četrtek, 9.september.2010 - 01:49

Fides in ministrstvo za zdravje sta končala bizaren spor

Minister Marušič je v celoti popustil zdravnikom, saj so ga ti z ustvarjanjem kaosa v bolnišnicah stisnili v kot. Minister Marušič je sicer imel brata Andreja, direktorja Inštituta za varovanje zdravja, ki je bil tudi zdravnik, in sicer psihiater, ki je zelo rad obravnaval problematiko samomorov (eno nam najljubših tematik), ki je umrl zaradi raka. Zaradi raka na tankem črevesu je bil operiran, a ga ni premagal. Rak se je vrnil in hitro napredoval. Andrej Marušič je umrl star 43 let. Brata Andrej in Dorijan sta si precej podobna, tako po postavi kot po glasu, očitno različna pa je njuna barva oči. Andrej Marušič je imel zelene oči, Dorijan Marušič pa je rjavook, tudi karakterno sta si precej različna, Andrej je bil bolj mladostne narave, Dorijan pa je bolj zadržan.

.

 

V času, ko kriza pritiska na Slovenijo, se v Sloveniji odvija bizaren spor zdravnikov in ministrstva za zdravje. Zdravstvene reforme očitno ne bo, saj je minister za zdravje v celoti popustil zahtevam zdravnikov, ki so želeli nespremenjeno stanje, kar zadeva njihovo plačevanje (zdravniki so daleč najbolj plačani javni uslužbenci v Sloveniji). Ti so se zato odločili umakniti preklice soglasij za nadurno delo.

Med sporom so se tako zdravniki kot vlada vedli skrajno neodgovorno, zaradi česar so trpele pravice bolnikov.

Zdravniki so odpovedovali že načrtovane operacije bolnikov in preglede in tako izvajali pritisk na vlado, ki je bil očitno uspešen.

Glede na to, da je država v krizi in se mnogim ljudem življenjski standard rapidno slabša, je takšno igrajčkanje (pre.eravanje) med politiki in zdravniki, kjer oboji želijo pokazati svojo moč, skrajno neodgovorno, še posebej glede na dejstvo, da so zdravniki izjemno preplačani za svoje delo. Ljudem, ki se komaj preživljajo iz meseca v mesec se zdi ta spor elite naravnost ostuden.

Zanimivo bi bilo, če bi se morali zaradi bizarnega spora med zdravniki in vladajočo politiko pacienti znajti po svoje. Kot zanimiv prikaz tega podajamo sceno iz filma Dead snow, to je Smrtonosni sneg, ki prikazuje samoamputacijo roke z motorno žago s ciljem preprečiti infekcijo (film je fiktivna grozljivka o nemških nacističnih vojakih zombijih). Videoposnetek je precej zanimiv.

Dead Snow – samoamputacija roke z motorno žago

 

RTV Slovenija: “Zdravniki bodo dobili nekaj takega, kar so imeli pred novelo”



Značke prispevka: ,

Odgovorite