petek, 22.maj.2020 - 20:40

Zgodovina hudih nepravilnosti v Policijski postaji Novo mesto.

V novomeški policijski postaji imajo težave z zakonitostjo delovanja. 

Pokvarjenost in kriminal sta sestavna dela delovanja Policijske postaje Novo mesto. 

Za novomeško policijsko postajo lahko brez pardona izjavimo, da je to gnezdo slovenske policijske mafije in kriminala.

Slika: Vhod na Policijsko postajo Novo mesto. Spredaj je parkiran policijski avtomobil z registracijsko številko P10-315.

Na Dossier korupcija smo pred časom odprli posebno stran Policijski kriminal v Sloveniji, kjer zbiramo podatke o nepravilnostih s strani Slovenske policije.

Pri tem smo osredotočeni predvsem na področje Policijske uprave Novo mesto, ki je po našem mnenju področje, kjer je policija skoraj v celoti skorumpirana in povezana z različnimi lokalnimi mafijami in pokvarjenimi posamezniki.

V okviru Policijske uprave Novo mesto je ena najbolj problematičnih policijskih postaj osrednja, Policijska postaja Novo mesto, ki vsebuje izrazito zelo slab in nekakovosten policijski kader, ki bi ga sami zamenjali v celoti, ker zaposleni tam niso vredni naziva policist in niso vredni, da nosijo policijsko uniformo ali vsaj policijsko značko, če so v civilu.

Tudi zgodovina dogajanja v Policijski postaji Novo mesto kaže na dejstvo, da gre za skrajno problematično policijsko postajo v okviru sistema Slovenske policije kot organizacije.

Iz medijskih poročil je možno razbrati kar nekaj nepravilnosti.

Te nepravilnosti so botrovale tudi kadrovskim menjavam v tej policijski postaji.

Zanimiv primer je bil primer, ko je eden od novomeških policistov, Branko D., decembra 2009 pri vračanju s prednovoletne zabave trčil v nosečnico v novomeškem Mačkovcu (tam je Qlandia) in jo huje poškodoval. Prostala je v kritičnem stanju na intenzivni negi. Njegovi policijski kolegi pri policistu niso opravili alkotesta. Policist je bil sicer po nesreči prepeljan v novomeško bolnišnico, kjer je bil prepeljan in kjer mu tudi niso vzeli alkotesta in od koder je izginil, od tam ga je namreč odpeljala žena in se ga potem nekaj dni ni dalo dobiti. Pojavil se je šele čez nekaj dni. Lahko tudi zato, da bi se njegova kri temeljito prečistila zaradi grozečega dokaznega postopka.

Zaradi nepravilnosti pri postopku zoper policista Branka D. je po besedah vodstva Slovenske policije svoj odstop zaradi objektivne odgovornosti podal tedanji direktor Policijske uprave Novo mesto Anton Olaj. Podal ga je tedanjemu direktorju Slovenske policije Janku goršku ponudil svoj odstop. Tedaj je bila notranja ministrica železna dama Pahorjeve vlade Katarina Kresal. Policist Branko D. se je po incidentu na hitro upokojil in se tako izognil disciplinskim postopkom znotraj policije. Policist Branko D. je bil za svoje delo sicer nagrajen z Zlatim ščitom Slovenske policije. Slovenska policija je sicer znana po tem, da policistom vedno podeluje neke nagrade, tako da so te zaradi številčnosti praktično izgubile smisel in svojo vrednost.

Anton Olaj je odstopil oziroma je bil odstavljen z mesta direktorja Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi odstopa Antona Olaja je na njegov položaj stopil Franc Zorc.

Franc Zorc je bil na položaju kakšna tri leta, nakar ga je zamenjal še vedno aktualni direktor Policijske postaje Novo mesto Janez Ogulin. Janez Ogulin je na položaj direktorja Policijske uprave Novo mesto nastopil 31. maja 2013.

Janez Ogulin je doslej najbolj kontroverzen direktor novomeške policijske uprave.  Janez Ogulin je na sliki desno. Levo je Franc Zorc, ki je Janezu Ogulinu predal vodino mesto v Policijski upravi Novo mesto.

Anton Olaj je sicer kasneje podal tožbo proti delodajalcu, to je Slovenski policiji in trdil, da je bil neupravičeno zamenjan, da zaradi tega ni prejemal položajnega dodatka, ki bi ga, v kolikor bi ostal direktor Policijske uprave Novo mesto. Trdil je še, da ko so ga v Generalni policijski upravi v Ljubljani premestili z mesta direktorja Policijske uprave novo mesto na mesto policijskega svetnika, je na novem delovnem mestu doživljal šikaniranja.

Antona Olaja so vprašali, zakaj toži državo, če je sam podal odstop zaradi objektivne odgovornosti, nakaj je Anton Olaj povedal, da takrat ni želel komentirati svojega odstopa v javnosti. Po logičnem sklepanju je torej bil očitno prisiljen odstopiti in je bil odstopa zaradi objektivne odgovornosti le način za čim manj boleč odstop.

Sicer je anton Olaj politično bolj desnosučen, tedaj pa je bila na oblasti leva oblast, notranje ministrstvo je vodil LDS. Zato mnogi menijo, da je bil sicer grozljiv primer Branka D. izkoriščen za to, da na mesto direktorja postavijo prolevega Franca Zorca in zamenjajo prodesnega Antona Olaja.

Po večletnem sodnem postopku je Anton Olaj uspel na sodišču.

Po sodbi sodišča sodeč naj Anton Olaj ne bi dal soglasja za premestitev.

Več o nepravilnostih si preberite v naslednjih člankih.

Slovenske novice: Policist, zamenjan s kolegom iz LDS, na sodišču porazil državo

Slovenske novice: Prvi policist toži za dodatek

Slovenske novice: Policist, zamenjan s kolegom iz LDS, na sodišču porazil državo

24ur.com: Nekdanji policist pogojno obsojen

Žurnal: Alkotesta ni bilo

Delo: Policist za vse krivi nosečnico

Delo: Trdi, da je bil po nesreči nezakonito premeščen

Še en primer iz ene najbolj kriminalnih in z mafijo povezanih policijskih postaj, to je Policijske postaje Novo mesto, je primer komandirja Policijske postaje Novo mesto, Janeza Obrana, ki je vozil pijan na območju Dolenjskih Toplic in pijan povzročil prometno nesrečo. Po nesreči je zbežal domov, a za razliko od policista Bojan D. so policisti proti svojemu komandirju ukrepali. Obiskali so ga doma in mu odredili alkotest, vendar je komandir le tega odklonil. Komandirja so pridržali in ga odvedli v prostor za pridržanje.

Policist sicer od Janka Gorška ni dobil odpovedi delovnega razmerja, ampak le opomin pred odpovedjo delovnega razmerja. Za razliko od Branka D. je Janez Obran povzročil manjšo prometno nesrečo, a je zbežal s kraja nesreče, obenem pa odklonil alkotest. Zato je izgubil tudi vozniško dovoljenje.

Vizualno všečen Janez Obran ni imel takšne sreče s policijskimi kolegi kot Branko D. Policisti so ga izsledili na domu in močno kaznovali. A sami ne vemo, ali morda ni celo sam želel ostati brez komandirskega položaja. To je vprašanje, ki zaenkrat ostaja neodgovorjeno. Pri njem so možne tri opcije. A namerno jih ne bomo navedli. Dobro bi bilo vedeti, kateri policisti so ga obravnavali.

Žurnal: Komandir povzročil nesrečo

Dnevnik: Komandir, ki je vinjen povzročil nesrečo in pobegnil, ne bo ostal brez zaposlitve

Kasneje je komandir postal Tomaž Slak, ki je Policijsko postajo Novo mesto vodil 9 let. Očitno jo je vodil zelo slabo, saj je Policijska postaja Novo mesto po našem mnenju ena najbolj kriminalnih policijskih postaj, močno povezana z različnimi mafijami in skrajno pokvarjenimi ljudmi, novomeški policisti pa pri nas zaradi svoje kriminalnosti in izprijenosti ne uživajo popolnoma nobenega zaupanja.

Zaradi svinjarij, ki so jih počeli policisti v času, ko je bil komandir, nas  prisotnost Tomaža Slaka v Slovenski policiji močno moti. Problem je njegova funkcija v času nepravilnosti njegove policijske postaje.

Zelo zanimiv je tudi primer Boštjana Avseca, ki je na svojem blogu sicer povedal, da so mu (po njegovem prepričanju neupravičeno) v psihiatrični bolnišnici diagnosticirali paranoidno šizofrenijo, saj ima fiks idejo, da mu nekateri škodujejo s posebno tehnologijo, rzvito na podlagi ameriškega projekta MKUltra, gre za projekt ameriške vlade, s katerimi je ta želela izumiti postopke in tehnologije, ki bi ljudi pripravili do priznanja krivde. Boštjan Avsec je sicer zelo prepričan glede Mkultra. Boštjan Avsec je na internetu podal hude obtožbe zoper trenutnega direktorja Policijske uprave Novo mesto. Iz na momente konfuznega govorjenja smo sami poskusili razbrati, kakšne nepravilnosti očita novomeški policiji.

Novomeški policisti naj bi se še posebej brutalno spravili nad Novomeščana Boštjana Avseca. Tudi zato, ker je bil zaradi diagnosticirane bolezni stigmatiziran in so policisti verjetno mislili, da se lahko z njim obnašajo dosti bolj pokvarjeno, ker nima nobene podpore. Niti podpore lastne družine. V Novem mestu so ljudje sicer zelo pokvarjeni in svoje aktivnosti uravnavajo glede na to, s kom imajo opravka. Do nekaterih so pokvarjeni do obisti, do drugih se delajo dobre in pridne. Avsec je zaradi nenehnega nadlegovanja zbežal iz Slovenije, na Poljsko, kjer je zaprosil za azil pred Slovenijo.

Najhujša je domnevna grožnja s smrtjo, podana s strani Janeza Ogulina. Avsec je Ogulina obtožil, da če ne preneha z govorjenjem o slovenski policiji, da ga bo živega zakopal in da je on itak popolnoma ničvreden in neviden in ga nihče ne bo pogrešal, tudi če ga ubije.

Boštjan Avsec se je po tem dogodku in konstantnem nadlegovanju s strani Slovenske policije in z njo povezanimi zdravstvenimi ustanovami v Novem mestu in Ljubljani, odločil zbežati iz Slovenije. Preselil se je na Poljsko v mesto Lodž, kjer si, sicer precej neuspešno zaradi fiks ideje o Mkultri poskuša ustvariti novo življenje. Na Poljskem je podal tudi prošnjo za azil, češ da beži iz Slovenije, ki krati njegove pravice, a so ga zavrnili, češ da sta tako Pojska kot Slovenija znotraj EU, ki »ščitita človekove pravice« in da zato ne more podati prošnje za azil.

Več o primeru smo pisali v naslednjem članku, kjer smo podali zanimiv izsek njegovega videoprispevka, ki ga podajamo tudi tukaj.

Dossier korupcija: Primer gospoda Boštjana Avseca: Direktor novomeške policije, Janez Ogulin, bo moral podati odgovor na obtožbe.

Boštjan Avsec s hudimi obtožbami zoper Janeza Ogulina.


Sami se na obtožbe zoper Janeza Ogulina ne bomo odzivali. Sicer smo v zvezi z njim izvedeli še določene druge stvari, predvsem od njegovih podrjenih iz časov, ko še ni bil direkror Policijske uprave Novo mesto.

Lahko pa rečemo, da je janez Ogulin sposoben delovati na precej domačijski način, kar ni dobro za tiste, na katere se spravi.

Janez Ogulin naj bi bil človek, ki zna tudi odpustiti manjše nepravilnosti svojim podrejenim, zna pa biti izredno brutalen do ljudi, katere zasovraži.

Bojimo se, da je ravno Janez Ogulin zveza kriminalnih policistov z jugovzhoda Slovenije z ljubljansko vrhuško, zato nas njegova prisotnost v Generalni policijski upravi navdaja s skrbjo, če se izrazimo zelo diplomatsko.

Zanimivo je, da določene nepravilnosti sovpadajo tudi s časom, ko je na mesto generalne direktorice policije prišla Tatjana Bobnar. Pri njej gre verjetno zgolj za slučaj za razliko od recimo Tomaža Slaka.

Tomaža Slaka je na komandirskem mestu Policijske postaje Novo mesto zamenjal Robert Zupančič. Robert Zupančič je sicer človek, katerega širša družina je močno nastrojena proti nam in nanj s tega stališča gledamo zelo negativno, dodatno pa menimo, da je bila postavitev ravno njega na mesto komandirja Policijske postaje Novo mesto ena od taktičnih potez Janeza Ogulina. Gre za precej spletkarsko potezo aktualnega direktorja Policijske uprave Novo mesto.

Tudi pod Robertom Zupančičem so novomeški policisti izrazito nastrojeni proti nam. Prav tako je zaznati močne mafijske vezi med policisti in nekaterimi novomeškimi lokalnimi mafijami in spletkarskimi in h kriminalu nagnjenimi posamezniki. To se verjetno vleče že vrsto let. Iskreno. Nad njegovim vodenjem Policijske postaje Novo mesto nismo niti najmanj navdušeni. Prav tako nas moti, da je povezan z nekaterimi osebami, ki so skrajno negativne v Novem mestu. Sami bi ga takoj zamenjali in premestili ven iz Novega mesta. Ne zaupamo mu. Ta človek ima iz dneva v dan večjo animoziteto do nas kot nenazadnje vsi znotraj problematične novomeške policijske postaje, katero trenutno vodi.

Janez Ogulin dela rošade med policijskim kadrom v Novem mestu in Šentjerneju. Robert Zupančič je na sliki prvi z leve.

Kar zadeva Roberta Zupančiča je zanimivo tudi dejstvo, da prihaja do kadrovskih rošad med Policijsko postajo Novo mesto in policijsko postajo Šentjernej, kjer se na vodstvenih mestih izmenjujejo policisti ravno s teh dveh postaj. Zato vse ostaja v družini v povezavi s tema dvema policijskima postajama.

Policija: Na PU Novo mesto dobili novo komandirko in komandirja

Za konec.

Oblast z Marjanom Šarcem na čelu, notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem in direktorico Slovenske policije Tatjano Bobnar ni naredila nič, da bi se znebila neprmernih ljudi znotraj policije. Pokazala je popolno nesposobnost v tem pogledu.

Trojček Šarec, Poklukar, Bobnarjeva ni uspel z odstranitvijo slabega kadra iz Slovenske policije. 

Vprašanje je, kaj bo naredila nova oblast pod Janezom Janšo z Alešem Hojsom kot notranjim ministrom in bo Travnerjem kot direktorjem policije. Ali bo Travner sposoben karkoli storiti?

Kako bo deloval Anton Travner?

Ob obisku mejnih policistov pri Vinici je pokazal precejšnjo naklonjenost Janezu Ogulinu.

Kaj pa Aleš Hojs? Zaenkrat tudi on ne kaže nobene pripravljenosti, da prevetri policijski kader na jugovzhodu države.

Ljubljana, DZ.
Kandidat za ministra za notranje zadeve Ales Hojs.

Opomba. Določene bolj kritične odseke smo odstranili iz članka. Tam smo se lotili predvsem slovenskega sodstva v povezavi s kriminalnimi deli Slovenske policije. O tem kdaj drugič



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Opomba: Ravnokar smo zamenjali naslovno fotografijo članka (sliko stavbe Policijske postaje Novo mesto). Želeli smo namreč novo fotografijo, da ne bo vedno ista,

  2. admin pravi:

    Med pisanjem članka nam je kliknilo, zakaj je Boštjan Avsec v videu Janeza Ogulina vedno označeval kot Tomaža Ogulina.

    Janez Ogulin je namreč direktor Policijske uprave Novo mesto, v času, ko so ga nadlegovali pa je bil poleg Ogulina kot direktorja PU NM na mestu komandirja Tomaž Slak.

    Od tod torej ime Tomaž.

  3. admin pravi:

    Danes smo med iskanjem informacij o Janezu Ogulinu naleteli še na en zapis Boštjana Avseca, na katerega v preteklosti nismo naleteli.

    Gre za pritožbo, ki jo je Boštjan Avsec po datumu na pritožbi sodeč 18. junija 2018 poslal na številne mednarodne ustanove zaradi kršitev človekovih pravic.

    V njej je naveden tudi Janez Ogulin in zanimivo tudi Tomaž Slak (nam do pred kratkim novo ime, missing link, kar zadeva PP NM), ki ga je gospod Avsec opisal zgolj kot pomočnika Janeza Ogulina, kar je po svoje Slak res tudi bil in je še vedno.

    Povezava do pritožbe, kjer je Boštjan Avsec obtožil praktično vse, ki so bili kdaj v stiku z njim, podajamo spodaj:

    Auser Times: Completed Complain already submitted to International Criminal Court(ICC), European Court for Human Rights(and commission), US agencies, United Nations, Amnesty International and so on

    Menimo, da bo Boštjan Avsec na koncu ugotovil, da je z vsemi temi dopisi zgolj zapravljal in dokončno zapravil svoje življenje in da so mu vsi ti ljudje prišli do živega.

    Boštjan Avsec pozablja, da na tem svetu, sploh pa v Sloveniji, ni pravice. Mnoge svinjarije se pometejo pod preprogo.

Odgovorite