torek, 7.september.2010 - 13:33

Kosova protikorupcijska komisija je postala Klemenčičeva

Goran Klemenčič ni Gorazd Klemenčič, je pa zato novi direktor protikorupcijske komisije

Goran Klemenčič, ki je slovenski javnosti znan predvsem po trojem, da je bil državni sekretar na notranjem ministrstvu, ki je skupaj s Katarino Kresal zagovarjal reševanje problema izbrisanih, da je soprog Nine Zidar Klemenčič, ki si je pridobila naziv Janševa odvetnica zaradi večkratnega zastopanja liderja opozicije in stranke SDS, Janeza Janše in po tem, da ljudje njegovo ime pogosto zamenjujejo z imenom Gorazd (tudi nam se še vedno ob pomisli nanj trdovratno znova in znova prikrade ime Gorazd), je na mestu predsednika protikorupcijske komisije zamenjal Draga Kosa.

Danilo Türk je imenoval Gorana Klemenčiča za novega direktora protikorupcijske komisije. Že nekaj časa se je praktično vedelo, oziroma je bilo najbolj verjetno, da bo ravno on postal direktor protikorupcijske komisije, že takrat, ko se je poslavljal od mesta državnega sekretarja na notranjem ministrstvu, na katerem je bil že od začetka predviden samo za dve leti in nič več. Imenovanje Gorana Klemenčiča je zato pričakovano.

Zanimivo pa je, da je za namestnika direktorja protikorupcijske komisije imenovan Rok Praprotnik, novinar, ki je znan iz afere Patria, afere Sova in novinar, ki je bil precej nastrojen proti nekdanjemu obrambnemu ministru in predsedniku Desusa Karlu Erjavcu. Najprej je bil novinar Dela, ko je Janševa oblast v določenem času prevzela oblast nad časopisom Delom in je to postalo prodesničarski časopis (nakar je po sporu med Šrotom in Janšo spet postalo prolevi časopis), je Praprotnik prebežal k prolevem časopisu Dnevnik.

Praprotnik je bil novinar, katerega so se bali predvsem na slovenski desnici. Praprotnik je po imenovanju za namestnika direktorja protikorupcijske komisije praktično skakal od veselja, saj se je zelo razveselil predsednikovega zaupanja.

No, še en namestnik je Jože Končan, dosedanji uslužbenec državnega zbora, sicer pa anonimus na političnem prizorišču, zato javnosti zaenkrat nezanimiv.

Kaj bo z Dragom Kosom, ki je postal zaščitni znak protikorupcijske komisije, zaenkrat še ni dokončno znano. A vsekakor se bo njegovo ime še vedno pojavljajo v medijih, saj je pogostokrat predmet žolčnih besed stranke SDS, ki ima zelo sovražen odnos do tega človeka, po izobrazbi pravnika, ki je dolgo časa deloval kot kriminalist in med svojim delom obravnaval tudi določene pomembne predstavnike stranke SDS, nakar je postal uslužbenec urada za preprečevanje korupcije, ko je tega vodil še Boštjan Penko, nato pa predsednik komisije za preprečevanje korupcije, znan je tudi po tem, da je nogometni sodnik, na eni izmed »prijateljskih« mladinskih tekem ga je nek nogometaš udaril v obraz, da se je kar sesedel, prav tako pa je ena od pomembnih prič v aferi Patria, itd.

Kje bo končal, bo pokazal čas.

Več o imenovanju novih članov komisije za preprečevanje korupcije si preberite spodaj:

Finance: Türk za novega Kosa imenoval Klemenčiča



Značke prispevka: ,

Odgovorite