nedelja, 26.september.2010 - 16:02

Tudi ženske samomorilke si streljajo v glavo

S pištolo si življenje ponavadi vzamejo moški, a občasno tudi ženske

Samomori s strelom iz pištole v lastno glavo so ponavadi dejanje moških. Vendar ne vedno. Tudi ženske, ki sicer izberejo manj nasilno smrt (predvsem obešenje in zastrupitev z zdravili), razen v primerih skoka v globino in pred vlak (kar se izbere tudi zato, ker so ti načini najlažje dosegljivi), lahko storijo samomor na bolj grozovite načine, to so samomori s strelom v glavo.

Na Hrvaškem, ki je še vedno pretresena zaradi smrti novinarke, katero je ubil njen 11 let starejši mož z nožem, nato pa si je prerezal žile, se je pred petimi dnevi zgodil samomor 53-letne ženske, ki se je ustrelila v glavo. Samomor se je zgodil v Zadru. Več si preberite tukaj.

No, eden najbolj znanih samomorov je samomor ameriškega politika iz Pennsylvanie. To je Robert Budd Dwyer, ki je bil obsojen jemanja podkupnine. Zaradi obsodilne sodbe je sklical tiskovno konferenco, na koncu katere je potegnil pištolo, kar je prestrašilo prisotne novinarje, a jim je rekel, naj se pomirijo, da bo ubil sebe in ne drugih, je pa rekel, da naj se mu nihče ne približuje, da ga ne bi poškodoval. Pištolo je nato usmeril proti svojim ustom in ustrelil. Iz ust in predvsem iz nosa mu je nato z vso močjo začela teči kri. Iz nosa mu je kri naravnost lila.

Zanimiv in zelo nazoren videoposnetek njegovega samomora si lahko ogledate spodaj. Če ste občutljivi, vam odsvetujemo ogled videoposnetka.

Budd Dwyer – samomor ameriškega politika s pištolo na tiskovni konferenci


Find more videos like this on 12160



Značke prispevka:

Odgovorite