nedelja, 12.september.2010 - 14:25

Neprimerno: SDS najprej napade predsednika države Türka z ustavno obtožbo, potem se pa jezi, zakaj Türk ne odgovarja na njihova vprašanja o tej obtožbi

Danilo Türk je v nemilosti politične desnice. Türka med drugim želijo vplesti v ljubezensko afero z brhko zunanjo svetovalko ministrstva za zunanje zadeve z bujnim oprsjem, ki vsekakor sodi med politične lepotice. Kljub temu, da ga več kot očitno želijo diskreditirati, zaradi česar se predsednik države počuti neprijetno in ogroženo, so jezni, ker ne odgovarja več na njihova provokativna vprašanja.

 

Brhka zunanja svetovalka ministrstva za zunanje zadeve z bujnim oprsjem in na splošno lepim videzom, Vasilka Sancin, je žrtev umazane politične kampanje proti Danilu Türku

 

SDS je stranka, ki je ena najbolj spornih in nedemokratičnih v državi. To kaže iz dneva v dan in naravnost žalostno je, da takšna stranka zaradi krize, ki ponavadi vladajoče stranke postavlja v slabši položaj, trenutno uživa največjo podporo v javnosti.

Bolnost in grozljivo pokvarjenost politikov iz stranke SDS, sploh Jožeta Tanka, ki je že znan po zelo pritlehnem obnašanju v slovenskem parlamentu z elementi nestrpnosti in zaničevanja, kažejo tudi sedanje aktivnosti stranke SDS.

Po tem, ko je Danilo Türk zaradi zaslug za akcijo Sever, ki se je odvijala med osamosvojitvijo Slovenije, odlikoval Tomaža Ertla, katerega v SDS ne marajo, ker je aretiral prvaka SDS-a Janeza Janšo v procesu JBTZ oziroma je sprejel odločitev o aretaciji, so Türka, ki ni dal odlikovanja Ertlu zaradi tega, ampak zaradi popolnoma drugačnih razlogov, začeli praktično nadlegovati.

Danilo Türk je tarča žaljivih napadov s strani predvsem stranke SDS. Eden izmed pritiskov je bila tudi ustavna obtožba. Teror, ki se vrši nad predsednikom države, katerega cilj je očitno diskreditacija predsednika Türka, je pripeljal do tega, da se je ta prenehal odzivati na vse provokacije, ki jih namenja proti njemu stranka SDS. Za nas ni demokracija to, da mora nekdo odgovarjati na provokacije, ki pomenijo očitno nadlegovanje, obenem ga pa prek svojih (torej prodesnih) medijev napadajo z najnizkotnejšimi udarci.

Stranka SDS je sicer znana po napadanju predsednikov Slovenije, če ti niso na pravi politični strani. Tako so napadali že Kučana, sploh z očitki o forumu 21, potem bolnega Janeza Drnovška (ta je v času predsedovanja bil v zadnji, napredovali fazi raka, kmalu zatem je umrl), ki je bil sploh vedno na udaru stranke, saj je bila ta na oblasti, sedaj pa so spravili nad Danila Türka, ki mu očitajo levičarstvo, nedemokratičnost, zapravljivost, v zadnjem času pa še naravnost bedno domnevno ljubezensko afero z brhko in prsato Vasilko Sancin, zunanjo svetovalko MZZ, ki jo javnost pozna predvsem kot podpornico arbitražnega sporazuma, je pa bila njegova asistentka, ko je bil ta zaposlen na Pravni fakulteti kot univerzitetni profesor.

Očitno se želi vnesti razdor v družini Danila Türka in se ga prikazati kot nemoralno osebo, kar je zelo podlo po našem mnenju.

Naj povemo še to, da so se SDS-ovi politiki oglasili zato, ker je Danilo Türk povabil k pogovorom vse poslanske skupine v povezavi s kandidati za ustavnega sodnika, saj je ena od ustavnih sodnic šla iz slovenskega ustavnega sodišča. 

To je sprožilo reakcijo SDS-a, ki se vabilu Türka ne bo odzvala, češ da je nedemokratičen. No, takšno obnašanje SDS-a je zelo neprimerno in nedemokratično, kar je nekako standard za to politično stranko, ki preprosto ne premore demokratičnega duha, ampak je ostala nekje v komunizmu, ravno zato verjetno tudi je komunizem tako pogosta tema govorov njenih politikov, gre skorajda za obsedenost s komunizmom, kar se kaže tudi v samem ustroju te desničarske stranke.

Očitno v SDS-u niso sposobni videti, da gre pri zadevah tipa posveti o kandidatih ustavnega sodišča za čisto drugo stvar, kot je to ustavna obtožba. Tu gre za odgovornost neke stranke do ustavnega sodišča, ne pa do predsednika države, katerega v SDS-u ne marajo – SDS ima nekaj osebkov, ki jih prezira in v skladu s tem tudi deluje – diskreditacijsko, ignorantsko, pokvarjeno. To je pač način delovanja te demokratično zelo nerazvite stranke v Republiki Sloveniji.

No, če se vrnemo k Sancinovi. Neprimerno je uporabiti neko osebo, ki ima sicer tudi precej lep izgled, zaradi česar so jo verjetno tudi uporabili, za ustvarjanje neke ljubezenske afere, s katero bi se škodovalo dobremu imenu predsednika države. Skorajda se želi zadeve napihniti tako, kot se je napihnila afera bulmastifi, zaradi česar smo jo tudi prenehali obravnavati, ker je šlo za neverjetno pokvarjeno delovanje nekaterih, seveda med njimi stranke SDS, ki so nek osamljen primer prav odvratno povezovali s celotno stranko (predvsem LDS, nekateri pa celo s celotno levico) in nekaterimi populacijami, kar je seveda popolnoma zavrženo dejanje, glede na to, kako ostudne obtožbe so se dajale. No, tu je stanje podobno, le bizarnost je nekoliko manjša.

Dnevnik: Poslanska skupina SDS: Predsednik republike ignorira temeljna demokratična načela



Značke prispevka: ,

Odgovorite