nedelja, 19.september.2010 - 11:56

Papež šokiral na Škotskem: »Ateiste in sekulariste je potrebno preganjati kot naciste!«

Papež Benedikt XVI alias Joseph Ratzinger, je spet šokiral.

Sicer je papež že znan po profašističnih izjavah. Tako je enkrat že rekel, da je potrebno homoseksualce zatirati, saj so za človeštvo isto kot za planet Zemljo krčenje deževnih pragozdov.

No, tokrat pa je spet pokazal svoj nestrpni obraz. Na Škotskem je povedal zbranim vernikom, da so se ljudje enkrat že uprli nacizmu, tako kot so se uprli nacistom, pa se morajo upreti ateistom in sekularistom.

Papeževe izjave delujejo seveda fašistično, dodatno pa so v popolnem nasprotju z zdravo logiko.

Namreč. Ravno ateisti (pa tudi zmerni katoliki, torej katoliki, ki niso slepo kot ovce sledili svojim »duhovnim pastirjem«) so imeli odločujočo vlogo pri boju zoper nacizem, vsaj na področju Slovenije in v podobnih državah. No, ravno fanatični katoliki pa so bili privrženci nacistov in tretjega rajha.

V partizanih so se z roko v roki proti okupatorju borili ateisti, sekularisti in zmerni katoliki, ki niso slepo poslušali svojih »verskih pastirjev«. Bolj zagrizeni katoliki so bili v Sloveniji nacistični kolaboracionisti.

Zanimivo je tudi, da katoliška cerkev po eni strani v Sloveniji beatificira Alojzija Grozdeta, ki je bil usmrčen po tem, ko se je razvedelo, da je pomagal fašističnim in nacističnim silam pri ovajanju antifašistov (nosil je korespondenčno pismo za dostavo imen antifašističnih borcev nekemu pronacističnemu katoliškemu duhovniku, ki bi seznam predal okupacijskim silam, te pa bi nato ukrepale proti tem ljudem), končni cilj tega ovajanja pa naj bi bile eksekucije antifašistov s strani okupatorskih sil, po drugi strani pa ravno nacizem omenja, ko govori o potrebi po boju zoper ateizem in sekularnost, čeprav je jasno, da katoliška cerkev to počne zgolj zato, ker se boji, da bi v Evropi zamrl katolicizem.

Dejstvo je, da je katoliška cerkev v času druge svetovne vojne v določenem delu podpirala naciste. Tudi v Sloveniji so bili zagrizeni katoliki nacistični kolaboracionisti. Najbolj znana je v Sloveniji domobranska prisega, kjer so domobranci prisegli svojo zvestobo Adolfu Hitlerju. V prisegi so dvakrat omenili Boga.

Domobranska prisega, katero so domobranci brali na Hitlerjev rojstni dan, 20.4.1944 na slovitem Plečnikovem stadionu v Ljubljani, je eden največjih dokazov domobranskega kolaboracionizma z nacističnim okupatorjem.


In ravno nacistične kolaboracioniste želijo rehabilitirati slovenske katoliške silnice, to so stranke SDS, NSI in pa slovenska katoliška cerkev, gre torej za eno več kot očitno povezavo katoliške cerkve in nacizma.

To ne preseneča, saj so se nacisti borili proti komunistom in cerkev je pač kot protikomunistična bila bolj na strani nacističnega režima, vsaj v Sloveniji.

Stranka Nova Slovenija slovi kot najbolj procerkvena stranka v Sloveniji. Prav tako je to stranka, ki zagovarja nacistične kolaboracioniste (in jih želi rehabilitirati ter zamegliti njihovo podporo nacistom), to so domobranci, za katere je znano, da so prisegli zvestobo nacističnemu režimu.


Torej. Sekularisti, zmerni katoliki in pa ateisti so se borili proti nacizmu, zagrizeni katoliki, na katere je imela na splošno skrajno nazadnjaška cerkev največji vpliv, pa so bili podporniki nacističnih in fašističnih sil.

Ne smemo pozabiti niti podganjih poti, ki jih je organiziral Vatikan po koncu druge svetovne vojne, prek katerih so nacisti bežali iz Evrope v Južno in Severno Ameriko (Severna Amerika, to so ZDA, je sprejemala nacistične znanstvenike, saj je ocenila, da bi bili lahko koristni pri razvoju znanosti, v Južno Ameriko pa so bežali tudi ljudje brez posebnih znanj in sposobnosti, kjer so ponavadi ustvarjali močne prodesničarske diktature, ki so bile močno podprte tudi s strani katoliške cerkve, saj je ta verska organizacija tako širila oziroma utrjevala svoj vpliv v Južni Ameriki.)

Tudi Heinrich Himler, po Hitlerju drugi najpomembnejši človek tretjega rajha, ki pa je dejansko spisal nacistično sovražno ideologijo, je bil zaprisežen katolik.

Ob vseh teh informacijah je zelo dvolično, da papež primerja ateiste z nacisti in pravi, da je potrebno ateiste in sekulariste preganjati kot naciste oziroma se jim upreti kot prej nacistom.

S takšnim besedičenjem cerkev močno zmanjšuje svojo kredibilnost, saj so takšne izjave lažnive in sprenevedave, vsekakor pa totalitarne. Ne gre se čuditi, zakaj med vsemi inštitucijami v Sloveniji ljudje po raziskavah javnega mnenja najmanj zaupajo cerkvi. Cerkev bi morala v svojih nastopih pokazati več strpnosti, manj sovraštva in več resnicoljubnosti, a tega ne kaže.

Mislimo, da cerkev ob množičnem izgubljanju vernikov išče krivce, s pregonom katerih želi zatreti to dejstvo, s tem se vse bolj radikalizira in vse bolj izgublja vernike, saj ljudje, razen primitivnih in neizobraženih slojev ljudstva, ponavadi niso naklonjeni totalitarizmom, tudi če se takšen totalitarizem imenuje katolicizem.

S takšno radikalizacijo cerkev ne bo dosegla nič po našem mnenju. Mislimo, da je doba inkvizicije in iskanja heretikov že preživeta, vsaj upamo, da je temu tako. Prav tako pa veliko ateistov sploh ni ateistov, ampak so bolj agnostiki, ki pa svoje vere ne dojemajo tako omejeno in vkalupljeno kot kakšni zagrizeni verniki, ki ne premorejo lastne presoje, zato se naslanjajo na mnenja duhovnih pastirjev.



Značke prispevka: ,

Odgovorite