sreda, 10.november.2010 - 21:48

Sta Zalar in Brezigarjeva s pomočjo Pahorja zgladila spore?

 

V Sloveniji je za razliko od turobnih novic končno v medije prišla tudi bolj pozitivna novica. In sicer je pozitivno, da sta pravosodni minister Aleš Zalar in generalna tožilka Barbara Brezigar s pomočjo premierja Pahorja vendarle bolj naklonjena eden drugemu. Upamo, da to ni le predstava za javnost, ampak resnična naklonjenost.

Sami smo že enkrat prej rekli, da nam je spor med Brezigarjevo in Zalarjem neprijeten, saj se nam oba zdita na splošno dobra človeka, ki pa sta različne politične orientacije.

A to ne bi smelo biti problem pri ljudeh, ki svoje delo opravljajo profesionalno.

Upamo, da bodo zadeve med Zalarjem in Brezigarjevo v prihodnje boljše in da bosta oba dobro sodelovala. Oba delujeta kot razumna človeka in res bi bilo škoda, da ju politično prepričanje omejuje pri konstruktivnem sodelovanju, kar pomeni tudi medsebojno upoštevanje kritik.

Navijamo za to, da se zadeve pozitivno razrešijo, saj Slovenija resnično potrebuje več pozitivnih novic, ne pa takšnih, ki trosijo slabo voljo in ustvarjajo negativno atmosfero.

Pri konkretnem primeru še bolj navijamo za to, ker se nam res zdita oba, Brezigarjeva in Zalar, na splošno dobra. To pa je bistvo pri človeku. Biti dober in pošten. Tega pa v Sloveniji pri veliko ljudeh primanjkuje.

Spodaj podajamo še povezavo do Delovega članka, kjer so predstavili tudi nekaj slik. Prav prijetno si je ogledati nasmejane obraze ljudi, od katerih sta bila dva do pred kratkim v sporu.

Bo pa morala Barbara Brezigar v prihodnje malo popaziti, da ne deluje preveč politično (beri proSDSovsko), nas je recimo precej negativno presenetilo predvsem njeno delovanje v primeru tragedije z bulmastifi. kot vemo, je SDS na vse pretege želela ustvariti nek konstrukt, da je bila v času tragedije na prizorišču še tretja oseba, kar se ni potrdilo, ravno generalna državna tožilka pa je vztrajala pri najdbi te fiktivne tretje osebe. Fiktivno osebo je politika “ustvarila” zato, da bi se primer čim dlje obdržal v javnosti in naredil čim več škode predvsem stranki LDS. To je bilo za nas čisto neprimerno, še posebej ob dejstvu, da so se v tem primeru napletale tako pokvarjene in bizarne izmišljene zgodbe, ki se lahko porodijo samo v bolnih glavah, ki so imele za cilj politično in družbeno diskreditacijo posameznih oseb in skupin (neko resda bizarno zgodbo se je posploševalo na posamezne ljudi in skupine in se jih po krivem etiketiralo in omalovaževalo z najbolj gnusnimi in popolnoma neutemeljenimi obtožbami), ravno zato smo sami totalno opustili obravnavo tega primera, čeprav smo na to temo napisali ogromno prispevkov. Sami pa pokvarjenega delovanja ne prenašamo, ker zelo dobro poznamo, kaj to pomeni. V tej državi je pokvarjenosti kar veliko, sploh pri nekaterih, tudi takšnih, ki se imajo za neke moralneže, v resnici so pa poden od podna. Pa še nekaj takšnih zadev je, ki pa kažejo samo eno. Delanje po dekretu in “nasvetih” politike je ponavadi zelo zanič in izpade zelo bedno. Na žalost je v Sloveniji tega ogromno in to na vseh področjih.

Delo: Tesnejše sodelovanje med Brezigarjevo in Zalarjem?



Značke prispevka:

Odgovorite