ponedeljek, 6.september.2010 - 08:39

Znano še več o reševanju Preventovih delavk s strani Boxmarka

Podjetje Boxmark Leather je podjetje, ki bo precej Preventovim delavkam spet ozarilo obraz

 

O tem, da se podjetje Boxmark Leather zanima za Prevenove delavke, smo že večkrat pisali. Z vsakim novim dnem postajajo zadeve vse jasnejše, saj postajajo tudi namere in intence Boxmarka vse bolj dodelane in trdnejše, kar rezultira v popolnejših informacijah o načinu prevzema proizvodnje.

In sicer. Boxmark Leather bo poizvodnjo v Slovenj Gradcu odprl samo začasno. Delo bo tam dobilo 150 šivilj. Slovenj Gradec torej ni trajno želena lokacija za Boxmark. A Radlje ob Dravi so.

Ko bo vse nared za proizvodnjo v Radljah ob Dravi, se bo proizvodnja v Slovenj Gradcu ustavila in preselila v Radlje ob Dravi (tako bodo slovenjgraške delavke še vedno preskrbljene). Boxmark Leather želi obrat v Radljah ob Dravi tudi odkupiti (in ne le najeti, kar bo storil začasno recimo z obratom v Slovenj Gradcu).

Tudi delavke Preventovega obrata na Mirni na Dolenjskem so lahko vesele, saj se Boxmark Leather zavzema tudi za odkup proizvodnega obrata (takoimenovanega profitnega centra) Preventa na Mirni.

Zadeve so še posebej optimistične, saj bo tako v Radljah ob Dravi kot na Mirni glede na sedanja naročila, dela dovolj za pet do osem let, kar je pa zadovoljivo dolga doba.

 Delo: 150 mest za nekdanje Preventove šivilje



Značke prispevka: ,

Odgovorite