni vreden nič, kadrom, ki bi ga sami takoj odpustili v nekih optimalnih pogojih, ko bi obstajale možnosti za hitro in kakovostno zamenjavo tega slabega kadra. Ker pa to ni možno, je Slovenija ujetnica nekega slabega policijskega kadra, ki je dodatno še kriminalen, nemoralen in pokvarjen, skratka nikakršen.

Naj ne zavedejo medalje za požrtvovalnost. To je spet fasada, s katero Slovenska policija ustvarja neko umetno pozitivno podobo o policistih, dodatno so pa policisti tudi pogosto precej narcisoidni in potrebni občasnih pohval, da bi si nahranili svoj ego.

Samo to ni glaven problem policije.

Glaven problem je, da so se policisti vpeli v mafijske sisteme znotraj države in prek tega postali neuporabni, kar zadeva njihove osnovne naloge.

Zaradi narave policijskega dela, pa imajo policisti zelo veliko časa, da se vpnejo tudi v neke druge skupine kot le v policijo, to pa zato, ker je delovni čas policista specifičen. 4 dni dela tudi po 12 ur in potem 4 dni nedela. Lahko bi rekli, da ima policist na vsakih 4 dni 4 dni dopusta.

Te 4 dni dopusta policistom omogočijo, da se vpnejo tudi v neke druge vezi mimo policijskih in ravno zato policijska vrhuška nima dobrega nadzora nad delom policistov, še manj pa nad policijskim kriminalom, pa čeprav se vedno hvali, kako je delo policista zelo nadzorovano.

Kot smo že rekli, policisti zelo dobro znajo prirejati zadeve, ker so navajeni tega, ravno zaradi tega nadzora. Preprosto so izoblikovali obramnbne mehanizme, kako se čim bolj izogniti nadzoru, oziroma kako doseči čim boljši izid tega nadzora. Ravno zato ta nadzor po našem mnenju še zdaleč ni tako dober, kot se hvalijo v Slovenski policiji.

Tudi Janez Ogulin je po našem mnenju problem, ker ni dejaven v smeri izboljševanja izrazito slabega stanja Slovenske policije na jugovzhodu države, vendar vprašanje je, če bi se z njegovo zamenjavo karkoli spremenilo, ker bi slab policijski kader na področju Policijske uprave Novo mesto ostal.

Če podamo miselni zaključek članka.

Srhljivo je živeti v državi, ki ima tako kriminalno policijo, vsaj tisto na jugovzhodu države. Slovenija je zaradi tega dejstva na posameznih področjih postala mafijska država, kjer policija, namesto, da bi reševala kriminalne primere, se povezuje z mafijskimi strukturami in ščiti mafijo, ali pa celo sama izvaja neke nemoralne, spletkarske, mafijske posle. To je nesprejemljivo in zato so potrebne spremembe.



Značke prispevka:

Odgovorite