petek, 1.oktober.2010 - 20:41

Županoma Zoranu Jankoviću in Francu Kanglerju se zagotovo obeta še en županski mandat

Zoran Janković bo tudi v prihodnje župan mestne občine Ljubljana

 

Očitno pa bo tudi Franc Kangler tudi v prihodnje opravljal župansko funkcijo v Mestni občini Maribor

 

Ljubljana in Maribor sta očitno dobila dva velika moža, to je gospoda Zorana Jankovića in gospoda Franca Kanglerja, oba zelo reprezentativna človeka, katerima meščani omenjenih mest zaupajo.

Po anketi, ki jo je predstavila televizija RTV Slovenija, zanjo jo je pa izdelala spoštovana agencija za merjenje javnega mnenja Mediana, ima namreč Zoran Jankovič med tistimi, ki se bodo volitev zagotovo udeležili, kar 71 ,2 odstotka podpore. S 7,2 odstotka mu sledi Zofija Mazej Kukovič, kandidatka stranke SDS. Očitno Jankoviću podtikanja stranke SDS skozi letake, skozi bedno napadanje inšpektorjev zaradi zapore ceste ob slovesnem odprtju športnega kompleksa v Stožicah in nenazadnje tudi skozi poskus interpelacije Igorja Lukšiča ni škodovalo.

Enako je tudi s priljubljenim Francem Kanglerjem, sicer članom SLS, ki pa tako kot njegov celjski kolega ni nek zagrizeni desničar in ga imajo zato radi tudi levosučni volivci. Franc Kangler ima po raziskavi podjetja Mediana 58,2 % podpore, drugi Stojan Auer pa 6,5 %, le malce manj pa LDS-ov kandidat Tomaž Orešič.

Obema županoma se obeta močna podpora in vnovična izvolitev.

Oba župana sta tudi po našem mnenju zelo reprezentativna za svoji mesti, tako župan Zoran Jankovič, ki je izvrsten manager, kot Franc Kangler, ki predstavlja pristnega Mariborčana, ki je dodatno politično široko sprejemljiv, saj nima radikalnih pogledov na strankarsko pripadnost posameznikov, kar je pravilno.

Rezultate omenjene ankete si oglejte v članku RTV Slovenija.

RTV Slovenija: Mediana: Janković in Kangler izrazita favorita za drugi mandat



Značke prispevka:

Odgovorite