sobota, 14.september.2019 - 01:17

Napadi na Jankovića v primeru Electa so zgolj želja stranke SDS po tem, da spodnese človeka, do katerega čuti sovraštvo.

POLITIČNA ALTERNATIVA ZORANU JANKOVIČU V LJUBLJANI JE TEMAČNA.

SDS V LJUBLJANO LAHKO PRINESE SAMO ZLO.

V Sloveniji smo že nekaj časa priča gonji zoper družino Janković zaradi odpisa 29 milijonskega dolga podjetju Electa.

Sami se ne mislimo postaviti na stran tistih, ki linčajo gospoda Jankovića, kajti več kot očitno je, da se ta primer v prvi vrsti izpostavlja zgolj zato, ker je povezan z družino Janković.

Vsi vemo, kakšno je mnenje stranke SDS o družini Janković. Glavni razlog sovraštva SDS do Zorana Jankovića je v tem, da je pristaš leve politične opcije in ta, da oče Zorana Jankovića ni Slovenec.

Vse drugo je manj pomembno za SDS, čeprav vse drugo SDS načrtno izpostavlja zato, ker se zaveda, da ne more reči, mi ne maramo Jankovića, ker je po očetu Srb, po političnem prepričanju levičar in ga zato sovražimo.

Ravno zato, ker je glavni motiv linča pri tem odpisu dolgov podjetju Electi vse prej kot neka skrb za pravno državo, ampak so motivi izrazito pokvarjeni, predvsem motivi s strani stranke SDS, imamo sami resne pomisleke glede gonje proti družini Janković.

Nam je bilo zelo detestno videti, kako se proSDS-ovski policisti trkajo po svojih primitivnih prsih in se gredo nekega moraliziranja v primeru Janković, obenem pa sami počnejo stvari, ki jih sami lahko označimo kot najbolj ostuden kriminal.

Ker pač zadnje čase obravnavamo predvsem policijski kriminal v Republiki Sloveniji, ki je izrazito pereč problem te države, lahko podamo primer enega od policistov, ki je prav tako delil neko pikro na račun Zorana Jankovića, kot številni drugi policisti, sam se pa očitno ne zaveda problematičnosti Policijske postaje Novo mesto, katero je še pred kratkim vodil kot komandir. On je bil še precej milosten za razliko od kakšnih drugih policistov. Ne smemo pozabiti, da je določen del policijskega kadra v Sloveniji izrazito proSDS-ovski. Recimo, Sindikat policistov Slovenije s sedežem v Celju ima sloves politične izpostave stranke SDS v okviru Slovenske policije. Čeprav je delil neko objavo, ki naj bi bila celo neka duhovitost, pa je takšna objava problematična s stališča, da jo je podal nekdanji komandir policijske postaje, ki nižjim policistom daje nek signal, kot da je normalno, da se policisti norčujejo iz nekoga, to je iz Zorana Jankovića, torej daje signal nižjim policistom, da ti lahko na Zorana Jankovića gledajo z neko animoziteto. Na ta način pomaga soustvarjati nek linč zoper gospoda Jankovića. Ravno njegovi policisti pa so skozi takšno kulturo linčanja posameznih ljudi že izvajali svinjarije in kriminal zoper posameznike na področju Novega mesta in s tem izvajali policijski kriminal. Še dobro za Jankovića je, da Dušan Fifolt ni komandir kakšne ljubljanske policijske postaje.

Dušan Fifolt je podal kritiko zoper Zorana Jankovića, medtem ko ga nepravilnosti pri njegovem delu znotraj policijeke postaje Novo mesto ne motijo. 

Sami v zgodbi o Electi, vidimo nekaj, kar je zelo značilno za slovenski ekonomski prostor. Gre za to, da se je neko podjetje v svojem poslovanju zakalkuliralo, prišlo v dolgove in potem iskalo načine, kako se rešiti dolgov, seveda tudi pravne manevre v okviru možnosti, ki jih dopušča slovenska zakonodaja. Nekateri so pri tem bolj uspešni, drugi pač manj.

V Sloveniji je polno primerov takšnih zakalkuliranj z različnimi usodami.

Zato ne gledamo na primer tako drastično.

Lahko rečemo, da imajo nekateri močno prijateljsko zaledje, ki jim je pomagalo pri sanaciji škode zaradi zakalkuliranj v poslovanju.

Eni pač imajo zadosti veliko socialno strukturo in to je njihova sreča, drugi pač ne in ti drugi končajo verjetno bolj klavrno. Takšen je pač svet.

Lahko rečemo, da je pač podjetju Electa uspelo prek pravnih manevrov rešiti se bremena dolgov. To je nekaj, čemur vsi dolžniki stremijo – rešiti se dolgov.

Tako da je čisto razumljivo, da so poskušali se rešiti dolgov in so glede na slovensko zakonodajo pri tem tudi uspeli, zaradi močne socialne strukture v zaledju.

Mi se sedaj moramo vprašati še nekaj drugega.

SDS napada Zorana Jankovića, ker ga želi sklatiti s položaja župana. Kot vemo, je SDS sklatila Zorana Jankoviča s položaja direktorja Mercatorja, ko je prevzela vladne vajeti v svoje roke pred leti.

SDS je stranka, ki načrtno napada Zorana Jankovića in je zelo nagnjena k njegovemu uničenju, prvenstveno zaradi skrajne ksenofobije in sovraštva, ki veje iz te stranke.

Ta stranka načrtno uničuje vse, do česar je sovražna. To je stranka, ki pomeni politično zlo v Republiki Sloveniji.

In če tehtamo, kaj bi raje. gospoda Jankovića ali SDS, je odgovor na dlani. Seveda gospoda Jankovića, kljub tem spodrsljajem njegovih sinov na gospodarskem področju, ki pa so se zgodili še marsikomu drugemu.

Grozljivo je imeti na oblasti stranko, iz katere veje samo sovraštvo do vsega, kar ni po njeni volji. To pa je stranka SDS, ki je veliko hujša od nemške AfD.

Napadanje Zorana Jankovića zaradi Electe je zgolj politična želja stranke SDS, da se znebi političnega oponenta, katerega sovraži tudi zaradi njegove narodnosti po očetu.

Zoran Jankovič je garant, da bo Ljubljana ostala v okvirih neke liberalne, progresivne politične kulture, alternativa temu je SDS-ovska profašistična, skrajno sovražna kultura, kultura zla in nasilja.

Če tehtamo, potem vemo, kaj izbrati.

Res je, pri Electi so se zakalkulirali, to je značilno za marsikakšno podjetje v Sloveniji, uspeli so se rešiti, tako kot so se želeli tudi drugi, pa je nekaterim uspelo, nekaterim pač ne. In to je vsa zgodba. Morda bi bilo dobro, da drugič pazijo, da se ne zakalkulirajo več. Morajo se pač malo vzeti v roke.

Vendar.

Uporabiti ta primer za politične napade na Zorana Jankovića, je pa grozno.

Mi imamo v stranki SDS, alternativo, ki je mračna, alternativo prednacistične Nemčije, alternativo zla. SDS je politično zlo, ki samo čaka, da pride na oblast.

In ko to politično zlo pride na oblast, bo začelo s svojim, recimo temu vrzinim kolom.

Zato je potrebno kaj tudi spregledati, da se ne da priložnosti zlu, da pride na oblast.

Zato sami na gospoda Jankoviča ne bomo gledali samo skozi primer Electa, še posebej zato, ker ta primer ni nekaj, kar se v Sloveniji ne dogaja. Še posebej v podjetništvu obstajajo vzponi in padci. Marsikdo se po padcu pobere, marsikdo propade. To je odvisno tudi od socialne strukture, ki jo ima za seboj.

Moramo pa pogledati celotno sliko.

Kdo napada Zorana Jankovića? Tisti, ki ga hočejo spodnesti, ampak tisti, ki ga hočejo spodnesti, so nesluteno politično zlo, ki se ga je potrebno bati.

Zoran Janković je človek, ki daje vsem ljudem v Ljubljani možnost enakovrednega razvoja, SDS bi v Ljubljani delila ljudi, SDS bi v Ljubljani netila sovraštvo do vsega, kar ji ni po volji.

En neuspešen primer zato ne bi smel biti zadosten razlog, da se nekoga linča. Še posebej pa ne zato, ker linč izvajajo ljudje, ki so neprimerno slabši od Zorana Jankovića.

Torej. V primeru podjetja Electa je potrebno gledati širše, ne zgolj samo skozi primer sam. Tu je potrebno vedeti, da je primer izpostavljen zaradi animozitete, ki jo ima neka politična stranka do Zorana Jankovića in to politična stranka, ki v sebi nosi samo eno – skrajno sovraštvo.

Zato smo se postavili na njegovo stran. Pa tudi zato, ker primer ni tako grozen, kot se zdi na prvi pogled. Dolžnikom je glavni cilj, kako se znebiti dolga, ki jih bremeni. In zato naredijo vse, da pri tem uspejo. Tudi s tega stališča je potrebno gledati na vse skupaj.

Čeprav seveda ta primer Electa ni nekaj, s čemer se kdorkoli lahko pohvali (je pač stvar podjetniškega spodrsljaja, katerega posledic se je dolžnik želel seveda rešiti), pa ne sme biti primer, ki bi povzročil pretirane politične napade na Zorana Jankovića, še posebej če vemo, kako sovražna in srhljiva politična opcija, to je stranka SDS, je v ozadju teh napadov.

Če se dovoli, da se zaradi tega primera spodnese gospoda Jankovića, bi to pomenilo začetek nočne more v Ljubljani.



Odgovorite