torek, 28.september.2010 - 05:37

Zanimivo: Nad Janezom Janšo se je “novinarsko znesel” zvesti katolik, diplomirani teolog, Dejan Karba

Dejan Karba, novinar Dela, ki piše članke o aferi Patria v povezavi z Janezom Janšo, je zvesti katolik in diplomirani teolog 

Res čudna so božja pota


Nikoli se nismo poglobili v človeka z imenom Dejan Karba. Za nas je bil samo tisti novinar časopisa Delo, ki v svojih člankih zelo rad obravnava Janeza Janšo v povezavi z afero Patria.

Torej. Ni nam bila pomembna oseba Dejan Karba, ampak zgolj novinarsko ime Dejan Karba.

Po obravnavi na sodišču v sodnem primeru, kjer Janez Janša toži omenjenega novinarja Dela zaradi pisanja o njem v aferi Patria, pa smo se malo pozanimali tudi o Dejanu Karbi in se kar nekoliko presenetili nad njim.

Dejan Karba, ki dela v notranjepolitični redakciji časopisa Delo, je namreč diplomirani teolog, dodatno je zaveden katolik, katerega je celo intervjuvala trdo-katoliška revija Družina, ki je sicer močno naklonjena stranki Nova Slovenija, stranki s skoraj fanatičnimi katoliškimi stališči.

To dejstvo je precej presenetljivo po našem mnenju, saj je zvesti katolicizem bolj prisoten v desnem političnem polu kot levem, čeprav so seveda tudi med levičarskimi politiki zavedni katoliki. Eden od takšnih je recimo Novomeščan in član stranke Zares Franci Kek, ki naravnost obožuje slovensko katoliško cerkev in njene običaje. Tako je bil tudi na slovenskem evharističnem kongresu, ki se je odvijal letošnji junij v Celju, od politikov mu je “družbo” delala Ljudmila Novak, predsednica NSI. Oba sta podala izjavo za medij Časnik (Če še ne veste, naj povemo. Časnik “Časnik” je spletni magazin z mero.).

Dejan Karba je bil torej na sodišču zaradi poročanja o aferi Patria, a to ga ni ustavilo pri poročanju, saj je še včeraj objavljen novi članek o domnevni vlogi Janeza Janše v aferi.

Sicer se je Dejan Karba bojda močno spremenil. Pred leti naj bi bil vesel človek, ki se je ves čas smejal in svobodno tekal naokoli, po rojstvu otroka pa naj bi postal resnoben in poln skrbi. Rekel je, da ni vedel, da ljudje v odrasli dobi samo skrbijo za svoje delovne in družinske naloge in postajajo ujetniki le teh.

Več o Dejanu Karbi in njegovi katoliški identiteti si preberite tukaj.

No, močno zresnjeni dejan Karba se je očitno spravil nad liderja opozicije s številnimi članki o aferi Patria.

Glede na to, da gre za zavednega katolika, je to kar malo čudno.    

Naj še povemo, da Janeza Janšo še vedno zastopa njegova zvesta odvetnica Nina Zidar Klemenčič, bolj znana po vzdevku Janševa odvetnica (kar ni mišljeno kot kritika, saj je razmerje klient-odvetnik eno najbolj zaupnih in če sta vzpostavila zaupen odnos, potem ni čudno, da ga ta odvetnica še vedno zastopa, čeprav je pa nekoliko zanimivo dejstvo, da je ona soproga Gorana Klemenčiča, prej tesnega sodelavca Katarine Kresal – no, lahko bi rekli – Slovenija je res zelo majhna država).



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite