četrtek, 9.september.2010 - 21:49

Cerkev je sodelovala v organiziranem kriminalu nelegalnih porok v Veliki Britaniji

Poroke so lahko pristne, lahko pa tudi predmet organiziranega kriminala

Vir: Wikipedia

Opomba: Slika je simbolična in ne predstavlja goljufive poroke, ki bi bila predmet organiziranega kriminala.

 

V katoliški cerkvi in posameznih političnih strankah (v Sloveniji je to NSI) zelo radi fanatično moralizirajo o poroki med žensko in moškim in svetostjo zakona ter podoben lari fari za oprane glave. Glasni so še posebej, ko morajo nameniti kritiko skupinam, ki jih zaradi cerkvenega vcepljanja nestrpnosti ne prebavljajo.

A očitno tudi zakonske zveze le niso tako svete. Nekatere so celo del dobro organiziranih kriminalnih združb, v katerih sodelujejo celo duhovniki.

In sicer. V Veliki Britaniji, v katero želi priti mnogo tujcev, kriminalne združbe rekrutirajo prebivalce EU iz vzhodnoevropskih držav za navidezne poroke s pripadniki zahodnih afriških držav. Poroke so goljufive. Njihov namen je zgolj pridobitev državljanstva za zahodne Afričane. Ko se enkrat poročijo, so pari zelo malo skupaj. Zgolj toliko, da priseljenci uredijo dokumente, s katerimi lahko bivajo v Evropski uniji, potem pride do razveze, vzhodnoevropejci pa se po tem zelo hitro, tudi le nekaj dni po razvezi ponovno poročijo z drugimi zahodnimi Afričani.

Vse plačuje dobro organizirana kriminalna združba.

Britanci so organiziranim kriminalcem stopili na prste in jih zaprli. Zanimivo pa je, da je bilo med vzhodnoevropejci, ki so se poročali, precej Slovenk in Slovencev. Koliko denarja so Slovenci prejeli za vsako nelegalno poroko od članov kriminalne združbe, mediji niso razkrili.

V Veliki Britaniji se je zgodilo kar 360 nelegalnih porok, po določenih informacijah še več, 383.

Kriminalni duhovnik, ki so ga britanske oblasti obtožile udejstvovanja v mafijski združbi, katere cilj je bilo nelegalno priseljevanje tujcev, je Alex Brown, župnik ene izmed cerkva anglikanske cerkve v Veliki Britaniji, gre za krščansko cerkev, neke vrste “sestrično” katoliške cerkve, saj se imajo anglikanci tako za sledilce katoliške kot reformistične vere, so nekaj vmes.

Očitno se zahodnoevropske države vse bolj bojujejo proti priseljevanju, tako Velika Britanija, kot druge, recimo Francija in Italija se bojujeta proti priseljevanju Romov iz Romunije in Bolgarije, saj jih obtožujeta kriminalnosti in nasilja, zadnje čase je zelo aktualna francoska doktrina izgona Romov, ki je sicer požela neodobravanje Evropskega parlamenta, vendar bo Francija z njo nadaljevala, očitno pa se ji bo pridružila tudi Italija.

Očitno Evropska unija, ki je prizadeta z gospodarsko krizo, vse bolj pa tudi z medetničnimi trenji, vse bolj zapira svoja vrata tujcem, vsaj tistim tujcem, ki dolgoročno lahko predstavljajo problem.

Sicer je zanimivo, da so cerkvene inštitucije precej vpletene v kriminalne posle nezakonitega priseljevanja. Mafijske združbe so v svoje vrste očitno uspele pridobiti tudi nekatere duhovnike, kar očitno pelje do potrebe po večjem policijskem nadzoru cerkvenih inštitucij, ki so zadnje čase že sicer predmet številnih policijskih preiskav zaradi močno razbohotene pedofilije (sploh v katoliški cerkvi).

Tudi poroke so torej lahko predmet kaznivih dejanj in sredstvo v rokah mafijskih združb.

Očitno bodo kriminalci, ki se ukvarjajo z nezakonitim priseljevanjem, našli številne načine, kako izvesti nelegalne priselitve tujcev. Določeni načini so zelo zanimivi.

Nelegalne poroke so precej zanimiva zadeva, za Slovenijo še toliko bolj, glede na to, da je veliko s kriminalno združbo sodelujočih vzhodnoevropejcev dejansko Slovencev.



Značke prispevka: ,

Odgovorite