sreda, 3.november.2010 - 08:16

Slovenski policisti bodo nadaljevali s stavko in stopnjevali pritisk na vlado

Janko Goršek podpira slovenske policiste in pravi, da so bili policisti dolgo časa podhranjeni

Slovenski policisti so se odločili, da bodo nadaljevali s stavko, saj so na vladi povedali, da jim ne bodo povečali plač, ker država preprosto nima denarja za kaj takšnega.

Policisti so jezni in napovedujejo zaostritev stavke. Povedali so, da bodo obravnavo manjših kaznivih dejanj v celoti opustili. Bili so plastični. Če recimo nekomu ukradejo kolo in tatvino prijavi na policijo, bodo policisti le napisali zapisnik o ukradenem predmetu, s preiskavo kraje pa bodo začeli šele po koncu stavke, ki lahko traja tudi več tednov. Prav tako policisti več ne bodo “videli” manjših prekrškov na cesti

Vlada zaenkrat ne popušča, ker da nima denarja za povišanje plač policistom in ker jih ne more obravnavati ločeno kot druge znotraj sistema javnih uslužbencev.

Policisti so rekli, da bodo vlado stisnili v kot in da bodo po potrebi poklicali tudi policiste iz drugih držav (ki pa na ozemlju Republike Slovenije seveda nimajo pravnih pristojnosti, ampak jim bodo le v moralno podporo).

Nam se zdi stavka policistov pretirana glede na porazno stanje financ v državi.

Janko Goršek, generalni direktor policije, policiste pri stavki podpira in pravi, da so bili ves čas podcenjeni, opozarja pa jih, da morajo delovati v skladu z zakonodajo tudi med stavko.



Značke prispevka:

Odgovorite