sobota, 23.oktober.2010 - 07:53

T-2 se pri sporu s Telekomom preveč zanaša na uspeh odškodninske tožbe proti Telekomu. To je zelo neresno.

T-2 poslovno politiko gradi na zelo čudnih temeljih. Namesto na lastno dejavnost se zanaša na izredne prihodke od tožbe proti Telekomu Slovenije.

 

T-2 je podjetje, ki ga lastniško obvladuje zloglasni holding slovenske katoliške cerkve, Holding Zvon Ena, ki je na robu finančnega propada, zaradi česar so ga obiskali celo vatikanski uslužbenci za finančne zadeve, ki zmajujejo z glavo nad početjem mariborske nadškofije (povezane z mariborsko gospodarsko hobotnico, katero obvladuje stranka SDS). Je tudi resni konkurent državnemu Telekomu Slovenije.

Podjetje je v slabem finančnem položaju tako kot tudi njegov pretežni lastnik Holding Zvon Ena.

Delovanje podjetja je sicer zelo nenavadno in ne zbuja nobene perspektive.

Namreč. Podjetje je v zelo slabem finančnem položaju. Tako slabem, da ni sposobno poravnati dolgov do Telekoma Slovenije kot njegovega upnika. Podjetje T-2 je decembra lani na svojem bančnem računu imelo le nekaj več kot 25.000 evrov denarja. To za podjetje ni praktično nič. Lahko bi rekli, da ima podjetje T-2 očitno prazno denarnico.

Telekom je zaradi tega sprožil postopke zoper T-2 tudi pred sodiščem. Sodišče je Telekomu ugodilo.

Moramo pa povedati, da je izjemno neresno od podjetja T-2, da pritožbo na odločitev sodišča o blokadi njegovih računov v višini 1,27 mio evrov izplačil, utemeljuje s tem, da bo dobilo pravdne postopke iz 130 milijonov evrov vredne odškodninske tožbe zoper Telekom na sodišču.

Tu gre za zadevo, ki je še v oblakih. Da neko podjetje upa na denar od odškodninske tožbe, ne pa na denar od lastne dejavnosti, je neprimerno.

Če pa vemo, da je tudi lastnik T-2-ja, Holding Zvon Ena totalno zapufan, pa je vse skupaj še bolj neprimerno. Zanašati se na to, da bo sodišče prisodilo v korist T-2-ju in da bo T-2 s takšnim denarjem poravnal obveznosti, je zelo slaba perspektiva za podjetje.

Naj še povemo, da iz določenih razlogov menimo, da propad podjetja T-2 za državo ne bi bil tako slab, čeprav podjetje morda navzven deluje koristno, torej propad T-2-ja ne bi bil slab, razen v primeru resne spremembe lastniške strukture v podjetju. Sami bi T-2 izvili iz primeža mariborske gospodarske hobotnice, kar smo enkrat že rekli.

Sodna blokada podjetja T-2 ne bi bila slaba, saj bi se tako ugotovilo, koliko je to podjetje sploh sposobno nadaljnjega obstoja. Če bi se izkazalo, da ni, potem je najboljše, da gre v stečaj, v nasprotnem primeru pa vsekakor v spremembo lastniške strukture.

Finance: T-2: Z blokado nas želijo onemogočiti



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. Makre pravi:

    Sploh ne veste kaj govorite. Verjetno ste eden od telekomovcev, ki delajo samo **** v sloveniji ker mislijo da si lahko vse dovolijo kot monopolisti ker so državni. Vidi se da so državni ker jim sodišče vse odobri, vsako tožbo…T-2ju pa ne. Telekom bi propadu da ne bi mel zdej siola ter mobitela. Mobitel se je zdej dostim zameru ker se je združil s tem kretenskim telekomom.

  2. admin pravi:

    Sicer takšnih komentarjev, kot je zgornji, ne objavimo, ampak romajo v smeti, ampak tega pa moramo komentirati, ker kaže na čisto nepoznavanje zgornjega avtorja.

    Zgornji komentar avtorja Makre je v celoti nespameten.

    Očitno se avtor komentarja ne zaveda, da sta družbi Mobitel in Siol hčerinski podjetji Telekoma Slovenije. Telekom je ravno zato, da bi ločil posamezne tehnologije, odprl več podjetij, a sedaj je prisiljen združiti podjetja pod eno streho, saj fiksna telefonija doživlja ne le stagnacije, ampak tudi nazadovanje, ne samo v Sloveniji, ampak povsod. In to ni posledica slabega delovanja managementa, ampak posledica slabih trendov, kar zadeva uporabo fiksne telefonije. Razvoj drugih tehnologij je preprosto močno škodoval profitabilnosti fiksne telefonije.

    Telekom Slovenije je vseskozi bil krovna družba tako Mobitela kot Siola, tako da govoriti o teh družbah ločeno, je neumnost. Sami smo na to temo že napisali en komentar v preteklosti. Zato se nimata Mobitel in Siol kaj zameriti Telekomu Slovenije, ker sta se pečala z njim, ker sta del skupine Telekom. Kvečjemu obratno. Lahko se zahvalita Telekomu Slovenije, da ju je v določenem časovnem obdobju obravnaval ločeno.

Odgovorite