torek, 7.september.2010 - 22:24

Samomor nekdanjega tasta slovensko-hrvaške manekenke Simone Šajn, prej Gotovac

Hrvaško je presenetila novica, da je Jure Gotovac, nekdanji viceguverner nerodne banke Hrvaške, storil samomor. Našli so ga obešenega v gozdu. Ker ni imel dokumentov, so njegovo truplo prepoznali po prstnih odtisih.

Družina Gotovac je najbolj znana po mlajšem sinu, ki je bil poročen z uspešno slovensko-hrvaško manekenko Simono Šajn, v času, ko je bila Antejeva soproga, Simono Gotovac, imenovano Simonica. Simona Gotovac je znana po pesmi Lova.

Simona Gotovac – Lova


Jure Gotovac je bil kot rečeno nekdanji viceguverner banke Hrvaške, zadnje čase pa je bil v kazenskem postopku zaradi tega, ker naj bi oškodoval tovarno Cian iz Solina za 999.000 kun.

Gotovac ima dva sina. En sin Ivan je bil zaradi kaznivih dejanj že zaprt v zaporu, drugi sin pa se je ukvarjal z avtomobili in s showbiznisom. Pred dvema letoma so zgodbe o njem in njegovi soprogi Simonici polnile strani hrvaških časopisov.

Sina Ivana in nekdanjo ženo Jadranko je samomor Jureta Gotovca zelo prizadel. Sin je povedal, da ko se je slišal z očetom, da je deloval nesrečno in nemirno. A niso vedeli, da bo storil samomor.

Jure Gotovac se je nazadnje videl s sedanjo soprogo Imeldo. Gotovac je ženi rekel, da je v hiši nekaj pozabil in da se bo vrnil, a ni se vrnil. 3 dni so ga pogrešali. Nato je njegovo na drevesu obešeno truplo našel pes neke sprehajalke v bližnjem gozdu na mestu, ki je pol ure hoje oddaljeno od Gotovčevega stanovanja.

Ni znano, kaj je razlog samomora Jura Gotovca, ali kazenski postopek ali morda težave v meddružinskih odnosih.

Sicer ima zgodba še eno žalostno plat. Sinova Jureta Gotovca se 23 let nista pogovarjala s svojo mačeho Imeldo Erceg – Gotovac, saj sta jo krivila za to, da Jure Gotovac več ni bil z njuno mamo Jadranko. Na pogrebu sta se dva brata vendarle pogovarjala z mačeho Imeldo, prav tako pa sta se v žalosti objela, kar je bil eden najbolj čustvenih momentov pokojnikovega pogreba.

Simone Šajn na pogrebu ni bilo, kar so ji nekateri zamerili, saj je bila njegova snaha in je mati njegove vnukinje Gabrijele, katero ima z njegovim sinom Antejem.

Več o smrti Jureta Gotovca in njegovi družini si preberite spodaj:

Dalje.com: Uzrok Gotovčevog samoubojstva: milijunska pronevjera ili obiteljski odnosi?



Značke prispevka:

Odgovorite