četrtek, 30.september.2010 - 11:48

Šokantne ugotovitve raziskovalnih novinarjev o zlorabi dveh “SDS-ovih” brezplačnikov

POŠASTNO: Stranka SDS oziroma njeni pristaši so očitno vpleteni v kriminalne zgodbe mafijskih razsežnosti. Na dan je prišla še ena kriminalna zgodba, ki jasno kaže, kakšne so moralne “vrline” te stranke. Časopis Delo je razkril zgodbo, ki dokazuje mafijsko povezanost pristašev stranke SDS z ljubljanskim podzemljem

 

Se je v slovensko novinarstvo prek podtalnega delovanja nekaterih političnih strank aktivno vpletlo tudi slovensko kriminalno podzemlje?

 

Stranka SDS je stranka, ki je v samo štirih letih pokazala nevidene razsežnosti moralne skorumpiranosti in pokvarjenosti. V samo štirih letih vladanja je ta stranka skupaj s cerkvenim rotvajlerjem imenovanim NSI sproducirala številne afere in grozljive zgodbe, katerih se ne bi sramovala niti italijanska mafija.

Obstaja še ena zgodba, ki je naravnost mafijska, ki je povezana z omenjeno stranko. Mi smo naravnost ogorčeni, kako zanikrna je politična scena v Republiki Sloveniji. Človek sploh več nima besed, kakšen kriminal se je zaredil v tej državi.

Zgodba je povezana z brezplačnikom Slovenski tednik. Po poročanju časopisa Delo je Slovenski Tednik vodil proSDS-ovec Andrej Lesbaher, sicer nekdanji direktor podjetja Nova obzorja, podjetja, ki izdaja SDS-ovo politično glasilo Demokracija. Andrej Lesbaher je v Mariboru vodil tudi kampanjo za župana na prejšnjih lokalnih volitvah za SDS-ovega kandidata, razvpitega zdravnika iz mariborskega Kliničnega centra, Gregorja Pivca.

Andrej Lesbaher naj bi po poročanju Dela po državnozborskih volitvah prodal podjetje Progresija nekemu brezdomcu v zameno za 500 evrov, ki jih je brezdomec dobil plačane na roke.

Pri notarju so izpeljali ves posel. Podjetje Progresija je bilo prodano Milanu Simiču za 57500 evrov, bojda na naslovu Linhartova 90.v Ljubljani. Podjetje je spremenilo glavno dejavnost in je bilo po prodaji podjetje, ki se ukvarja z gradbeništvom in storitvami.

Raziskovalni novinarji so misteriozno podjetje iskali na naslovu, a ga niso našli, niti lastnika.

Lastnika so kasneje vendarle našli, v koprskem zaporu na prestajanju kazni zaradi storitve več kaznivih dejanj.

Milan Simič jim je povedal, da je bil dolgo časa zaposlen kot kuhar v enem od slovenskih zaporov, nakar se je podal na kriminalna pota, zato je bil zaprt, na koncu pa je postal brezdomec.

Rekel je, da je en dan popival z drugimi brezdomci, ko je k njemu prišel nek temnolasec, ki ga je vprašal, če bi rad zaslužil 500 evrov. Rekel je, da bi rad. Temnolasec mu je naročil, naj pride naslednji dan pred notarja, urejen in obrit. Ta je to tudi storil. Pri notarju Jožetu Sikošku naj bi brezdomec z Andrejem Lesbaherjem podpisal pogodbo, s katero je za 57500 “kupil” podjetje Progresija. Zavedeno je bilo, da naj bi kupnino Simič že poravnal, čeprav sam trdi, da nič ne ve o 57500 evrov in da je edini denar, za katerega ve, denar, ki mu ga je izročil temnolasec na roko, to je 500 evrov. V časopisu Delo so povedali, da poznajo identiteto temnolasca. Temnolasec naj bi bil član ljubljanskega kriminalnega podzemlja.

Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da je omenjeni brezdomec, ki je tri leta živel tudi pri razvpiti romski družini Strojan, bil slamnati direktor že v več podjetjih, ne da bi imel pojma o poslovanju le teh, ta podjetja so Konam in Karan (ustanovitelj teh podjetij je bil prvenstveno Andrej Zajc, to je njegovi podjetji Arbitrij in Aleron – sicer je na volitvah v Ljubljani sodeloval nek Andrej Zajc na listi stranke SDS, ne vemo pa, če gre za istega človeka).

Novinarji so o vsem želeli povprašati tudi proSDS-ovega Andreja Lesbaherja, vendar vse njegove številke so postale neaktivne, razen ene, na kateri se je oglasila neka ženska, ki pa je zatrdila, da je Andrej Lesbaher izginil.

Andrej Lesbaher ne prihaja niti na zaslišanja posebne komisije državnega zbora, ki obravnava nepravilnosti pri izdajanju brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik.

Mnenja smo, da bi bilo dobro bolj pritisniti na stranko SDS in jo povprašati, kje je Andrej Lesbaher, nekdanji direktor izdajatelja Demokracije, časopisa, ki slovi kot glasilo stranke SDS.

V parlamentarni preiskovalni komisiji bodo zahtevali prisilno privedbo proSDS-ovega Lesbaherja v primeru, če se zopet ne zglasi na zaslišanju.

Na preiskovalni komisiji pa so zaslišali tudi direktorja podjetja Za-metek, ki je izdajalo brezplačnik Ekspres. To podjetje je vodil učitelj športne vzgoje.

Tudi podjetje Ekspres je povezano s stranko SDS, soustanovitelj podjetja je sin glavnega tajnika stranke SDS.

Tudi pri Ekspresu je polno čudnih stvari, tudi povezave s podjetjem Progresija, ki si jih lahko preberete v odličnem članku časopisa Delo, ki razkriva vso moralno izprijenost stranke SDS, katera se bo verjetno spet sprenevedala, da nima čisto nič zraven, čeprav sta tako Slovenski tednik kot Ekspres delovala izrazit stranke SDS in še veliko bolj v škodo levih političnih strank. Sami to vemo, saj smo spremljali te medije, ko so obstajali.

Nad odkritimi stvarmi smo naravnost presunjeni.

Če bo šlo tako naprej, bo ta država postala ujetnica s slovenskim kriminalnim podzemljem sodelujočih strank. To je šokantno. Sami smo ogorčeni nad svinjarijami, ki jih počne predvsem stranka SDS, tudi v navezi s stranko NSI, pa še kakšnimi drugimi.

Pri določenih ljudeh očitno ni morale.

Delo: Mafijsko novinarstvo



Značke prispevka: , ,

Odgovorite