nedelja, 12.september.2010 - 12:52

Banke zaradi propadlega managerskega odkupa sklatile Bineta Kordeža s položaja direktorja Merkurja, a ta še vedno misli na podjetje.

Čeprav ni več direktor podjetja, nekdanji direktor Bine Kordež, še vedno misli nanj, kar močno jezi novega direktorja Bojana Knupleža.

Bine Kordež je bil dalj časa najbolj prepoznaven obraz Merkurja. Tako kot drugi managerji, ki so predvsem v času SDS-ove oblasti (ki je bila znana po netransparentnih navezah z gospodarstveniki) želeli izpeljati managerski odkup svojih podjetij, je v času krize zašel v hude težave. Managerski prevzem je povzročil hude probleme predvsem bankam, ki so financirale managerske odkupe, ki so izčrpale podjetje Merkur.

Pri managerskem odkupu je sodelovalo podjetje Merfin, prek katerega je prišlo do tega odkupa. Banke upnice so Bineta Kordeža odstranile s položaja direktorja Merkurja zato, ker je bil eden pomembnejših lastnikov Merfina, pri sanaciji podjetja pa niso želele nekoga, ki bi raje žrtvoval podjetje Merkur kot podjetje Merfin. No. Formalno je Bine Kordež odstopil sam.

Na čelo Merkurja je prišel Bojan Knuplež, ki vsaj javno kaže precejšnjo antipatijo do Bineta Kordeža. Nekateri so sicer dvomili tudi v njega, saj ima za 100.000 evrov delnic v Merfinu in se tudi pri njem nekateri bojijo, ali se morda ne bo mogel odpovedati temu denarju, torej svojemu vložku, da bi rešil Merkur.

No, zaenkrat kaže, da Knuplež želi rešiti podjetje, a pot bo dolga in Trnova. V sklopu sanacije podjetja naj bi delo izgubilo okoli 1000 Merkurjevih delavcev, že vsi državljani pa lahko vidijo težave v podjetju tudi v posebni prodajni čistilni akciji Merkurja.

Bine Kordež, ki, mimogrede povedano, nosi naravnost kičasto jakno iz lakiranega usnja (ali podobnega materiala), kar je po našem mnenju živa modna polomija, v kateri izgleda precej bedno za naš okus, morda bi moral premisliti o tem, ali naj opusti nošenje te bizarne jakne (pa brez zamere), sicer še vedno hoče delovati v podjetju, zato je podal predlog reševanja Merkurja. A Knuplež mu je jezno odvrnil, da je imel Kordež dovolj časa, ko je bil še direktor podjetja, da izvede ta načrt, da pa sedaj, ko ni več član uprave, nima nobene pristojnosti nad Merkurjem več, zato njegove “pomoči” ne sprejema in jo dojema zgolj kot njegovo osebno stališče.

 Sicer je Knuplež precej slabe volje, ker Merkur vsak mesec posluje z izgubo. Pravi,da je Merkur šiba božja za uprave.

Ker Kordež nima dostopa do Merkurja, je kar prek elektronske pošte pisal zaposlenim v podjetju in povedal svoj predlog rešitve, kar je zanetilo spor med njim in Knupležem (Kot zanimivost lahko rečemo, da oba direktorja delita iste inicialke imena in priimka B.K.). Kordež meni, da bi se lahko Merkur dalo enostavno rešiti, če bi banke sprostile denar, ki so ga dobile izplačanega na Merfinu. Knuplež pravi, da Kordež še vedno želi vplivati na zaposlene, upravo, nadzorni svet, banke in poslovne partnerje.Značke prispevka: ,

Odgovorite