nedelja, 10.maj.2020 - 06:53

Ali so se slovenski policisti ujeli v mafijsko mrežo prostitucije v Sloveniji?

Ali so se slovenski policisti ujeli v mafijsko mrežo prostitucije v Sloveniji?

Sin katerega znanega slovenskega politika je redno zahajal k slovenskim prostitutkam in tam zapravljal visoke vsote denarja?

Slovenski policisti naj bi bili v okviru tajnih policijskih operacij redni obiskovalci prostitutk na račun države. Ali prostitutke obiskujejo tudi izven svojega delovnega časa in prek njih utrjujejo tudi zveze s kriminalnimi mafijami?

Na Dossier korupcija se pogosto lotevamo problematike policijskega kriminala. Zato smo pozorni na vse nepravilnosti, ki se dogajajo v Slovenski policiji. V Slovenski policiji je nepravilnosti precej, ena bolj problematičnih pa je povezovanje policistov z mafijskimi združbami. Policisti v Sloveniji niso tako zelo zaprta skupina, ampak so skupina, ki se pogosto povezuje z drugimi skupinami, tudi kriminalnimi. Eden od povezovalnih elementov je očitno tudi prostitucija.

V zadnjih časih je v Sloveniji polno člankov, ki nakazujejo na to, da prihaja do resnega razmaha prostitucije v Sloveniji. Zadeve naj bi ponekod že zdavnaj presegle meje vzdržnega.

In očitno je mafija, povezana s prostitucijo, prek izprijenih in skorumpiranih slovenskih policistov, s pomočjo prostitutk v svojo mrežo ujela tudi Slovensko policijo.

Eno od področij z najbolj kriminalno policijo, je jugovzhod države, o tem smo napisali že več člankov. Predvsem Novo mesto je mesto, kjer je policijski kriminal še posebej močan. Policijska postaja Novo mesto, katero je devet let vodil policijski komandir Tomaž Slak, sedaj pa jo vodi komandir Robert Zupančič, je po našem mnenju ena najbolj kriminalnih in z mafijo povezanih inštitucij v državi, čeprav ni edina. Novo mesto je tudi mesto je tudi mesto, kjer so zelo močne razne lokalne mafije.

A tokrat se ne bomo lotevali eksplicitno tega mesta, ampak bomo govorili na splošno.

Opaziti je, da v Sloveniji prihaja do povečevanja povezav med mafijskimi združbami in organi preiskave in pregona. Očitno je en velik faktor povezovanja legalnih inštitucij s kriminalnimi skupinami ravno prostitucija. Ni skrivnost, da nekateri slovenski policisti v okviru tajnih policijskih operacij obiskujejo prostitutke in še to na stroške države.

Tudi prek teh zvez prihaja do tesnih stikov med slovenskimi policisti in kriminalnimi združbami, kar ima za posledico to, da policisti začenjajo zlorabljati svoja policijska pooblastila za potrebe razičnih mafij.

Slovenija je legalizirala prostitucijo pod pretvezo zaščite prostitutk, a s tem je široko odprla vrata povezovanju legalnih državnih struktur z nelegalnimi kriminalnimi strukturami, krajše povedano, z mafijami.

Po zapisih v medijih sodeč, prostitutke poleg slovenskih policistov obiskujejo pogosto tudi predstavniki iz kriminalnega miljeja. Očitno se s prostitucijo akumulirajo velike vsote denarja, ki privlači pohlepne kriminalce, v mrežo prostitucije pa se zato lovi čedalje več pokvarjenih slovenskih policistov, ki skozi tajne policijske operacije iščejo načine, kako biti blizu temu bogatemu miljeju.

Spodaj podajamo daljši komentar, ki smo ga podali na Twitterju v nizu povezanih tvitov na to temo.

Če jih podamo.

Za konec pa podajamo še tvit, kjer smo opozorili na povezave med slovenskimi policisti in prostitucijo.

Sicer nas pa zanima tudi to, sin katerega znanega slovenskega politika je redno zahajal k slovenskim prostitutkam.

Sicer je v Sloveniji znano, da slovenska politika, sodstvo in policija, povečini puščajo narkomafijo pri miru, ker jim ta zagotavlja kokain, znan kot droga bogatih in droga za povečanje delovne aktivnosti.

Na tem mestu se lahko vprašamo tudi, ali se tudi prostitucija s strani politike, sodstva in sploh policije tolerira zaradi podobnih razlogov in predvsem zato, ker jim omogoča povezave s kriminalnimi mafijami.



Odgovorite