četrtek, 9.september.2010 - 11:26

Krščanski duhovnik za 11.9.2010 napovedal sežiganje muslimanskih Koranov

Krščanski duhovnik Terry Jones ljubi krščansko Biblijo

 

Medtem ko muslimanskega Korana nima preveč rad

 

Sežig muslimanske svete knjige Koran se bo predvidoma vršil 11.9.2010 od 6. – 9. ure popoldan

Krščanski duhovnik Terry Jones se je odločil za nevsakdanji krščanski verski obred.  11.9.2010 bo od 18. ure do 21 ure sežigal muslimansko versko knjigo Koran kot odgovor na teroristični napad na World Trade Center, ki se je zgodil 11.9.2001 v ZDA.

Terry Jones ima bogato preteklost, saj je v Nemčiji služboval kot misijonar, ki je krščanske vernike učil, kako se ravnati po Bibliji. Bil je zagovornik striktnega spoštovanja Biblije (nekaj podobnega kot stranka NSI v Sloveniji). Menil je, da se morajo ljudje strogo držati vseh naukov krščanske Biblije, to je Svetega pisma, in ne smejo odstopati od njih.

Zavedni kristjan se je tokrat odločil narediti korak dlje v svoji duhovni karieri. Odločil se je simbolično pokazati nestrinjanje z islamsko religijo. In sicer tako, da bo sežigal muslimansko versko knjigo Koran.

Njegovi načrti so že sprožili reakcije. Muslimanski kleriki so že rekli, da bo, če do sežiga Koranov res pride, sveta dolžnost vseh Muslimanov pobijati Američane, kjer koli se bodo ti nahajali.

Ali se torej obeta morilski pohod na ameriške turiste, ni znano, so pa ljudje upravičeno v skrbeh.

Krščanski duhovnik je povedal, da ima vsak ameriški kristjan pravico zažgati Koran, saj da je ta muslimanska verska knjiga polna laži.

Na Facebook-u se je sformirala skupina podpornikov sežiganja Korana, ki pravijo, da islam prihaja od hudiča. No, to poučuje tudi Terry Jones, ki hoče da krščanstvo dobi spet poglavitno vlogo v svetu, saj da Bog tako hoče. Gre za dokaj podobno dikcijo, kot je značilna za slovensko katoliško cerkev in njene podporne skupine (recimo NSI), ko ti govorijo o tradicionalni družini.

  Naslovnica knjige, ki islam povezuje s hudičem

Deutsche Welle: Former Terry Jones church in Germany denounces Koran-burning plan



Značke prispevka: , ,

Odgovorite