četrtek, 23.september.2010 - 18:03

Prozornost SDS-a: Interpelacija zoper Igorja Lukšiča je dejansko predvolilni napad na Zorana Jankovića

SDS je vložila pobudo za interpelacijo Igorja Lukšiča zaradi stadiona Stožice.

Že ob sami interpelaciji je bilo jasno, da ta ni namenjena proti Lukšiču, ampak proti županu Zoranu Jankoviću. Ker je Janković tako močan županski kandidat za ljubljanskega župana in je praktično nepremagljiv, je bilo pač potrebno ustvariti neko zgodbo, v katero bo vpleten, ki bi bila na visokem nivoju (v Državnem zboru Republike Slovenije) in tako pridobiti reklamni čas in prostor za antikampanjo proti Zoranu Jankoviću.

No, verjamemo, da večina ljudi interpelacijske seje sploh ni spremljala.

Sami smo nekaj malega slišali govoriti Andreja Vizjaka, ta je govoril še normalno, pri koncu, ko smo pa videli, da se v zvezi s tem oglašata še dva popolnoma nekredibilna poslanca SDS-a, katerih mnenje za nas sploh ni vredno niti poslušati, to sta Matjaž Tanko, sploh pa France Cukjati, pa smo čisto ignorirali dogajanje v Državnem zboru Republike Slovenije. Namreč, tam kjer se s svojimi mnenji pojavljata ta dva poslanca (če pobuda za kakšne teme izvira iz SDS-a ali od njiju) ni nobenega smisla spremljati zadeve, ker poslušanje tovrstnih osebkov vodi v čisto poneumljanje ljudstva. Kolikor vemo, se je poslanec Matjaž Tanko spet dotaknil nekega dokumenta, kjer niso bili iztipkani šumniki in spet začel govoriti, kako neodgovorno od vlade je, da v dokumentih, ki se tičejo slovenske kulture (dokument je zadeval kulturno ministrstvo) ni zapisanih č-jev, š-jev in ž-jev. Govoril je o čisto tretji stvari, ki ni imela nobene zveze s temo. To je bil res presežek te SDS-ove interpelacije ministra Lukšiča oziroma posredno ljubljanskega župana Jankoviča. Spomnimo se, ko je Tanko duhovičil, kako ne ve, kateri kraj je Brezice, kateri kraj je Krsko ali Crna na Koroskem, nekaj v tem stilu, nakar mu je Gantar z lepimi besedami rekel, naj se ne heca, da ne rečemo česa drugega.

Sami se sprašujemo, kakšna struktura ljudstva tem ljudem sploh še verjame. Kakšen mora biti človek, da lahko zaupa takšnim osebkom. Očitno pa takšnih ni malo v Sloveniji, kar dokazuje, kako nerazvita je ta država.

Interpelacija zoper Igorja Lukšiča je namreč neverjetno prozorni poskus SDS-a vplivati na priljubljenost Zorana Jankovića, češ da je njegov projekt Stožice slab.

Prvič. Projekt Stožice ni slab, res pa je, da ga je, kot marsikaj v državi, prizadela kriza, a kljub temu se je vse dobro končalo, če dodatno zaradi pomoči šolskega ministrstva, še toliko boljše. Izredne razmere pač zahtevajo izredne ukrepe.

Ljubljana je vsaj dobila en zgledni športni kompleks, ki ima v prihodnosti še kako veliko perspektivo, če bo stanje v državi boljše.

Interpelacija zoper Igorja Lukšiča seveda ne bo uspela, ker se drugi parlamentarci res ne bodo ukvarjali s takšnimi neumnosti stranke SDS, ki očitno deluje na najbolj pritlehen in primitiven način.

Ampak tudi takšni ljudje na žalost obstajajo na svetu, zdraharji.  

Ne vemo sicer, zakaj se tako trudijo. Jankoviča namreč ne bodo spodnesli s temi bedarijami. Janković bo ponovno župan, le višja sila to lahko spremeni. Zaradi toliko nepravilnosti, kot jih je počela SDS v času svoje vladavine, ji daje bore malo pravice omenjati projekte drugih, ki pa so se relativno pozitivno končali, če zaradi skupnega delovanja več ljudi, pa je to še toliko boljše. Eno sodelovanje je pripeljalo do pozitivnega izida kljub slabim časom. Sicer je Vizjak govoril o zapufanosti proračuna, češ da je realno projekt dobro končan, ampak da je problem v pretirani zadolženosti. No, to se bo pa verjetno tudi reševalo v kakšnih boljših časih.

Kar zadeva očitek o tempiranju odprtja stadiona pred volitvami, pa je to normalno, saj vse politične stranke in politiki dostikrat tempirajo projekte na čas pred volitvami, to je strankarska logika, ki se jo poslužuje tudi SDS in je zato smešno, da sedaj to očita drugim. Čisto normalno je, da politika pred volitvami hoče pokazati rezultate. Če bi bili malo bolj izobraženi v tem pogledu, bi vedeli, da so tudi gospodarski cikli velikokrat vezani ravno na volitve, čeprav so tu bolj mišljene parlamentarne volitve, saj se država drugače obnaša v času po volitvah ali v času pred volitvami, kar ima dostikrat učinke prek državne politike na samo ekonomijo države.

Skratka. Še ena interpelacija SDS-a zoper ministre vladajoče koalicije je še ena beda Državnega zbora Republike Slovenije, kjer se en relativno dobro izpeljan projekt glede na grozljivo stanje v državi zaradi krize, želi očrniti, dasiravno je Ljubljana dobila en pomemben objekt. Kritizirati obstoječi projekt je neumnost.

Pa še malo o Vizjaku. Vizjak se je hvalil o tem, da je bil župan. Že zato bi se lahko zavedal, kako težko je izpeljati kakšne projekte, sploh če se občina znajde v kakšnem slabem položaju, recimo zaradi krize. Verjetno bi lahko vsaj Vizjak, če že drugi SDS-ovi poslanci ne premorejo sposobnosti logičnega in normalnega razmišljanja in živijo v enem svojem primitivnem svetu, nekje v srednjeveških časih, če smo bolj natančni, drugače gledal na stvari. Seveda ne more, ker je v interesu SDS-a kritika županu Jankoviću. In potrebno je vse miselne tokove usmeriti tako, da se zadeva prikaže črno.

Pri zadnji interpelaciji je smešno, da v njej Igor Lukšič sploh ne igra nobene vloge, ampak je samo izgovor za SDS-ove napade na Jankovića. Bližajo se namreč lokalne volitve.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

Odgovorite