torek, 9.november.2010 - 06:39

Pavel Rupar obsojen zaradi oškodovanja občine Tržič

Pavel Rupar je bil obsojen zaradi ogoljufanja občine Tržič, katere župan je bil

 

Razvpiti SDS-ov nekdanji poslanec državnega zbora in nekdanji župan občine Tržič je bil na kranjskem sodišču obsojen oškodovanja občine za 2490 evrov.

Oškodovanje je po navedbah tožilstva storil na naslednji način. Občini Tržič in francoska občina St. Marie aux Minnes sta se pobratili. Rupar je s svojo delegacijo obiskal pobrateno občino. Nastanil se je v hotelu Elisabeth. Po koncu obiska je od hotela zahteval račun. Ta račun je kasneje uveljavljal na občini Tržič za vračilo stroškov, češ da je račun poravnal sam.

Izkazalo se je, da naj računa ne bi poravnal sam, ampak ga je poravnala občina St. Marie aux Minnes, kar so potrdili tudi francoski zaslišanci, ki so rekli, da je bil jasen dogovor, da stroške bivanja tržiške “delegacije” plača občina St. Marie aux Minnes.

Pavel Rupar je bil zaradi goljufije obsojen na pol leta zaporne kazni tri leta pogojno, prav tako pa bo moral občini Tržič vrniti denar.

Pavel Rupar je eden najvidnejših članov stranke SDS, ki je tudi na letošnjih lokalnih volitvah kandidiral za župana Tržiča. Tudi tokrat je na volitvah dvignil veliko prahu, saj je ob porazu na volitvah nasprotno stran obtožil goljufanja z glasovnicami, a obtožbe je državna volilna komisija zavrnila kot neutemeljene.

Več o obsodbi si preberite tukaj.



Značke prispevka: ,

Odgovorite