sobota, 9.maj.2020 - 09:42

Napadi levih strank na Zdravka Počivalška so zelo neprimerni.

Zdravko Počivalšek deluje na momente robustno, je pa dober človek.

Slovenska politična levica močno napada Zdravka Počivalška, obenem pa pozablja, da je on bil o konca zvesti partner v koaliciji Marjana Šarca. Počivalšek je sicer zelo pragmatičen človek in po duši podjetnik in lahko enakovredno sodeluje tako z levico kot desnico.

Ljubljana, DZ.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Pocivalsek.

Stranke levice v želji spodkopati oblast Janeza Janše izvajajo izredne pritiske na Zdravka Počivalška zaradi nakupa zaščitne opreme, ki je v določenih segmentih bil čuden, nekateri so se verjetno tudi okoristili s tem, vendar to je slovenska folklora, ki se dogaja vedno.

Vendar. Počivalška se napada predvsem zato, ker se želi narediti nekaj drugega. Uničiti vlado Janeza Janše. SMC kljub precej nizki podpori v javnosti, ima 10 sedežev v parlamentu, kar ji daje moč pri sestavi sedanje vladne koalicije.

Leve stranke menijo, da če jim bo uspelo spodkopati ministra Počivalška, bodo uspele sesuti vlado Janeza Janše. Janša Počivalška podpira, ker se zaveda namenov leve politične opcije in se zaveda, da brez SMC ne more obdržati trdne vlade.

Vendar vrnimo se k Počivalšku. Dejstvo je, da je Počivalšek vseskozi stal ob strani Marjanu Šarcu v njegovi vladi, torej ni on zrušil vlade. To je storil Marjan Šarec sam., ker je imel manjšinsko vlado, glede na svoj način delovanja, pa mu je bilo precej neprijetno delovati s toliko iskanja soglasja, zato je menil, da bo s svojim odstopom sprožil predčasne volitve, pri katerih je upal, da bo pridobil še glasove SMC volivcev, SMC pa bi seveda postala del politične zgodovine. Morda bi se lahko podobno zgodilo tudi Desusu, pa tudi stranki SAB.

Skratka. Imel je načrt povečati moč svoje stranke na račun drugih levih strank.

Ta načrt se mu je izjalovil zato, ker so nekatere stranke, zavedajoč se slabe javnomnenjske podpore, za ohranitev svojih položajev, raje šle v koalicijo z Janezom Janšo kot na volitve, predvsem pa SMC in Desus, podporo pa je novi vladi dal tudi Zmago Jelinčič s svojim SNS, čeprav mu je SDS speljala poslanko, ki je mimogrede, lastnica erotično masažnega salona. SNS je podporo dala z istimi nameni.

Samo pomembno ostaja dejstvo, da je SMC stal Šarcu ob strani ves čas, Šarec je bil pa tisti, ki se je odločil za nek tvegan manever, ki bi prizadel večino njegovih koalicijskih partneric.

Napadi na Zdravka Počivašška s strani politične levice so zato zelo neprimerni, saj on ni rušil prejšnje koalicije.

Zdravko Počivalšek je človek, ki je zelo pragmatičen in lahko kohabitira tako ze levico kot z desnico. Je primer pravega sredinskega politika. Obenem je tudi podjetnik, Sami ga imamo za slovenskega Donalda Trumpa, to pa zato, ker občasno deluje precej robustno v skladu s svojim podjetniškim značajem, ki je nam osebno simpatičen, čeprav pa verjetno vsem ne, sploh pa ne tistim, ki njegov način delovanja dojemajo kot neke pritiske.

Zdravko Počivalšek spominja na donalda Trumpa, 45. ameriškega predsednika. V  pozitivnem smislu.

Official portrait of President Donald J. Trump, Friday, October 6, 2017. (Official White House photo by Shealah Craighead)

Ampak v globalu gledano pa je Zdravko Počivaljšek pozitiven človek, dosti bolj kot marsikakšen politik, ki samo hlini neko prijaznost, strpnost in prijaznost, v ozadju pa se skriva zelo perfidna in pokvarjena oseba.

Tega pri Počivalšku ni. On je zdravorazumski človek, recimo temu zdravorazumski podjetnik, ki se prilagaja obstoječi situaciji.

Moramo povedati, da nas je oblast Marjana Šarca razočarala. To pa zato, ker je v času njegove oblasti Slovenska policija izvedla precej pokvarjenih dejanj, prav tako pa je njegova oblast pokazala vso bedo v sferi politike zaposlovanja, kjer se je nekatere ljudi promoviralo, druge se je pa načrtno oviralo.

Tu se je pokazala velika pokvarjenost Šarčeve oblasti, pa tudi Šarčeve koalicijske partnerice Socialni demokrati. Vemo, o čem govorimo.

Vrnimo se k Počivalšku. Počivalšek ni slab človek, je nekdo, ki bi ga želel vsakdo v svoji vladi, ker se je sposoben prilagoditi.

Ima sicer tudi nekaj spodrsljajajev. Eden bolj bizarnih je gospodarska delegacija v Dubaju, kjer je vodil trop slovenskih odvratno oblečenih žensk, ki so bile s svojo pojavo, predvsem z grozljivo izbiro oblek, kot neka bizarna karikatura pri dubajskem šejku. Vse je delovalo. kot da bi bil nek slovenski sultan, ki je prišel s svojim haremom obdarovat šejka. Šejk je bil nad videnim vsaj začuden, če ne celo zgrožen. Prizor je bil nadvse odvraten in neprimeren.

Slovenske novice: KIKS: FOTO: Slovenski joški in noge za šejka, to so Počivalškove uslužbenke

Še ena takšna stvar so bile tudi peripetije v zvezi z zelenimi gibanji in obratom Magne Steyr. Tam je deloval tudi malo robustno. Najbrž si je Počivalšek mislil, kaj mu neke ekološke muhe pobrenculje brenčijo okoli glave z okoljevarstvenimi dovoljenji. Tedaj smo bili tudi sami nezadovoljni z njim, ker je bil njegov način komunikacije z ekološkimi gibanji malo preveč neroden, skoraj poniževalen. Tedaj smo priskočili tudi sami v zgodbo in rekli, da bi morala vlada, tedaj še Cerarjeva, vzpostaviti boljši odnos z zelenimi gibanji in jim prisluhniti ter jih nekako vključiti v proces. To se je zgodilo in zadeve so se rešile.

Tu se je pokazalo dejstvo, da Počivalšek kdaj deluje kot slon v trgovini s porcelanom, ampak na splošno pa ni bil slab človek.

Mi, kljub temu, da smo bili tedaj nezadovoljni z njim, po končani zgodbi nismo to jemali kot nekaj negativnega, ampak zgolj kot neko osebnostno črto Zdravka Počivalška.

Torej. Počivalšek ima neke takšne robustne prijeme, ki so pa nam, če se ponovimo, simpatični. To ni nekaj tako groznega, kot nekateri želijo prikazati.

Zato smo sami na njegovi strani.

Vemo, zakaj je Miro Cerar polagal veliko upov na Zdravka Počivalška. Tudi on je v njem videl za robustno fasafo v prvi vrsti dobrega človeka. In to je bistveno.

Miro Cerar bi moral z Zdravkom Počivalškom ohraniti dobre odnose.

No, Cerar in Počivalšek sta se razšla po tem, ko je SMC šel v stranko Janeza Janše, ampak vseeno mislimo, da bi moral Miro Cerat še vedno ohraniti spoštljiv odnos do Počivalška in obratno. Če ne komunicirata, bi se lahko kdaj tudi slišala po telefonu.



Odgovorite