torek, 19.oktober.2010 - 07:45

Iz poskusa v sostorilstvo: Vrhovno tožilstvo spremenilo obtožni predlog proti Janši – po novem je obtožen še za hujše kaznivo dejanje

Janez Janša je po novem obtožen še hujšega domnevnega kaznivega dejanja, ne le poskusa, ampak celo sostorilstva

 

Obtožni predlog, ki ga je vrhovno tožilstvo spisalo proti janezu Janši in še štirim drugim osebam, od katerih jih je večina močno povezana s stranko SDS, je že v prvotni obliki dvignil veliko prahu, predvsem zaradi objave na Facebook-u s strani prvaka opozicije Janeza Janše, kar je spodbodlo predvsem informacijsko pooblaščenko zaradi javne objave osebnih podatkov na prvi strani obtožnega predloga.

Prvotni obtožni predlog je imel nekaj več kot 80 strani, Janša pa naj bi sedaj prejel prenovljen obtožni predlog. Popravke obtožnega predloga si lahko preberete na Facebookovem profilu politika Janeza Janše. Nahajajo se tukaj. In sicer naj bi njegov poskus kaznivega dejanja, vrhovno tožilstvo po novem okarakteriziralo kot sostorilstvo kaznivega dejanja sprejemanja daril za nezakonito posredovanje.

Slovensko tožilstvo je predlagalo sodišču tajno sodno obravnavo.

V povezavi s korupcijsko afero Patria je sicer podal svoje mnenje tudi Državni Zbor Republike Slovenije. Slovenski parlament Janezu Janši kot poslancu ni odobril poslanske imunitete (no, najprej komisija, nakar sledi še glasovanje v parlamentu, ki ponavadi sledi mnenju komisije), kar zadeva obtožni predlog, prav tako ni odobril imunitete njegovemu SDS-ovemu kolegu v slovenskem parlamentu, ki je (kar je zelo nehigienično) tudi predsednik komisije po prejšnjem zakonu o preprečevanju korupcije (kar se je prelilo v novi zakon), Branku Mariniču, ki je v kazenskem postopku zaradi domnevne goljufije pri opravljanju izpira iz nemškega jezika.



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite