sreda, 13.oktober.2010 - 05:00

Procerkveni Holding Zvon Ena prodaja telekomunikacijsko podjetje T-2

Prek podjetja Holding Zvon Ena je slovenska katoliška cerkev zaslovela tudi kot organizacija, ki rada obrača denar

 

Na Dossier korupcija smo zadovoljni z novico, da bo procerkveno podjetje Holding Zvon Ena, katerega prek podjetja Gospodarstvo Rast lastniško obvladuje slovenska katoliška cerkev, natančneje mariborska nadškofija (katero povezujejo s proSDS-ovsko mariborsko gospodarsko hobotnico), prodaja svoj delež v telekomunikacijskem podjetju T-2. Prodajo med drugim zahtevajo tudi banke upnice, saj se je Holding Zvon Ena znašel v hudih finančnih težavah.

Sami upamo, da podjetja T-2 ne bo v roke dobilo kakšno podjetje, ki sodi v desničarsko gospodarsko hobotnico. To pa bo pokazal čas, oziroma dejstvo, komu bo bilo podjetje T-2 sploh prodano.

Kot je znano, je tudi podjetje T-2 v finančnih težavah, zaradi katerih je Telekom Slovenije kot upnik podal predlog za stečaj tega podjetja. T-2 po drugi strani zaradi domnevnega oviranja poslovanja T-2 toži in zahteva 120 mio evrov odškodnine.

Banke od Holdinga Zvon Ena pričakujejo, da proda svoj lastniški delež v T-2., kar se bo očitno tudi zgodilo

Prodajo cerkvenega lastniškega deleža v podjetju T-2 bi bilo pametno bolj pozorno spremljati. Tudi država bi lahko opazovala potek prodaje.

Mladina: Zvon prodaja T2



Značke prispevka: , ,

Odgovorite