nedelja, 21.februar.2010 - 23:52

Kaj se gre Niko Kavčič? Ali na levici res iščejo zamenjavo za Pahorja?

Zadnje dni prihaja do nekaterih zelo čudnih stvari. Nek 94-letni, ponavljamo, 94-letni starosta levice, ki očitno, kot smo opazili, ko smo se malo pozanimali, precej čisla Janeza Janšo, morda pa tudi desnico, ne vemo, ampak imamo občutek, da ni nek težki levičar, pa starosta levice gor ali dol, napada z vsemi topovi in Pahorja in Katarino Kresal, ki je predsednica njegove stranke in poziva, da jo je potrebno nemudoma zamenjati, češ da predstavlja sile kapitala. Obenem pa ravno desnica tega človeka promovira kot nek “glas razuma” na levici. Še posebej, ko je govoril o uhanih Katarine Kresal je bil “zelo velik glas razuma”, prej bi se reklo, da je politična desnica brez razuma.

Skratka, dogajajo se neumnosti. Neki ljudje kar po svoje govorijo, kako bodo zamenjali premierja, kako bodo zamenjali predsednico LDS-a. Kot da bi bili v času komunistične partije, kjer so določali posamezne ljudi. In to podpira celo slovenska opozicija in s tem dokazuje, kakšen je njen način delovanja.

Dejstvo je, da je potrebno narediti določene spremembe. Pahor bo moral biti bolj odločen. Pahor bo moral odstraniti vse problematične osebke, ki koketirajo z desnico, če ti delajo zgago v javnem sektorju. Pahor bo moral narediti red, ker ni več toliko možnosti za delovanje po njegovo (zgolj kompromisno). To je dejstvo, to da se ga pa zamenja, je pa neumno.

Dobro mnenje desnice o Niku Kavčiču pa sami razumemo skozi dejstvo, da se ga povezuje z osamosvojiteljstvom, besedo, ki ima v Sloveniji že zelo zlovešč prizvok, predvsem zaradi politiziranja te besede s strani desnice, če smo iskreni. Nenazadnje ga je odlikoval z nekim odlikovanjem za zasluge pri osamosvojitvi celo nekdanji predsednik države Janez Drnovšek leta 2006.

Če bi levica pristala na neko tehnokratsko vlado, bi pristala na poraz, češ pustili vam bomo, da vladate še 2 leti in pol, dokler ne pridemo na oblast mi, tako bi nekako delovala in razmišljala slovenska desnica.

Mnenja smo, da bi bilo potrebno na levici premisliti o tem, ali je vpliv Nika Kavčiča zanjo koristen.

Sami moramo povedati, da smo ga pred dnevi prvič videli. Ko smo poslušali še Žnidaršičevo v TV klubu na POP TV, ki je omenjala omrežja, svoj telefon s 600 osebami in neke mreže teme, smo si pa rekli, da je nekaj res narobe pri nekaterih. Neformalne zveze so pač dejstvo, izjave o nekih silah teme in ne vemo, kaj še vse, pa se nam zdijo malo čudne izjave, še posebej, če prihajajo s strani Alenke Žnidaršič Kranjc, ki je sicer rekla, da so jo klicali, ali bi ona želela voditi levico. Kdo jo je klical, ali krogi, ki so povezani s Kavčičem, če že ne sam Kavčič? Kranjčeva je bila mimogrede zelo živčna, ko se je pogovarjala z gospodom Jankovićem, kot da se ne razume z njim.

Alenka Žnidaršič Kranjc je omenjala omrežja teme na levici. Sprašujemo jo, ali je takšno izrazoslovje z njene strani smiselno? Sicer ni vse, kar je rekla, napačno. Res je, da se desnica in levica preveč osredotočata na afere in aferice in premalo na reševanje pomembnih zadev.

Alenka Žnidaršič Kranjc meni, da v Sloveniji obstajajo mreže teme – v zvezi s tem omenja slovensko tajno službo SOVA

  

Dogajajo se precej čudne stvari, kakor je bilo slišati iz poročanja v medijih, je v ozadju Niko Kavčič (katerega smo sami po pravici povedano prvič videli pred dnevi na POP TV), ki ga pa v njegovi lastni stranki očitno ne podpirajo preveč, kar zadeva njegova stališča, ki so neprimerna. Očitno pa ima Kavčič  nek velik odpor do Katarine Kresal.

Spodaj je nekaj člankov o Niku Kavčiču, ki je sicer večini ljudi v Sloveniji neznanka, ne glede na to, za kako pomembnega in vplivnega ga imajo, češ da ima zveze skoraj z vsemi in lahko doseže vse. Zanimivo. Še bolj zanimivo pa je, da so desničarji (ki so veliki sprenevedači) po eni strani napadali levico, češ kakšne vplivne mreže je izoblikovala, po drugi strani pa tako hvalijo človeka, o katerem se pa v samih medijih piše, da ima izjemne zveze tako v gospodarstvu kot v politiki. To je dvolično govorjenje desnice.

Nekateri celo govorijo, da se bo aktiviralo ozadje na levici in odstavilo sedanjo oblast na levici ter jo zamenjalo z novo. Katero ozadje? Ozadje povezano s Kavčičem?

Namesto, da se gredo napol ilegalnih igric, bi lahko nekateri delovali bolj odkrito.

Če podamo nekaj člankov o Niku Kavčiču.

Finance: Niko Kavčič: Drugi tir do Kopra za ‘fruštk’

Gorenjski glas: Niko Kavčič med loškimi lionsi

  • V konkretnem primeru bomo povedali naše mnenje. Niko Kavčič je povedal, da mora Slovenija graditi svoj razvoj na posodobitvi slovenskih železnic. Ne vemo, zakaj se v tej svoji silni prodornosti, kot ga mnogi hvalijo, tega ni spomnil prej, ampak šele leta 2009, ko Slovenija že 30, če ne celo 40 let ni obnovila železnic, čeprav je vanje zmetala gore denarja. Upamo, da ne zato, ker je Slovenija v tem času “gradila avtoceste”. Čeprav gre tu očitno za eno stvar. Spodbujanje gospodarske dejavnosti skozi državne investicije v gradbeništvo. To je počela že SDS, ampak drugo je pa pretežno propadalo. Sicer je to ena izmed možnosti gonila gospodarstva, vendar dolgoročno to ni dovolj.

 

Naj še enkrat povemo. To da je bil Kavčič osamosvojitelj Slovenije, ki je bil povezan z nekaterimi osamosvojitelji iz desnice, je za nas skrajno problematično dejstvo. Če ima kakšen vpliv na levici, smo sami zelo razočarani.

Kolikor smo pa zasledili, pa nekateri Nika Kavčiča oznanjajo kot prvega učitelja Janeza Janše in Igorja Bavčarja – nekaj v povezavi z osamosvojitvijo.



Značke prispevka: , , , , ,

Odgovorite