sobota, 11.september.2010 - 01:03

Janezu Končanu Klemenčič in Praprotnik nista bila všeč, zato jima je rekel zbogom

Komisija za preprečevanje korupcije je izgubila enega namestnika. Po opravljenem pogovoru s predsednikom komisije, Goranom Klemenčičem, ki je Končanu predstavil nov način delovanja komisije, se je ta namrščil in odpovedal sodelovanje.

Rekel je, da mu preostala dva člana komisije nista všeč, da sta preveč politično profilirana, sam pa noče, da bi ga nekdo povezoval zgolj z eno politično opcijo.

Morda so nanj vplivale tudi besede opozicije, predvsem SDS-a, kjer so rekli, da so člani komisije takšni, da si bo lahko levica sedaj privoščila vse. Gre za standardni besednjak slovenske opozicije.

Danilo Türk je že sprožil postopek za iskanje novega člana komisije. Sami mu predlagamo, da najde politično kompatibilno osebo in tako zagotovi normalno delo komisije. Ni nujno, da je levičar, ampak kakšen pretiran desničar, ki bi delal samo zdraho pa tudi ne rabi biti. Pač naj bo nekdo, ki ga politika ne zanima preveč v smislu političnih preferenc do točno določene stranke, ki pa nima predsodkov do drugih dveh članov.

Goran Klemenčič je presenečen nad odločitvijo Končana, ampak se z njegovim odstopom ne obremenjuje preveč, saj ve, da bo komisija kmalu dobila novega člana.

Goran Klemenčič se ne obremenjuje s hitrim odstopom Janeza Končana. Če se malo pošalimo, lahko rečemo, da mu ni rekel, Ne reci zbogom mi. No, povedal je, da Končana niti ne pozna, zato ga njegov odhod ni vidneje prizadel.

Ne reci zbogom mi

Delo: Končan se je odpovedal funkciji



Značke prispevka: ,

Odgovorite