ponedeljek, 30.avgust.2010 - 03:42

Hilda Tovšak bo odstopila s položaja direktorice Vegrada

Hilda Tovšak, direktorica podjetja Vegrad, se je odločila zapustiti vodstvene vrste v podjetju.

Hilda Tovšak se zaradi gospodarske krize sooča s hudimi težavami svojega podjetja, ki so nekoč mogočno podjetje pahnile v nezavidljiv položaj, delavce, ki več mesecev niso prejeli plače pa v obup.

Mnogi so ravno Hildo Tovšak videli kot jedro težav zaradi preveč tvegane poslovne politike podjetja, ki se je osredotočila samo na gradnjo stanovanj, ne pa razpršeno na več področij v gradbeništvu. Kriza je zavrla nakupe stanovanj, to pa se je poznalo na poslovnih rezultatih Vegrada.

Vegrad se je soočal tudi z očitki o neprimernem odnosu do delavcev, sploh tujih delavcev.

Hilda Tovšak je bila zaradi vsega tega deležna precej pozivov k odstopu, sploh po solo akciji, ko je mimo vednosti nadzornega sveta vložila na sodišče predlog za prisilno poravnavo, kar je močno okrnilo že tako majhno zaupanje vanjo. A sama pravi, da ne bo odstopila zaradi pritiskov, ampak zato, ker je izpeljala tisto, kar je načrtovala. In sicer sta bili realizirani dve njeni želji. Prva je dokončanje projekta Celovški dvori s pridobitvijo pravnomočnega uporabnega dovoljenja, druga pa je, da bo podjetje Vegrad šlo v prisilno poravnavo, ne pa v stečaj.

Hilda Tovšak govori o celovških dvorih. Prispevek Vest.si

 

Po grožnji delavcev s stavko, pa je Hilda Tovšak delavcem obljubila tudi izplačilo neizplačanih plač.

Hilda Tovšak je demantirala govorice, da hodi naokoli z varnostniki, saj da bi jo kdo napadel.

24ur.com: Tovšakova: Čas je, da odidem

RTV Slovenija: Hilda Tovšak: Odhajam, a ne zaradi pritiskov



Značke prispevka:

Odgovorite