nedelja, 12.september.2010 - 03:02

SOCIALNA NEENAKOST: Medtem ko mnogi životarijo, Janša s partnerico igra golf v elitni družbi

Janez Janša je s partnerico užival na elitnem golf srečanju premožnih izbrancev

 

SDS je stranka, ki zelo rada govori o socialni neenakosti in o revnih državljanih Republike Slovenije. No, očitno pa v stranki poznajo tudi drugo plat, rezervirano za bogataše.

Janez Janša in Urška Bačovnik sta sodelovala na 12. turnirju prijateljstva za predsednikov pokal (karkoli to že pomeni).

Oblečena sta bila v brezhibno bogato opravo kot to pritiče mondenosti kraja in dogodka.

Janša in Bačovnikova sta se na turnirju ob uspešni igri celo javno poljubila (Če se tu nadovežemo na nedavni dogodek, ki se je zgodil v Ljubljani: No, nekateri se lahko svobodno poljubljajo v javnosti, ne da bi skrbeli, da jih bo nestrpna primitivna golazen zaradi javnega poljuba namočila z urinom in jim razbila obraz).

No, sicer ima vsakdo pravico sodelovati kjerkoli, četudi na superelitnem športno-rekreativnem dogodku za izbrance, vendar vseeno takšna mondenost nekako ne pritiče politikom iz strank, ki govorijo o socialni neenakosti, vsaj ne javno izpostavljanje na bogatih zabavah in to v času, ko je država v krizi.

To deluje precej neprimerno po našem mnenju.

Je pa dejstvo, da takšni dogodki v primerjavi z bedo, v kateri živijo drugi Slovenci, kaže, kakšen prepad se je na socialnem področju zgodil v zgolj 20-ih letih samostojne Slovenije. Še bolj žalostno je dejstvo, da je Slovenija v svojem nespoštovanju človekovih pravic nekatere načrtno potisnila na socialno dno, medtem ko so mnogi prek mahinacij, ki jih pravna država ni preganjala, prišli do ogromnega bogastva.

Torej. Problem ni toliko socialna neenakost, ampak pokvarjenost same slovenske družbe, v kateri vsi niso imeli enakopravnega položaja. Slovenija je država, polna nepoštenja. To je tako žalostno.

Za konec še enkrat. Vsakdo lahko dela, kar hoče, a vprašanje je kakšen vtis ustvari, sploh v času krize.

Slovenske novice: Urška in Janez strastna na golfu



Značke prispevka: , ,

Odgovorite