petek, 10.september.2010 - 12:02

Janković bo zmagal tudi na novih županskih volitvah. Zakaj drugi sploh kandidirajo?

Superuspešni Zoran Janković bo po vsej verjetnosti župan tudi naslednji mandat, saj nima dovolj močnih protikandidatov

 

Letošnja predvolilna kampanja v Ljubljani bo kar nekoliko bedna, saj je več kot očitno, kdo bo tudi naslednji mandat župan Ljubljane. To bo superuspešni Zoran Janković, obstoječi župan.

Ob tako očitnem izidu prihodnjih lokalnih volitev v Ljubljani se gre vprašati, zakaj drugi kandidati sploh kandidirajo, saj vedo, da ne bodo uspeli. Niti SD-jeva Metka Tekavčič, ki je sicer vidno shujšala glede na to, kako zajetna je bila prej, niti Zofija Mazej Kukovič, SDS-ovka, ki si ne more obetati, da bi sedela na županskem stolu. Edino, kjer se bo verjetno še lahko usedla, je gugalnica pred pediatrično kliniko v Ljubljani, na kateri se je že gugala v družbi prvega moža SCT, Ivana Zidarja.

Zofija Mazej Kukovič bo še lahko sedela v Ljubljani, a ne na županskem stolčku, ampak na sedežu gugalnice v sklopu Pediatrične klinike.

 Zofija Mazej Kukovič se pripravlja na odriv na gugalnici, Ivan Zidar pa se že veselo guga

Najbrž bodo druge stranke prvenstveno preverjale svojo priljubljenost v Ljubljani kot pa da bi se jim res šlo za zasedbo županskega stolčka, ki bo več kot očitno pripadel Jankoviću.

No. SDS se trudi prek svojih medijev in pa državnozborskih komisij spodnesti popularnost Zoranu Jankoviću. Dvomimo, da ji bo uspelo, saj je Janković pokazal določene rezultate v Ljubljani, ljudje pa radi nagradijo uspešne župane, ne glede na njihovo politično pripadnost ali morebitne koristi njihovih družin v nepremičninskih poslih z občino, sploh glede na dejstvo, da so vse stranke v Sloveniji obremenjene z mešetarjenjem z zemljišči, na račun česar so mnogi čez noč postali bogataši.



Značke prispevka: ,

Odgovorite